8 Απρ 2012

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1 : &@^%#@^$#^#@$^@


"Ελάτε να γιορτάσουμε" μας έλεγαν όλη την εβδομάδα. "Να γίνει γιορτή ο αγώνας με την Κέρκυρα", μας ξαναέλεγαν. Δεν διευκρίνισαν όμως οτι ο αγώνας θα γινόταν γιορτή ΓΙΑ την Κέρκυρα... Μια Κέρκυρα που ταμπουρωμένη σε όλο τον αγώνα πίσω από τη σέντρα, κατάφερε να φύγει με το υπερπολύτιμο τρίποντο της νίκης κάνοντας μόλις ένα σουτ στο τέρμα του Μέγκιερι, την ώρα που εμείς πετούσαμε στα σκουπίδια ευκαιρίες για γκολ που με ελάχιστη σοβαρότητα θα είχαν καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ της νίκης της Κέρκυρας πέτυχε ο Ιωάννου στο 80ό λεπτό, δίνοντας το φιλί της ζωής στην ομάδα του που ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία. Όσο για εμάς; Πετάξαμε στα σκουπίδια έτσι απλά όχι μόνο το "απόρθητο" του Καραϊσκάκη στο πρωτάθλημα μετά από δύο χρόνια, αλλά και την χαρά του κόσμου που πήγε στο γήπεδο για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Και συν τοις άλλοις, να κεράσει καραμέλα προπαγάνδας τους αλλόθρησκους.

Ο αγώνας
Με 4-4-1-1 επέλεξε να αγωνιστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά από καιρό και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, Φρανσουά Μοδέστο - Όλοφ Μέλμπεργκ - Ιβάν Μαρκάνο και Χοσέ Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τους Πάμπλο Ορμπαΐθ και Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο κεντρικών χαφ, με τον Βάσκο να δίνει περισσότερη έμφαση στα μεσοαμυντικά καθήκοντα και τον Έλληνα να παίζει σαν "οχτάρι", τους Τζαμέλ Αμπντούν και Κέβιν Μιραλάς στα άκρα, τον Νταβίδ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ'τον φορ που και σε αυτό το ματς ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Τιμόθεος Καβακάς επέλεξε το 4-5-1 για την Κέρκυρα και ξεκίνησε με τους Αναστασόπουλο στα δοκάρια, Κοντοδήμο - Μαϊστόροβιτς - Βέντσελ - Μίχο στην αμυντική τετράδα, τους Ηλιάδη - Οσμάν - Ιωάννου - Αγρίτη και Καλαντζή στη μεσαία γραμμή και τον Θανάση Τσίγκα στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο από πλευράς μας έμειναν οι Ρόι Κάρολ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Λιούμπομιρ Φέισα, Ζαν Μακούν, Βισέντε Μόνχε και Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, ενώ από πλευράς Κέρκυρας οι Γκαλίνοβιτς, Μπουκουβάλας, Σακελλαρίου, Βενέτης, Γραμμόζης, Λαμπρόπουλος και Γιάντσης.

Νωχελικό πρώτο δεκάλεπτο - σε αντίθεση με όσα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε - στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 11ο λεπτό με τον Αμπντούν να κάνει μια σέντρα προς τον Μέλμπεργκ και τον Σουηδό να πιάνει μια κεφαλιά, με τον Αναστασόπουλο να είναι σε καλή θέση και να αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης ο Μοδέστο στο πίσω δοκάρι προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα, με τον διαιτητή να υποδεικνύει οφσάιντ και να τελειώνει τη φάση. Την ίδια κατάληξη - διακοπή της φάσης με οφσάιντ - είχε και η ευκαιρία του 14ου λεπτού, όταν ο Ορμπαΐθ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Τζεμπούρ, ο Αλγερινός κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και σούταρε και τον Αναστασόπουλο να αποκρούει και πάλι, με τον διαιτητή όμως να σφυρίζει εκ νέου αφού ο Τζεμπούρ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Η μεγάλη ευκαιρία μας χάθηκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Αμπντούν με τον Φουστέρ προσπάθησαν να παίξουν το "ένα-δύο", ο Μαϊστόροβιτς έκοψε προσωρινά με τον Ορμπαΐθ να έρχεται έξω από την περιοχή και να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο κόντραρε στο πόδι του Βέντσελ και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου, κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, όμως η παραταγμένη πίσω απ'την σέντρα Κέρκυρα ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή της στην κατηγορία και δεν είχε σκοπό να ανοιχτεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές φάσεις. Στο 29' χάθηκε μια πολύ καλή στιγμή για γκολ, όταν ο Ιωάννου "πούλησε" τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Μιραλάς να κερδίζει, να φτάνει στην περιοχή και με μια προσποίηση να αποφεύγει τον Μαϊστόροβιτς, να σουτάρει και τον Αναστασόπουλο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να σώζει την εστία του. Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας χρειάστηκε να επέμβει και στο 33' όταν ο Χολέμπας με ατομική προσπάθεια πέρασε σε θέση έξω αριστερά, έβγαλε μια ωραία σέντρα με τον Αμπντούν να πιάνει την κεφαλιά, τον Αναστασόπουλο να αιφνιδιάζεται αρχικά αλλά να μπλοκάρει τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Η άμυνα της Κέρκυρας κατάφερνε να καθαρίζει τις φάσεις που πήγαιναν να δημιουργηθούν στα καρέ τους, παραλίγο όμως να την πάθει στην εκπνοή του ημιχρόνου όταν ο Μιραλάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Αναστασόπουλου και πλάσαρε προς την εστία αλλά ο Μαϊστόροβιτς πρόλαβε και με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ.

Χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με την Κέρκυρα να επιχειρεί το πρώτο της σουτ στο 48' με τον Μίχο να εκμεταλλεύεται μια κερδισμένη κόντρα και να σουτάρει έξω απ'την περιοχή, χωρίς να απειλεί έστω στο ελάχιστο την εστία του Μέγκιερι. Στο 54' ο Κέβιν Μιραλάς έχασε μια τεράστια ευκαιρία, όταν έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, αλλά μην έχοντας και επιλογές άρχισε τις ντρίμπλες, με το σουτ που επιχείρησε να κόβεται από τα σώματα των αμυντικών της Κέρκυρας. Αμέσως μετά ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα του να μην έχει λύσεις στο ταμπούρι του αντιπάλου, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς να παίρνει τη θέση του αρνητικού Νταβίδ Φουστέρ, με τον Καβακά να τον ακολουθεί και να αντικαθιστά τον Ανέστη Αγρίτη με τον Δημήτρη Γραμμόζη.

61ο λεπτό και ο Πάμπλο Ορμπαΐθ κέρδισε τη μπάλα, έδωσε την πάσα δεξιά του εκεί που ερχόταν ο Μανιάτης ο οποίος σούταρε, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Αναστασόπουλου, ενώ ένα σουτ του Καζίμ-Ρίτσαρντς στο 65' κατέληξε άουτ. Στο 68' ο Θανάσης Τσίγκας βγήκε μπροστά για την Κέρκυρα, επιχείρησε ένα σουτ, με τον Όλοφ Μέλμπεργκ να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μέγκιερι. Αμέσως μετά χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Φρανσουά Μοδέστο να βγάζει μια μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας εκεί που έφυγε ο Τζεμπούρ, έκανε μια ντρίμπλα στον Μαϊστόροβιτς αλλά από κοντά σούταρε πάνω στα πόδια του Αναστασόπουλου. Ακολούθησε αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Βασίλη Τοροσίδη να αντικαθιστά τον Μοδέστο και την Κέρκυρα να ακολουθεί, αντικαθιστώντας τον Τσίγκα με τον Γιάντση.

72ο λεπτό, εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη από δεξιά στο πρώτο δοκάρι προς το κεφάλι του Βέντσελ, με τον στόπερ της Κέρκυρας να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 75' χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να προηγηθούμε, όταν έπειτα από γύρισμα του Χοσέ Χολέμπας ο Κέβιν Μιραλάς έστρωσε τη μπάλα στον Ορμπαΐθ, ο οποίος διατήρησε το κοντρόλ της μπάλας, σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Αναστασόπουλου, με τον Μιραλάς να σουτάρει ψηλά άουτ στην επαναφορά. Αμέσως μετά ο Ζαν Μακούν αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή του Βαλβέρδε, με τον Αμπντούν να πηγαίνει στον πάγκο για να ακολουθήσει (και πάλι) 5 λεπτά αργότερα ο Καβακάς με τον Λαμπρόπουλος να  αντικαθιστά τον Καλαντζή. Και εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Γιάντσης έγινε κάτοχος της μπάλας, τη γύρισε προς τον Ιωάννου που εντελώς αμαρκάριστος εκεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγκιερι, παγώνοντας το Καραϊσκάκη!

