19 Δεκ 2011

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 : Με το μυαλό στα μελομακάρονα (ή στην.... Ρούμπιν);


Σε Christmas Vacation Mode ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να κερδίσει με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ των Φουστέρ και Τζεμπούρ, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που έδειξε να έχει το μυαλό στις καλοκαιρινές διακοπές, με τον ΠΑΣ πάντως να μην γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός πέραν μιας-δύο περιπτώσεων. Με τη νίκη αυτή η ομάδα έφτασε τις 5 σερί νίκες, στις οποίες έχει πετύχει 18 γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα και έκλεισε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα για το 2011. Έπεται ο αγώνας κυπέλλου με τον Πιερικό την Τετάρτη 21/12...
Ο αγώνας
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που είχε και πάλι να αντιμετωπίσει το θέμα των απουσιών, επέλεξε στην αρχική εντεκάδα του τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ιβάν Μαρκάνο σαν δίδυμο στόπερ με τους Βασίλη Τοροσίδη και Χοσέ Χολέμπας στα άκρα της άμυνας, τους Φρανσουά Μοδέστο και Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο κεντρικών χαφ με τον Νταβίδ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τους Κέβιν Μιραλάς και Γιάννη Φετφατζίδη στα άκρα από τη μέση και μπροστά και τον επανεμφανισθέντα Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε το 4-5-1 και τους Φεγκρούς, Πάντο, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιο, Τζιμόπουλο, Λίλα, Ανδράλα, Σκούφαλη, Γεωργίου και Μπακαγιόκο στην κορυφή.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με συντηρητική τακτική, σήμα - κατατεθέν του Άγγελου Αναστασιάδη : Σκοπός το μηδέν και έχει ο Θεός (βοήθεια μας). Με 9 παίκτες λοιπόν πίσω απ'τη σέντρα ξεκίνησε το ματς, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρεί τους τρόπους να "τρυπώσει" στην άμυνα του ΠΑΣ και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή στο 5ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κέβιν Μιραλάς, ο Βασίλης Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φεγκρούς. Στο επόμενο λεπτό ο Μιραλάς εκτέλεσε και πάλι έξυπνα ένα κόρνερ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί που βρισκόταν ο Νταβίδ Φουστέρ, με τον Ισπανό να πιάνει το σουτ δυνατά στην κίνηση αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός με σέντρες από τα πλάγια δημιουργούσε πανικό στην άμυνα του ΠΑΣ έχοντας ως κέρδος τρία συνεχόμενα κόρνερ, με την υπεροχή να μετουσιώνεται σε γκολ στο 9ο λεπτό : Ο Τοροσίδης εκτέλεσε ένα πλάγιο από τα δεξιά προς τον Νταβίδ Φουστέρ, που πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Φρανσουά Μοδέστο. Ο Κορσικανός που είχε βγεί στα πλάγια δεν είχε χώρο, σταμάτησε ωραία τη μπάλα και τη γύρισε προς τον Φουστέρ, ο οποίος με ένα ξερό αριστερό σουτ  λίγο έξω από το ημικύκλιο της  μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ παρά την προσπάθεια του Φεγκρούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε ένα φάουλ στο 13ο λεπτό, με την εκτέλεση να καταλήγει στο τείχος μας. Κάτοχος της μπάλας έγινε ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος άνοιξε στον Τζεμπούρ προς τα δεξιά. Ο Αλγερινός ξεπέρασε το εμπόδιο του Βάντερσον, είδε τον Μιραλάς που έμπαινε σε θέση φορ αλλά  αλλά η παράλληλη πάσα που επιχείρησε κόπηκε από τον οπισθοχωρημένο Μπουζίντ.  Στο 15' είχαμε νέα ευκαιρία με τον Μιραλάς να ζαλίζει τον Τζιμόπουλο και να κάνει ένα σουτ που κόντραρε σε κόρνερ ο Κώτσιος, ενώ από το κόρνερ στο 16' ο Μοδέστο έπιασε μια κεφαλιά που πέρασε πάνω απ'τα δοκάρια του Φεγκρούς. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να προβληματίσει την άμυνα μας αμέσως μετά με τον Μπακαγιόκο που βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Μαρκάνο να τον κλείνει ωραία και να ανακόπτει την αντεπίθεση. Στο 22ο λεπτό ο Γεωργίου έπαιξε ωραία το "ένα-δύο" με τον Λίλα, με τον Χοσέ Χολέμπας να αναγκάζεται να κάνει το φάουλ για να κόψει την αντεπίθεση και να βλέπει και την κίτρινη κάρτα. Σε παρόμοια φάση λίγο αργότερα και σκληρό μαρκάρισμα του Λίλα, ο διαιτητής έκανε απλά συστάσεις στον παίκτη των Ιωαννίνων.

Ο ΠΑΣ Γιάνινα πέτυχε να "παγώσει" λίγο τον ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή αλλά να έχει ρίξει ταχύτητα. Στο 28' κερδίσαμε ένα φάουλ με τον Μιραλάς να παίζει γρήγορα δίνοντας τη μπάλα στον Φετφατζίδη από αριστερά, τον νεαρό να μη βρίσκει χώρο και να δίνει την πάσα προς τα πίσω στον Γιάννη Μανιάτη, που σούταρε δυνατά με τη μπάλα όμως να κοντράρει σε πόδι αμυντικού και να καταλήγει στα χέρια του Φεγκρούς. Στο 30' ο Μέγκιερι δεν έδιωξε καλά τη μπάλα έπειτα από γύρισμα αμυντικού του, στέλνοντας την πάνω στον Τζιμόπουλο που ευτυχώς δεν έκανε καλό κοντρόλ και την έστειλε μακριά απ'το τέρμα, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να προλαβαίνει και να τη μαζεύει. Στο 31' είχαμε νέα καλή στιγμή όταν κερδίσαμε φάουλ επί του Φετφατζίδη, έπειτα από διπλό μαρκάρισμα των Ανδράλα - Σκούφαλη. Ο Νταβίδ Φουστέρ ανέλαβε να το εκτελέσει και με ένα γέμισμα έστειλε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά - όχι ιδιαίτερα δυνατή - με τον Φεγκρούς να πέφτει και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.


38ο λεπτό και νέα ευκαιρία για το Θρύλο : Ο Τοροσίδης βγήκε ωραία απ'τα μαρκαρίσματα, προσπάθησε να περάσει μια κάθετη πάσα προς τον Κέβιν Μιραλάς με τον Κώτσιο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να απομακρύνει πριν φτάσει η μπάλα στον Βέλγο. Δύο λεπτά αργότερα (40') βγήκε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ όταν έπειτα από βαθιά μπαλιά του Σκούφαλη προς τον (ευρισκόμενο σε θέση οφσάϊντ Βάντερσον) ο Λίλα πήγε προς τη μπάλα με τον Μέγκιερι να κάνει την έξοδο, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε τη μπάλα με τον Λίλα να πέφτει επάνω του και να τραυματίζεται, για να αποχωρήσει με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Σαν να μη του έφτανε αυτό του Άγγελου Αναστασιάδη, ήρθε και το δεύτερο γκολ  : Επίθεση για άλλη μια φορά από τα δεξιά με τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έβγαλε μια χαμηλή σέντρα προς τα καρέ του Φεγκρούς. Ο Φετφατζίδης έκανε την προβολή γυρίζοντας την μπάλα προς τον Τζεμπούρ που παρά το διπλό μαρκάρισμα των Μπουζίντ και Κώτσιου (και τα... φανελοτραβήγματα), γύρισε μέτωπο προς την εστία και την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα για να γράψει έτσι το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε με αλλαγή - αναγκαστική - από πλευράς Ιωαννίνων, με τον Βίλα να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματισμένου Λίλα.

