5 Ιουλ 2012

Ανδρέας Γιαννιώτης (2012-...)

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης γεννήθηκε στις 12/12/1992 στον Αχινό Σερρών. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ λίγο αργότερα μετακόμισε στις ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μετά από βραχύβιο πέρασμα από την Καλαμαριά, κατέληξε στον Θρακικό Άνω Μητρουσίου. Σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζωρου, ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κρατώντας ανέπαφη την εστία του, για να χάσει τελικά η ομάδα του την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.
Ο προπονητής του Εθνικού Γαζώρου (και παλιός τερματοφύλακας του Ηρακλή), Παναγιώτης Διλμπέρης, εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα και με συνοπτικές διαδικασίες έπεισε την ομάδα του να έρθει σε συμφωνία με τον Θρακικό, αποκτώντας τον Γιαννιώτη. Στον Εθνικό πήρε σχεδόν άμεσα φανέλα βασικού και πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων - μεταξύ αυτών, και του Ολυμπιακού. Ο Γιαννιώτης με την προτροπή του Διλμπέρη πήγε στο Βέλγιο και δοκιμάστηκε από την Γκενκ - αγωνιζόμενος σε φιλική αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης - αφήνοντας καλές εντυπώσεις, όμως ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και εξασφάλισε την υπογραφή του, με τον Διλμπέρη να συμβουλεύει τον παίκτη του οτι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και έρχεται να κλείσει την τριάδα των γκολκίπερς, πλαισιώνοντας τους Ρόι Κάρολ και Μπάλας Μέγκιερι.