Το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει ως το τέλος. Στο 86' είχαμε μια κεφαλιά του Μιραλάς που μπλόκαρε εύκολα ο Αναστασόπουλος, μια κίτρινη κάρτα στον Γιάντση για επικίνδυνη προβολή στον Χοσέ Χολέμπας, μια μεγάλη ευκαιρία στο 93' με τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από κεφαλιά-διώξιμο του Μαϊστόροβιτς και να σουτάρει στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και την αποβολή του Κοντοδήμου της Κέρκυρας στο 95' για καθυστέρηση. Τελικό σκορ, Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-1 και φιέστα... για την Κέρκυρα.


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Δεν είχε δουλειά σήμερα, ελάχιστες φορές η μπάλα πήγε προς το μέρος του. Στο γκολ δε φέρει καμμία ευθύνη.

Φρανσουά Μοδέστο : Με καλές και κακές στιγμές στο ματς. Βελτιωμένος σε σχέση με τις τελευταίες του εμφανίσεις μεν, αλλά μακριά από τον περυσινό Μοδέστο και πάλι.

Όλοφ Μέλμπεργκ - Ιβάν Μαρκάνο : Σίγουρος και δυναμικός όπως πάντα ο Σουηδός, πιο κομπλαρισμένος και με κάποιες επιπόλαιες ενέργειες ο Ισπανός. Η φάση του γκολ προήλθε βέβαια από ομαδική παράλυση, καθώς και ο Χολέμπας έχασε τον Γιάντση, και οι δύο στόπερ μπερδεύτηκαν και δεν βγήκαν στον σκόρερ, αλλά και κανείς απ'τους μέσους δεν ακολούθησε τον Ιωάννου που'ρθε μόνος του από πίσω.

Χοσέ Χολέμπας : Με τα πάνω του και τα κάτω του. Καλές επελάσεις, καλές σέντρες, καλή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, με τον Γιάντση όμως είχε προβλήματα και τον έχασε στη φάση του γκολ.

Πάμπλο Ορμπαΐθ - Γιάννης Μανιάτης : Πολύ τρέξιμο από τον Έλληνα, ωραίο παιχνίδι από τον Βάσκο που με τις μακρινές μπαλιές του και τις προωθήσεις του έδειχνε πιο απειλητικός και απ'τους τρείς επιθετικογενείς μας παίκτες σήμερα. Μελανό σημείο τους το γεγονός οτι έχασαν τον Ιωάννου στη φάση του γκολ. Ο Βάσκος μαζί με τον Μέλμπεργκ ήταν οι καλύτεροι του αγώνα.

Νταβίδ Φουστέρ : Τίποτα απολύτως. Δεν βοήθησε πουθενά. Σκιά του περυσινού του εαυτού ο Φουστέρ, που σε κάποιες στιγμές θυμίζει τη μπεμπέ Λιλή του ξεκινήματος της περυσινής περιόδου.

Τζαμέλ Αμπντούν : Τέρμα στο σερί των καλών εμφανίσεων, με μια εμφάνιση... Χατζηαβάτικη. Δυσκολεύτηκε πολύ με το παιχνίδι της Κέρκυρας και δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις από τα άκρα.

Κέβιν Μιραλάς : Να τον βάλει ο Μητρόπουλος να γράψει στον πίνακα 100 φορές "Στο ποδόσφαιρο δεν κάνουμε συνέχεια ντρίμπλες". Και αν διαμαρτυρηθεί να του πεί με το γνωστό του μελιστάλαχτο στυλ "Γράφε ρε *&@^%^ να μη σε #*(^%&$%##&".

Ραφίκ Τζεμπούρ : Δίνει την εντύπωση οτι δεν θα βάλει γκολ, ακόμα και αν στήσουμε ελεύθερους σκοπευτές να σκοτώνουν τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς. Περιμένει καρτερικά να τελειώσει η σεζόν, προσδοκώντας όχι ανάσταση νεκρών, αλλά πρόταση απ'το εξωτερικό.

Βασίλης Τοροσίδης : Μπήκε στη θέση του Μοδέστο για να γίνει πιο απειλητική η ομάδα από δεξιά. Είχε το ίδιο αποτέλεσμα με τις προσπάθειες του Μοδέστο - τίποτα δηλαδή - αλλά με περισσότερο στυλ. Αρχηγικό.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : Ο Ομέρ Βρυώνης το πάλεψε. Έτρεξε, έβγαλε κάποιες καλές σέντρες και λίγο έλειψε να βάλει και μια γκολάρα στο τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν ήταν κακός όσο έπαιξε.

Ζαν Μακούν : Πρόσθεσε άλλη μια μέτρια εμφάνιση στο σύνολο των εμφανίσεων του με την ομάδα. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε :"Το παιχνίδι ήταν απρόσμενο, όπως και το αποτέλεσμα. Δεν περιμέναμε μία τόσο... χλιαρή εμφάνιση. Σε καμία περίπτωση, δεν περιμέναμε να χάσουμε. Η αλήθεια είναι πως είχαμε τις ευκαιρίες για ένα τέρμα, αλλά δεν είχαμε τη φρεσκάδα απέναντι στην αντίπαλη εστία.  Ο χρόνος περνούσε και το πληρώσαμε, καθώς δεχθήκαμε το γκολ. Τα λεπτά κυλούσαν και εμείς χάναμε τη φρεσκάδα μας. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί και συνέβη αυτό το απρόσμενο γεγονός. Δεν περιμέναμε να χάσουμε αυτό το ματς. Είναι το χειρότερο φετινό παιχνίδι στην έδρα μας. Όταν χάνεις και ειδικότερα όταν χάνεις το τελευταίο ματς της σεζόν στην έδρα σου, έχεις πάρει λανθασμένες αποφάσεις. Έχω ευθύνη για τη σημερινή ήττα. Χωρίς καμία αμφιβολία, θα ήμασταν καλύτεροι σήμερα αν δεν είχε κριθεί ο τίτλος. Κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα και μεσοβδόμαδα εξασφαλίσαμε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Αισθανόμασταν πως τα έχουμε κάνει όλα πολύ καλά, έχοντας πολλές επιτυχίες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν δύσκολο για εμάς, όπως αποδείχθηκε, να διαχειριστούμε την κατάσταση. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης στο ματς. Αν βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με την ένταση που πρέπει, δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα να μπορεί να μας βλάψει. Σήμερα, κάναμε τις ευκαιρίες που έπρεπε και ο αγώνας κρίθηκε με μία μακρινή μπαλιά της αντίπαλης ομάδας, όπου η Κέρκυρα κατάφερε να σκοράρει. Aν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν θα συνέβαινε αυτό. Το να διατηρήσει μία ομάδα την ένταση και τη συγκέντρωση σε όλα τα ματς, όπως καταφέραμε εμείς σε μεγάλο διάστημα, είναι δύσκολο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Από τη μία πλευρά, αυτή η ήττα με πόνεσε πολύ. Από την άλλη, όμως, χαίρομαι γιατί αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό όσον αφορά τον τελικό Κυπέλλου. Αν πάμε σε αυτό το ματς με τη λογική ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, θα χάσουμε το Κύπελλο.

Ευθύνομαι για όλα: στην προετοιμασία του αγώνα, στις αλλαγές που έκανα, στους παίκτες που διάλεξα για την εντεκάδα. Όταν μία ομάδα χάνει χωρίς να έχει παίξει καλά, ο προπονητής έχει την ευθύνη. Όπως συνέβη σήμερα... Τη φετινή σεζόν, δύο φορές έχουμε χάσει βαθμούς από υπερβολική αυτοπεποίθηση. Η ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας ήταν ανεξήγητη. Όπως και η σημερινή ήττα μας από την Κέρκυρα. Δεν γινόταν να χάσουμε αυτό το ματς. Με όλο το σεβασμό στην Κέρκυρα, που έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντί μας. Νιώθουμε υπεύθυνοι για την απογοήτευση του κόσμου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως άλλες φορές τον κάνουμε χαρούμενο και γυρίζει ευτυχισμένος στο σπίτι του από τις χαρές που του έχουμε προσφέρει. Σήμερα, νιώθουμε ακριβώς το αντίθετο. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας τη φετινή σεζόν, αν εξαιρέσουμε το σημερινό ματς. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν πως είχαμε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα. Για την επόμενη σεζόν, είτε είμαι στην ομάδα είτε όχι, ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να διορθώσει τα λάθη της περασμένης σεζόν. Να ξεπεράσει τα λάθη και να καλυτερέψει την απόδοσή του. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μείνεις στάσιμος γιατί αυτόματα αρχίζεις την πτώση. Πρέπει να έχεις την τάση να βελτιώνεσαι και να ανεβαίνεις. Σήμερα, συμβιβαστήκαμε με αυτά που έχουμε κάνει και αμέσως φάνηκε πως έπεσε η απόδοσή μας. Είμαι λυπημένος γιατί ήταν το τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο γήπεδο μας. Είχαμε χάσει και πριν από τρία χρόνια από τη Λάρισα, πάλι στο τελευταίο εντός έδρας μας. Μετα, όμως, είχαμε κερδίσει τον τελικό Κυπέλλου. Τα συναισθήματα είναι στιγμιαία. Έχω στενοχωρηθεί πολύ γιατί ο κόσμος ήρθε να απολαύσει μία ωραία αγωνιστική εικόνα από εμάς. Όταν θα υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με το αν θα μείνω ή θα φύγω, θα ενημερωθείτε. Δεν υπάρχει κάτι να σας ανακοινώσω. Δεν θέλω, όμως, να γίνει πάλι σήριαλ".

Τιμόθεος Καβακάς : "Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα και τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Δεν έχουμε δικαίωμα να χαρούμε την ιστορική αυτή νίκη γιατί την Τετάρτη έχουμε ένα δύσκολο ματς και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Έχουμε ένα παιχνίδι χωρίς γυρισμό. Για να έχει αξία η σημερινή νίκη μας, πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια την Τετάρτη. Ο Εργοτέλης είναι ο αντίπαλός μας για την παραμονή. Τα παιδιά έχουν αδικήσει τον εαυτό τους. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Είχαμε την τύχη και την ικανότητα, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στον τρόπο ανάπτυξης του Ολυμπιακού. Οι δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος έγιναν από δικά μας λάθη χωρίς πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν τυχεροί στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, στην έδρα του, και πετυχαίνεις μία τόσο μεγάλη νίκη, δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψεις. Θέλω να πω μπράβο στον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα που κατέκτησε. Είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και πήρε το Πρωτάθλημα δικαιότατα. Οι παίκτες πήραν τη νίκη, όχι εγώ. Η διάρκεια κρίνει αν ένας προπονητής είναι καλός ή όχι. Τα έργα και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν μπορώ να εξελιχθώ ως προπονητής".

Όλοφ Μέλμπεργκ : "Δείχνουμε να παίζουμε καλύτερα όταν έχουμε λίγο παραπάνω πίεση. Έτσι όμως συμβαίνει. Οι φίλαθλοι είναι φανταστικοί από την πρώτη μέρα που βρέθηκα σε αυτό το σύλλογο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μας έχουν βοηθήσει και στα πάνω μας και στα κάτω μας. Είναι ωραία στιγμή για μένα και είμαι πολύ ευγνώμων γι αυτό και τους ευχαριστώ. Προσπαθώ από τη πλευρά μου να δίνω το 100% των δυνάμεών μου. Θα συζητήσουμε το θέμα του συμβολαίου μου τις επόμενες μέρες, κάποια στιγμή σύντομα. Συνηθίζω να μαθαίνω νωρίς τι θα κάνω την επόμενη χρονιά. Θα το συζητήσουμε όταν θα έρθει η ώρα και θα δούμε τι θα γίνει".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Κακή βραδιά; Δυστοκία; Κακοδαιμονία; Απλά ατυχία; Όχι. ΞΕΦΤΙΛΑ. Προφανώς και θα θεωρείτε υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, αλλά αυτό ακριβώς εισπράττω εγώ από τον σημερινό αγώνα. ΞΕΦΤΙΛΑ. Και θα εξηγήσω αμέσως γιατί δίνω αυτόν τον ακραίο χαρακτηρισμό στο αποτέλεσμα.

Υ.Γ. 2 : Από πέρυσι στα μέσα της σεζόν αλλά και πιο έντονα από το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεχόμαστε πόλεμο από του γνωστούς λάτρεις της "κάθαρσης". Ένα από τα επιχειρήματα τους, ήταν και οι "εξαιρετικές σχέσεις του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα", κάτι που εντάθηκε όταν κυκλοφόρησε η (αληθινή) φήμη πως ο Σπύρος Καλογιάννης θα πάρει πόστο στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 3 : Μας κατηγορούν λοιπόν για "ευνοϊκή μεταχείριση άλλων ομάδων", για "δημιουργία δορυφόρων" και "φίλων σωματείων". Ειδικά λοιπόν σε παιχνίδια με αυτές τις ομάδες, μπαίνεις στο γήπεδο, τις πιάνεις από το λαρύγγι και τους το στρίβεις. Κερδίζεις και διαλύεις τα σύννεφα και βουλώνεις τα στόματα των λασπολόγων. Έχει βγεί λοιπόν οι αμπελοφιλόσοφοι όλη την εβδομάδα και προδικάζουν νίκη της Κέρκυρας μέσα στο Καραϊσκάκη Και έρχεται λοιπόν η Κέρκυρα που έχει κάνει 6 νίκες όλες κι όλες σε 27 αγωνιστικές, δεν έχει πλησιάσει το τέρμα σε όλο τον αγώνα, κάνει μια φάση και σκοράρει και κερδίζει με 0-1 μέσα στο Καραϊσκάκη. Άντε τώρα να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.

Υ.Γ. 4 : Φυσικά και ΔΕΝ μηδενίζω ούτε την προσπάθεια της ομάδας όλη τη σεζόν, ούτε τις καλές τις εμφανίσεις, ούτε την άποψη μου για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Δεν με πειράζει η ήττα σαν ήττα από υποδεέστερη ομάδα : Νίλες από "μικρούς" έχουμε πάθει πολλάκις στο παρελθόν, παθαίνουμε και θα πάθουμε στο μέλλον. Απλά, το σημερινό παιχνίδι ΔΕΝ ήθελα να το χάσουμε για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω.

Υ.Γ. 5 : Τώρα θα εμφανιστούν τα δημοσιεύματα και για το περυσινό 3-1 στο Περιστέρι και αίφνης, θα έχει μηδενιστεί και η κατάκτηση του νταμπλ, καθώς πάμε στον τελικό με τον Ατρόμητο που "χρωστάει γραμμάτιο από πέρυσι". Κάπως έτσι μπαίνει λάσπη στο μύλο της λασπολογίας. Γι'αυτό Πέρυσι, είχαμε πάλι τα ίδια : Μόλις εξασφαλίστηκε το πρωτάθλημα, τσουπ... έκανε ο Ατρόμητος - που ήθελε κι εκείνος βαθμούς - έναν μεγαλοπρεπέστατο "άσο" με εκείνο το 3-1 στο Περιστέρι. Δηλαδή πόσο πολλή σκέψη θέλει για να καταλάβει κάποιος οτι έτσι δίνεις δικαιώματα στον κάθε ανύπαρκτο να μιλάει;

Υ.Γ. 6 : Δεν μιλάω ούτε για στημένο αγώνα ούτε θα προσυπογράψω αυτά που μας καταλογίζουν οι αλλόθρησκοι. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο οτι με χάλασε πάρα πολύ η ήττα γιατί δώσαμε δικαιώματα να λένε οι παπατζήδες τα δικά τους. Το κλείνω εδώ και προχωράω με μερικά άσχετα με το ματς.

Υ.Γ. 7 : Τον Ερνέστο Βαλβέρδε τον... κυνηγάει η κατάρα των τριών τελευταίων αγωνιστικών. 2008-2009, 29η αγωνιστική, ήττα μέσα στο Καραϊσκάκη από την Λάρισα. 2010-2011, 29η αγωνιστική, ήττα με 3-1 από τον Ατρόμητο. Και φέτος, 2011-2012, 28η αγωνιστική, 0-1 απ'την Κέρκυρα.

Υ.Γ. 8 : Για τον Ντιόγο τα είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο... Πολύ δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες, αφού ο Βαλβέρδε δείχνει να προτιμάει όποιον να'ναι για τις θέσεις στην επίθεση, εκτός αυτού. Προφανώς πάμε για αποδέσμευση του παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2013, αλλά είναι πιθανόν η διοίκηση να σκέφτεται πως με μια προσπάθεια συμβιβασμού ίσως γλυτώσει τα χρήματα του συμβολαίου του για τον επόμενο χρόνο, δίνοντας μια αποζημίωση.

Υ.Γ. 9 : Ντιόγο... Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας. Η ακριβότερη μεταγραφή μας από την ημέρα που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Δεν είναι οτι δεν έπιασε, συμβαίνει και σε ποδοσφαιριστές για τους οποίους δαπανήθηκαν διπλάσια και τριπλάσια χρήματα ανά τον κόσμο. Αυτό που "πόνεσε", αν και η λέξη είναι μάλλον αδόκιμη, είναι πως ο ίδιος δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες με τις εμφανίσεις του το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στην Ελλάδα. Τις οποίες προσδοκίες έριξε από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα από εκεί που λέγαμε για "40.000.000 μεταγραφή στην Τσέλσι" να φτάσουμε στο "δανεικός όπου να'ναι και πληρωμένα τα έξοδα από εμάς".

Υ.Γ. 10 : Με τον Γιάννη Φετφατζίδη δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Το σίγουρο είναι πως ο μικρός δεν ανήκει στην κατηγορία "Μήτρογλου - Γκαλίτσιος", παίκτες δηλαδή που δεν πίστεψε ποτέ ο Βαλβέρδε ή θεώρησε πως δεν κάνουν στο πλάνο που σκοπεύει να εφαρμόσει. Ο Έλληνας μέσος και ευκαιρίες πήρε και εκ των βασικών επιλογών ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα : Πέρυσι, αν θυμάστε, μέχρι εκείνη την "μαύρη νύχτα" του στο ΟΑΚΑ με την αρμάδα του Γάλλου μόδιστρου, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην 11άδα του Βαλβέρδε. Δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του Ισπανού, αλλά στο χέρι του είναι να αντιστρέψει την κατάσταση. Μπορεί όμως;

Υ.Γ. 11 : "Όλοφ Μέλμπεργκ, οε οε οε" ακούστηκε στις εξέδρες του Καραϊσκάκη... Ακόμα να τον κλείσετε;

Υ.Γ. 12 : Με ρώτησε ένας φίλος πρόσφατα, γιατί λέω τον Ορμπάιθ, Ορμπαΐθ. Βασικά γιατί έχω την αίσθηση οτι έτσι είναι το σωστό, ή έστω "πιο σωστό". Θυμάμαι Ελληνικές και ξένες αναμεταδόσεις να αναφέρουν ονόματα Βάσκων ποδοσφαιριστών, π.χ. τον Urzaiz ως "Ουρθαΐθ" και όχι "Ουρθάιθ", τον Anturiz ως "Αντουρίθ" και όχι "Αντούριθ". Κατά δεύτερον, γιατί πάσχω από την Ελληνική νόσο που μας κάνει να βαφτίζουμε από τίτλους ταινιών μέχρι ποδοσφαιριστές : Κάπως έτσι ο Νταρακλίτσης για μια καριέρα ολόκληρη είχε γίνει Νταραγκλίτσας και κάπως έτσι τίτλοι ταινίας όπως "Mayday" βαφτίζονται "Τα πλοκάμια του τρόμου στα βάθη του Ειρηνικού". Και κατά τρίτον, γιατί θέλω να δείξω στους επαγγελματίες των διαδικτυακών ΜΜΕ οτι δεν είναι απαραίτητο να βαφτίζεις κάποιον παίκτη αν δεν ξέρεις να βάζεις ταυτόχρονα τόνο και διαλυτικά στο "ΐ". Καλή Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι σε όλους και καλή Ανάσταση, με υγεία, αν δεν τα πούμε μέχρι τότε.