Δεύτερη αλλαγή με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να αποσύρει τον Μανώλη Σκούφαλη και να περνάει στη θέση του τον Λεάντρο Μπεσέρα. Σαν... υπνωτισμένος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, παίζοντας με σβηστές μηχανές. Οι παίκτες των Ιωαννίνων κέρδισαν χώρο και ανέβηκαν πιο ψηλά, προσπαθώντας να πλησιάσουν προς την περιοχή του Ολυμπιακού κυρίως με σέντρες, που αποτελούσαν εύκολη λεία για την άμυνα μας. Το πρώτο μας σουτ στο δεύτερο ημίχρονο το κάναμε στο 54ο λεπτό, όταν έπειτα από πάσα του Μιραλάς από αριστερά ο Νταβίδ Φουστέρ έφερε τη μπάλα στο δεξί, επιχείρησε ένα δεξί σουτ με τη μπάλα να καταλήγει χωρίς δύναμη στα χέρια του Φεγκρούς. Στο 60' είχαμε μια καλή στιγμή όταν έπειτα από κόρνερ του Μιραλάς από δεξιά, ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά την έστειλε πάνω απ'τα δοκάρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

63ο λεπτό και ο ΠΑΣ βγαίνει ξανά στην επίθεση, με τον Μπεσέρα να επιχειρεί μια ωραία κάθετη πάσα προς τον Μπακαγιόκο και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να βάζει άψογα το σώμα του μπροστά και να δίνει την ευκαιρία στον Μέγκιερι να πέφτει και να μπλοκάρει. Λίγο αργότερα (65') ο Ραφίκ Τζεμπούρ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια , κατάφερε να μπεί στην περιοχή αλλά δεν πλάσαρε καλά με τον Φεγκρούς να μπλοκάρει άνετα. Αμέσως μετά έγινε η αλλαγή από πλευρά μας, με τον Φρανσουά Μοδέστο να αποχωρεί για να δώσει τη θέση του στον Πάμπλο Ορμπαΐθ. Με την επανεκκίνηση του ματς, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από διεκδίκηση στον αέρα με τον Βάντερσον, ο Γιάννης Μανιάτης έστειλε τη μπάλα προς τα πίσω, εκεί που βγήκε προ του Μέγκιερι ο Μπακαγιόκο, αλλά ευτυχώς το πλασέ του επιθετικού των Ιωαννίνων ήταν κακό και έφυγε μακριά απ'τα δοκάρια του Μέγκιερι. Στο 71ο λεπτό ο Βαλβέρδε έκανε την δεύτερη αλλαγή του, αποσύροντας τον Γιάννη Φετφατζίδη για να περάσει στη θέση του τον Φραν Γέστε, ενώ στο 73' ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε κι αυτός αλλαγή κλείνοντας τις δικές του, αποσύροντας τον Τζιμόπουλο για να περάσει στη θέση του τον Ντε Βισέντι.

Φτάσαμε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Χοσέ Χολέμπας να παίρνει τη μπάλα από πάσα του Τζεμπούρ. Ο Γερμανός έκανε λίγα μέτρα, μπήκε προς τα μέσα και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από πολύ πλάγια, με τον Φεγκρούς να αποκρούει δύσκολα και να μαζεύει με διπλή προσπάθεια. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ επενέβη ξανά στο 78' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μιραλάς και κεφαλιά του Χολέμπας, ενώ ο Κέβιν Μιραλάς λίγο αργότερα έκανε ένα κλέψιμο, προχώρησε λίγα μέτρα και έκανε ένα πλασέ λίγο πάνω απ'τα δοκάρια του Φεγκρούς.  Στο 83' ο Φραν Γέστε επιχείρησε κάτι πολύ φιλόδοξο, ήτοι να αιφνιδιάσει τον Φεγκρούς με απευθείας εκτέλεση φάουλ συρτά από πλάγια δεξιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Φεγκρούς. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την τρίτη και τελευταία αλλαγή του αντικαθιστώντας τον Ραφίκ Τζεμπούρ με τον Μάρκο Πάντελιτς στο 89' με το ματς να μην επιφυλάσσει άλλες συγκινήσεις και να κλείνει με το σκορ του πρώτου ημιχρόνο : Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0...


