21 Ιαν 2018

Ivica Ivusic (2018-...)


Ivica Ivušić (2018-...)


Ο σχεδόν δίμετρος (1,95) Ίβιτσα Ίβουσιτς γεννήθηκε την 01/02/1995 στη Ριέκα της Κροατίας. Από πολύ μικρή ηλικά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Κροατικής ομάδας της γεννέτειρας του στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009, όταν σε ηλικία 14 ετών αποκτήθηκε από την Ίντερ και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της, με την Ίντερ να πληρώνει περίπου 30.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Έζησε μέσα από την ομάδα τις ημέρες της μεγάλης της δόξας, όταν το 2010 επί Ζοσέ Μουρίνιο η Ιταλική ομάδα κατέκτησε το triple crown, καθώς προπονούταν με την πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2011 δόθηκε δανεικός το καλοκαίρι του 2011 στην 1913 Σερένιο Κάλτσιο της 4ης Κατηγορίας, για να αποκτήσει αγωνιστικές παραστάσεις. Η Κροατία δεν ήταν μέλος της ΕΕ τότε επομένως - πλην της απειρίας του - θα καταλάμβανε και θέση ξένου.



Επέστρεψε στις ακαδημίες της Ίντερ στις οποίες παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2014 - αγωνιζόμενος με την ομάδα των νέων, Ίντερ Πριμαβέρα - όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Πράτο  και στις 15 Ιουλίου 2014 δόθηκε δανεικός στην AC Prato που αγωνιζόταν στην 3η Κατηγορία. Βλέποντας τα πράγματα να μην εξελίσσονται όπως τα ονειρευόταν και το μέλλον να του επιφυλάσσει περισσότερους δανεισμούς, αποφάσισε να ζητήσει την επιστροφή του στην Κροατία, όπως και έγινε. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 αποκτήθηκε από την ΝΚ Ίστρα 1961.

Στην Κροατική ομάδα είχε 5 μόλις συμμετοχές την πρώτη του σεζόν (δέχθηκε 8 γκολ), ενώ την επόμενη σεζόν είχε πολύ περισσότερες, παίζοντας σε 24 αγώνες, στους οποίους δέχθηκε 37 γκολ ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 6. Η Ίστρα του έκανε πρόταση ανανέωσης την οποία και αποδέχθηκε, έτσι τη σεζόν 2017-2018 ήταν βασικός πλέον γκολκίπερ της ομάδας του, παίζοντας και στα 15 παιχνίδια που έδωσε η Ίστρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 (δέχθηκε 20 γκολ και κράτησε την εστία του ανέπαφη 3 φορές). 


Η συνεργασία του όμως με την Κροατική ομάδα έληξε πριν την ώρα της, καθώς τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος είχαν ως συνέπεια τις αποχωρήσεις αρκετών παικτών, μεταξύ αυτών και του Ίβουσιτς. Ο Κροάτης τερματοφύλακας επέστρεψε στην γεννέτειρα του και με προσωπικό γυμναστή και ατομικές προπονήσεις, έψαχνε την επόμενη ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία. Τότε ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού που σε μια αιφνιδιαστική κίνηση - καθώς ουδείς γνώριζε τον Κροάτη τερματοφύλακα - ανακοίνωσε την απόκτηση του. Ο Ίβουσιτς που έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας (7 συμμετοχές) ήρθε για να πλαισιώσει τους Προτό και Χουτεσιώτη στην τριάδα των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού.