17 Αυγ 2013

Anpfiff...

Μέχρι και τώρα συνεχίζουν να γίνονται αλλαγές στο ρόστερ. Παίκτες πωλούνται, παίκτες έρχονται, άλλοι είναι προς πώληση, άλλοι φημολογούνται οτι θα πωληθούν... Είναι ένα από τα πιο πολυάσχολα καλοκαίρια για την ΠΑΕ Ολυμπιακός με πολλές μεταγραφές - αγορές και πωλήσεις, πολύ προβληματισμό για την εικόνα της ομάδας, αλλά και με πολλή αισιοδοξία, όπως πάντοτε άλλωστε αυτόν τον καιρό.

Φτάσαμε λοιπόν μια ανάσα από το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας σεζόν. Η ομάδα τη Δευτέρα θα παίξει με την Καλλονή, σε έναν αγώνα που προσφέρεται για ωραία μπάλα και φυσικά το απαραίτητο τρίποντο της πρεμιέρας. Δεν το συζητάμε καν οτι το ρόστερ για την Ελλάδα είναι παραπάνω από υπερπλήρες, με λύσεις για κάθε θέση, αλλά και έναν προβληματισμό για την αδράνεια στο θέμα της ανασταλτικής λειτουργίας και των παικτών που υπάρχουν διαθέσιμοι για ορισμένες θέσεις. Ο Μεντζανί προς το παρόν εκπλήσσει αρνητικά, οι Φέισα - Μανιάτης έχουν τα γνωστά προτερήματα αλλά και τις γνωστές τρανταχτές αδυναμίες. Τέλος πάντων, για να μην το κουράζω: Η ομάδα έχει ποιότητα για την Ελληνική SuperLeague, υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με τις υπάρχουσες λύσεις σε κάποιες θέσεις. Οι κινήσεις δείχνουν οτι μέχρι το τέλος του μήνα θα είμαστε ακόμη σε φάση "συναρμολόγησης", οπότε τα όποια κακώς κείμενα μπορούν να διορθωθούν, όσο γίνεται.

Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να δέσει αυτή η ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και σοβαρότητα απ'όλους. Τα επίσημα ξεκινούν, εμείς θα είμαστε εκεί, δίπλα και από εκεί και πέρα δεν απαιτούμε τίποτε άλλο από σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ'όλους.

Υ.Γ. 1 : Σε αντίθεση με το τι λένε και γράφουν, εμείς θέλουμε δυνατό αντίπαλο για το πρωτάθλημα, είτε λέγεται ΠΑΟΚ, είτε Παναθηναϊκός, είτε Ατρόμητος, είτε ΑΟ Επισκοπής. Η πίεση από κάποιον αντίπαλο για την κατάκτηση του τίτλου, θα ωθήσει και την ομάδα να είναι σε εγρήγορση, για να μην έχουμε τα περυσινά που κανείς δεν είχε διάθεση να κάνει τα στοιχειώδη από τον Ιανουάριο και μετά. Ο ΠΑΟΚ λένε είναι πολύ δυνατός : Η άποψη μου είναι πως η μόνη δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής του. Αν καταφέρει να κρατήσει ενωμένη την ομάδα και δεν πέσει στη λούμπα της μιζέριας, θα κρατηθεί κοντά μας ως το τέλος. Αν στο πρώτο σφύριγμα που θεωρήσουν στραβό αρχίσει η γνωστή καραμέλα της αδικίας και του κράτους του Ολυμπιακού, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα play offs, γιατί πάλι με διψήφιο αριθμό διαφοράς βαθμών από τον πρώτο θα τερματίσουν.

Υ.Γ. 2 : Δεν θα γράψω τίποτα για την "μεγάλη νίκη του Ιβαν στα κέντρα αποφάσεων της UEFA" γιατί είναι ανέκδοτο και μόνο που το αναφέρει κανείς. Ας το πιστεύουν όσο θέλουν, να φτιάξουν και ψυχολογία.

Υ.Γ. 3 : Αυτός ο Γιαταμπαρέ δεν ξέρω τι πάστα παίκτη είναι. Μακάρι να είναι Τουρέ ή και ακόμα καλύτερος. Αρκεί να μην είναι Ντιακιτέ ή Ντιελνά και χαλάσουμε πάλι άλλο ένα καλοκαίρι, ψάχνοντας να βρούμε αμυντικό χαφ.

Υ.Γ. 4 : Οφείλω να ομολογήσω πως οι μεταγραφές Αμπντούν και Χολέμπας έγιναν στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Ο Αλγερινός ψαχνόταν να φύγει ούτως ή άλλως, ο δε Χολέμπας φαινόταν πως είχε αρχίσει να κλείνει τον κύκλο του στην ομάδα. Το γεγονός οτι πωλήθηκαν σε τιμή που ουδέποτε θα έπιαναν μελλοντικά αν παρέμεναν στην ομάδα, πιστώνεται στη διοίκηση.

Υ.Γ. 5 : ... της οποίας διοίκησης, γεννάνε και τα κοκκόρια της. Αμπντούν - Χολέμπας έφυγαν, ο Τζεμπούρ είναι επίσης φευγάτος ( τι έγινε ρε Ιβαν κιμπάρη, γιατί δεν δίνεις τα λεφτά να τον αγοράσεις, αφού ήθελες να κάνεις το μπαμ; ), αν πωληθεί κι αυτός και έρθει και πρόταση για τον Μασάντο, όπως λέγεται, τότε έγινε απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν / θα δαπανηθούν για τις φετινές μεταγραφές. Με τη ρέντα που έχει η διοίκηση εσχάτως, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πουληθεί και ο Κώστας ο Καραπαπάς στην Τσέλσι.

Υ.Γ. 6 : Την άποψη μου για τον Μίτσελ την έγραψα στο προηγούμενο κείμενο. Ο Ισπανός δεν με πείθει οτι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, δεν θα ταλαιπωρηθεί και δεν θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Η διοίκηση επέλεξε να τον στηρίξει έμπρακτα, υλοποίησε όλες του τις επιθυμίες και έδειξε οτι τον πιστεύει. Ο ίδιος ο Μίτσελ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει που βρίσκεται και να σταματήσει τις περίεργες ιδέες και τις εικασίες οτι "θα βελτιωθούν τα πράγματα". Έπαιζε στην Ρεάλ Μαδρίτης, επομένως γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί πίεση για πρωταθλητισμό. Ας φροντίσει να εκμεταλλευτεί το ρόστερ που έχει στη διάθεση του στο έπακρο και εύχομαι ειλικρινά να διαψεύσει όλους εμάς τους φαρμακόγλωσσους που εξακολουθούν να τον βλέπουν έτοιμο προς βρώσιν.

Υ.Γ. 7: Καλή ποδοσφαιρική σεζόν να έχουμε και καλή δύναμη σε όλους, εντός εκτός και επί τα αυτά.