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Έκανε μια γκάφα στη φάση του 30' με το κακό γύρισμα, η οποία δεν στοίχισε. Στα συν του το γεγονός οτι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 5ο σερί ματς, κάτι που τονώνει την ψυχολογία και του ίδιου αλλά και της άμυνας μας. Το σημαντικότερο όμως για εμένα, είναι οτι μου αρέσει ο τρόπος που βγαίνει : Στις φάσεις πάει και βάζει το σώμα του "στη φωτιά" : Δε γυρίζει ούτε τον κώλο, ούτε το σώμα, ούτε βάζει μπροστά τα πόδια, ούτε τίποτα : Άγνοια κινδύνου. Και επειδή είναι και γερό παιδί, όποιος τρακάρει μαζί του δεν περνάει και την πιο ευχάριστη εμπειρία της ζωής του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να συνεχίσει να δουλεύει.

Βασίλης Τοροσίδης : Έτσι κι έτσι, για πολλοστή φορά φέτος. Κανένα ξεπέταγμα, καμμία σέντρα, καμμιά προσποίηση και αυτό είναι. Εντάξει, δε γουστάρει που έμεινε στην Ελλάδα, το εμπεδώσαμε. Αυτός πότε θα καταλάβει οτι αν δεν ανεβάσει την απόδοση του, δε θα φύγει ποτέ από εδώ;

Αβραάμ Παπαδόπουλος : Χωρίς προβλήματα, καθάρισε όλες τις φάσεις ακόμα και αυτές που ο Μαρκάνο πιανόταν στον ύπνο. Καλή εμφάνιση από τον Αβραάμ που δεν επέτρεψε να απειληθεί η εστία του συμπαίκτη του, Μέγκιερι.

Ιβάν Μαρκάνο : Μαρκάνο στόπερ. Δεν περιγράφω άλλο...

Χοσέ Χολέμπας : Καλή εμφάνιση, αν και δεν "τον έπαιξαν" και πολύ, μιας και η μπάλα παιζόταν από δεξιά κυρίως. Είχε θετική παρουσία και κάποιες καλές επελάσεις στο 2ο ημίχρονο.

Φρανσουά Μοδέστο - Γιάννης Μανιάτης : Καλό 45λεπτο και για τους δύο, με πολύ τρέξιμο και κερδισμένες μονομαχίες. Ο Μανιάτης συνεχίζει να τρέχει, να μαρκάρει και να δίνει... ρεσιτάλ σωστών μεταβιβάσεων, ο δε Μοδέστο πιστοποιεί την άνοδο του και από πάσα δική του έπειτα από ωραίο ένα - δύο ξεκίνησε το γκολ του Φουστέρ. Στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκαν και οι δύο και ευτυχώς θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν - ο Μανιάτης έκανε και ένα λάθος που παραλίγο να στοιχίσει αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Γιάννης Φετφατζίδης : Είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που αναγνωρίζει ο προπονητής του που του εμπιστεύτηκε θέση βασικού. Προσπαθεί να είναι πιο ομαδικός, δεν προσπαθεί να σουτάρει με τη μία απ'όπου βρίσκεται και κινείται καλύτερα στο χώρο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Κέβιν Μιραλάς : Κεφάτος ο Βέλγος, χόρεψε ουκ ολίγες φορές τους αμυντικούς του ΠΑΣ αλλά του έλειψε το γκολ σήμερα. Είχε καλή παρουσία και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων.

Νταβίδ Φουστέρ : Καλό πρώτο ημίχρονο από τον Ισπανό που αγωνίστηκε στα άκρα και πέτυχε άλλο ένα πολύ ωραίο γκολ με τη φανέλα της ομάδας. Είχε καλή παρουσία, πίεσε, προσπάθησε να βγάζει την ομάδα μπροστά όποτε άλλαζε θέση με τον Φετφατζίδη. Στο δεύτερο κουράστηκε και ίσως θα μπορούσε να βγάλει αυτόν ο Βαλβέρδε αντί του Φετφατζίδη.

Ραφίκ Τζεμπούρ : Σε κακή βραδιά ο Αλγερινός, δεν ήταν απ'τα καλά του παιχνίδια αυτό. Κατάφερε να σκοράρει και να φτάσει κι αυτός τα 9 γκολ μαζί με τους Πάντελιτς και Μιραλάς, αλλά ήταν πολύ βαρύς και ανόρεχτος σήμερα.

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Ανασταλτικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά στη δημιουργία δε μπόρεσε να βοηθήσει. Ψάχνει κι αυτός τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό του, αν και δεν ήταν κακός σήμερα - κάθε άλλο.

Φραν Γέστε : Λίγα πράγματα στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Στατικός ως επι το πλείστον, προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του αναζητώντας το εξεζητημένο. Δεν του βγήκε για άλλη μια φορά. Ξέρει μπάλα, αναμφισβήτητο αυτό, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να έχει ένα "Βασίλη Τσάρτα" στην 11άδα του που θα μένει ακίνητος και θα περιμένει να βγάλει τη μία καλή πάσα στο 90λεπτο.

Μάρκο Πάντελιτς : Τον έχω πεί κατά καιρούς σκυλοπνίχτη, σκούνα, μαούνα, Wartburg με αφορμή την ταχύτητα του. Θεωρώ οτι καλώς δεν λογίζεται ως "11αδάτος" στα πιο δύσκολα και υψηλότερων απαιτήσεων παιχνίδια της ομάδας - στα μικρά έχει αποδείξει οτι μπορεί να προσφέρει. Όμως αυτό το σημερινό, τι ήταν; Δεν αναφέρομαι στην απόδοση του - ένα κουτσό τετράλεπτο πρόλαβε να παίξει. Αναφέρομαι στην απόφαση του Βαλβέρδε να τον βάλει στον αγώνα στο 89ο λεπτό. Εντάξει, μαούνα, σκούνα, τράτα, δεν είναι όμως ούτε κανένας πιτσιρικάς που ακόμα ψάχνει το δρόμο του, ούτε έχει δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του για να καψονάρεται. Φάουλ Βαλβέρδε εδώ που δε το μπάλωσε με τη δικαιολογία του περί ΟΦΗ στη συνέντευξη τύπου.

Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Είμαστε ικανοποιημένοι για τη νίκη. Έπειτα από μία σειρά συνεχόμενων αγώνων, που έχουμε θετικά αποτελέσματα, δεν ήμασταν λαμπεροί όπως συνήθως. Ο αντίπαλος ήταν καλός κι εμείς δεν είχαμε φρεσκάδα στην απόδοσή μας. Όσο περνούσε ο χρόνος, φαινόταν η κούραση από τα διαδοχικά ματς που έχουμε δώσει. Δεν χρειαζόταν να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΣ είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο στο 2-0 και παρότι πίεζε, έχω την αίσθηση πως ελέγχαμε το ματς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και την κούραση των ποδοσφαιριστών μας. Με ρωτάτε για μεταγραφές; Συνηθισμένη ερώτηση. Είναι αλήθεια πως θα συζητήσουμε με τη διοίκηση, αλλά ό,τι πούμε θα μείνουν μεταξύ μας. Δεν μου αρέσει να τα ανακοινώνω στις συνεντεύξεις Τύπου. Το σίγουρο είναι πως θα εκτιμήσουμε πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του Φέισα. Είναι πολύτιμος παίκτης για εμάς και συμμετείχε σε σημαντικά παιχνίδια της ομάδας. Θα δούμε, όμως, αν χρειαστούμε παίκτη σε αυτή τη θέση. Ο Ιμπαγάσα είναι καλά και ο Μακούν σε 10-12 ημέρες θα είναι έτοιμος. Όσο γιατί έβαλα τον Πάντελιτς στο 89', είχα σκοπό να κάνω μία αλλαγή και επέλεξα τον Πάντελιτς. Δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης. Ήθελα να κρατήσω μια αλλαγή για το τέλος γιατί στο ματς με τον ΟΦΗ δεχθήκαμε δύο γκολ μαζεμένα και δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω κάτι. Απόψε δεν έβλεπα την ομάδα καλά και ήθελα να κρατήσω τη δυνατότητα μιας αλλαγής μέχρι το τέλος. Αν έβλεπα ότι ήμασταν καλά μέχρι το φινάλε, ίσως έκανα την αλλαγή νωρίτερα. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να αρνηθώ, όμως, πως μου αρέσει η ευκαιρία που μας δίνεται στο Europa League. Είναι μία διοργάνωση, που μου αρέσει και την οποία έχω χάσει δύο φορές. Θα ήθελα να την κατακτήσω. Στον κόσμο μας θα άρεσε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Προτεραιότητα, όμως, παραμένει το Πρωτάθλημα. Θα ήθελα πολύ να τα κερδίσουμε και τα δύο".

Άγγελος Αναστασιάδης : "Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκαμε φοβισμένα, με μία νοοτροπία λανθασμένη. Με νοοτροπία να φάμε όσα το δυνατόν λιγότερα γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός, εμείς κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε πολλές μονομαχίες. Δεν θυμάμαι στο πρώτο μέρος να κερδίσαμε μονομαχία σε στημένη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, είδαμε ό,τι έγινε και με την ΑΕΚ. Η ομάδα μας ανέβηκε ψηλά, πίεσε. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να μας δημιουργήσει προβλήματα. Είχαμε μία φάση με τον Μπακαγιόκο, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις, αν είχαμε δουλέψει περισσότερο στον επιθετικό τομέα. Αυτοί είναι χαρούμενοι (σ.σ. εννοώντας τους παίκτες του) γιατί έχασαν μόνο με 2-0. Θέλω να αλλάξω τη νοοτροπία της ομάδας. Να πείσω τα παιδιά πως μπορούμε για να βλέπουμε όλα τα ματς με το ίδιο σκεπτικό και να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που προκρίθηκε στο Europa League και εύχομαι να περάσει στον επόμενο γύρο, όπως το ίδιο εύχομαι και στον ΠΑΟΚ. Είναι καλό για τις δύο ομάδες και το χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Εύχομαι καλές γιορτές, σε εσάς και τις οικογένειές σας. Το πιο σημαντικό είναι να πείσουμε αυτά τα παιδιά ότι μπορούν. Πρέπει να ενισχυθούμε και να αναπληρώσουμε τα κενά των παικτών που έφυγαν. Δεν έχουμε επιθετικούς. Είναι καθαρά θέμα δουλειάς, προσπάθειας και εμπιστοσύνης. Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι μία κλάση πάνω ο Ολυμπιακός. Έπαιξε στο γήπεδό του, με εντεκάδα Champions League και τον κόσμο στο πλευρό του. Με ικανοποίησε το δεύτερο ημίχρονο της ομάδας. Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Tα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαι, στις αρχές το έκανα. Δεν ξέρω αν είναι πέναλτι. Μπορεί να έκανε λάθος, άνθρωπος είναι. Ήμουν μακριά από τη φάση και ό,τι και να πω τώρα θα είναι ανόητο".

Ραφίκ Τζεμπούρ : "Μετά από 14 αγωνιστικές είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτόν μας. Τώρα που θα ξεκουραστούμε, θα παίξουμε ακόμη καλύτερα. Λυπηθήκαμε που αποκλειστήκαμε από το Champions League, αλλά και το Europa League έχει πολύ καλές ομάδες, όπως είναι κι η Ρούμπιν Καζάν. Πρόκειται για ένα σύνολο με πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θέλω να δώσω ευχές σε όλους τους φιλάθλους, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, καθώς ξέρω ότι περνούν δύσκολες ώρες με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούν για να ξεφύγουν από αυτές τις δύσκολες στιγμές".

Νταβίδ Φουστέρ : "Όταν καταφέρνουμε και σκοράρουμε νωρίς, μπορούμε και διαχειριζόμαστε το παιχνίδι πολύ πιο εύκολα. Αυτό συνέβη και σήμερα. Ανοίξαμε το σκορ αρκετά νωρίς και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα γκολ".

Φραν Γέστε : "Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα ξεκουραστούμε τις επόμενες μέρες, αφού αυτή την τελευταία περίοδο της χρονιάς, είχαμε πολλούς τραυματισμένους παίκτες, γεγονός το οποίο εν μέρει, σε κάποια ματς, μας στοίχισε. Ελπίζω να επιστρέψουν οι συμπαίκτες μου σύντοιμα, καθώς η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες έτοιμους, για να κάνουμε όλοι μία νέα αρχή με το νέο έτος, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όσον αφορά εμένα, χαίρομαι που γύρισα και ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα στο μέλλον. Δείχνει ότι είμαστε μία δυνατή ομάδα αμυντικά και επιθετικά και είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Ο Ολυμπιακός τελευταία μας είχε καλομάθει σε καλές εμφανίσεις ή σε εμφανίσεις με εκρήξεις, έτσι αυτό το άνοστο και προβληματικό δεύτερο ημίχρονο σήμερα δεν μας έκατσε καλά. Ίσως γιατί οι περισσότεροι είχαν στο μυαλό τους εκείνο το καταραμένο 2-2 με τον ΟΦΗ που μας κυνηγάει ακόμη, αφού με νίκη σε εκείνο το ματς θα ήμασταν στην κορυφή ασχέτως αγώνων του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ. 2 : Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα και σήμερα, ειδικά το πρώτο 25λεπτο. 5η σερί νίκη για την ομάδα στη Super League, πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς να δεχτούμε γκολ. Γρήγορο γκολ, κλείσιμο ημιχρόνου με γκολ, ιδανικό σκηνικό για ακόμη καλύτερο δεύτερο ημίχρονο και περισσότερα γκολ. Όμως οι μηχανές έσβησαν και το δεύτερο ημίχρονο ήταν σκέτη ταλαιπωρία, μια ταλαιπωρία που "αμαύρωσε" την καλή εικόνα του πρώτου.

Υ.Γ. 3 : Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Το σημαντικό ήταν οτι πήραμε το "τρίποντο" και κλείσαμε όπως πρέπει τις υποχρεώσεις μας για το πρωτάθλημα. Ακολουθεί η υποχρέωση της Τετάρτης με τον Πιερικό για το κύπελλο Ελλάδας και μετά ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, γαλοπούλες και δε συμμαζεύεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρουσιαστεί η ομάδα φρέσκια στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, γιατί τώρα έρχονται τα δύσκολα. Νίκη και επί του Πιερικού την Τετάρτη να τελειώνουμε για φέτος και να έχουμε καλή χρονιά.

Υ.Γ. 4 : Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μίλησε με το ιατρικό τιμ της ομάδας παραπονούμενος για ζαλάδες. Αμέσως πήγε στο θεραπευτήριο Metropolitan όπου του έγινε αξονική τομογραφία η οποία ευτυχώς δεν έδειξε τίποτα, με τον παίκτη να επιστρέφει στο σπίτι του.

Υ.Γ. 5 : Αποθέωση για τον Τάσο Πάντο (οε οε οε) στην επιστροφή του στο Στάδιο Καραϊσκάκη, έστω ως αντίπαλος. Ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα πλέον εισέπραξε θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα, αφού ο κόσμος εκτίμησε την συνολική - αγωνιστική και προσωπική - παρουσία του στην εξαετία που έμεινε στην ομάδα. Ο Πάντος ποτέ δεν ήταν ο φαντεζί παίκτης, ποτέ δεν ήταν ο αμυντικός που ο προπονητής σκεφτόταν "είναι στις πρώτες μου επιλογές για την εντεκάδα" όμως με τη δουλειά του, το φιλότιμο του, την εργατικότητα του, τους χαμηλούς τόνους που κρατούσε και το αγωνιστικό του πάθος, υπερκάλυπτε τις αδυναμίες του και δίκαια αγαπήθηκε από τον κόσμο.

Υ.Γ. 6 : Επιστροφή και για τον Άγγελο - Θάνατο - Αναστασιάδη ως αντίπαλος. Ένας Άγγελος με τη γνωστή μουρμούρα του, αλλά αρκετά πιο ήπιος σε σχέση με όσα μας είχε δείξει στο παρελθόν. Μέχρι και εγκωμιαστικά σχόλια έκανε για το Θρύλο! Αυτά είναι...

Υ.Γ. 7 : Για τους νεότερους που ενδεχομένως απορούν γιατί είπα "Θάνατο" τον Αναστασιάδη, κάνω μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν : Ο Αναστασιάδης είχε αντικαταστήσει τον συγχωρεμένο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2000. Ο Παναθηναϊκός δεν τα πήγαινε και πολύ καλά, με τον Αναστασιάδη και τους τραχείς τρόπους του να έχουν δημιουργήσει θέμα και μέτωπα στην ομάδα. Σε συνέντευξη τύπου λοιπόν, ο Αναστασιάδης προσπαθεί να μπεί ασπίδα στους παίκτες του και να δείξει πόσο αρμονικό κλίμα υπάρχει, προειδοποιεί τους δημοσιογράφους : "Όποιος διανοηθεί να διαταράξει την ηρεμία στα αποδυτήρια... ΘΑΝΑΤΟΣ. Ξέρετε τι σημαίνει θάνατος; Θάνατος, θα πεθάνετε όλοι. Είμαστε όλοι μια γροθιά κι όποιος θελήσει να τη σπάσει, θα πεθάνει". Για να συμπληρώσει και να τους ξεράνει όλους : "Υπακοή σημαίνει ζωή".

Υ.Γ. 8 : Ο Αναστασιάδης έχει χαρίσει ατάκες-μνημεία στο παρελθόν. Το "εμένα οι παίκτες μου δεν είναι όλο γελάκια και τραλαλά" όπως και το "είμαι φιλότιμος αλλά όχι και να με πηδάνε", είναι χαρακτηριστικά της θητείας του στον ΠΑΟΚ. Κορυφαία και η ατάκα του για τον Γκόραν Βλάοβιτς που είχε στον Παναθηναϊκό : "Δεν είναι οτι δε θέλει το παλικάρι... Δε μπορεί".

Υ.Γ. 9 : ... το πάω μακριά τώρα, αλλά το θυμήθηκα και αυτό : Κατά τη διάρκεια της 2ης θητείας του Μπάγεβιτς πρέπει να ήταν... Κλασική συνέντευξη Πιτ Παπαδάκου στον Θέμη Σινάνογλου στο "ΦΩΣ", όπου το γνωστό μέντιουμ - συγγραφέας του επικού βιβλίου "Έτσι νίκησα τον Σατανά", προβλέπει οτι ο Ολυμπιακός θα πέσει σε κρίση από την οποία θα αργήσει να βγεί. Και οτι ο άνθρωπος που θα τον βγάλει απ'την κρίση, θα είναι ο... Άγγελος Αναστασιάδης. Κάτι που φυσικά δεν έγινε, αφού το καλοκαίρι ήρθε στην ομάδα ο Τροντ Σόλιντ και λίγο αργότερα ο Αναστασιάδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Κύπρου.

Υ.Γ. 10 : Μιας και είπα Σόλιντ... Προβλήματα για τον Νορβηγό που το έτσουξε λίγο παραπάνω και πήγε να παραστήσει με τον ερωτύλο και τώρα τρέχει. Σαν να ακούω ένα "ΧΟ ΧΟ ΧΟ" στον ορίζοντα... και δεν είναι ο Άγιος Βασίλης. Οι κατάρες του Σωκράτη για το 1.000.000 αποζημίωση έπιασαν έστω και με καθυστέρηση.

Υ.Γ. 11 : Εξώδικο λέει έστειλε ο Τσάκας στην εφημερίδα "Γαύρος" με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής. Το ανθρωπάκι της Michelin (στην πιο dirty έκδοση του) αφού επικαλέστηκε μέχρι και πιθανό... διπλωματικό επεισόδιο με τη Σαουδική Αραβία, προειδοποιεί οτι αν δεν του κοινοποιήσουν το όνομα του συντάκτη-εμπνευστή του πρωτοσέλιδου, θα κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία. Και η απορία είναι η εξής : Πως θα πληρώσεις ρε Τσάκα τους δικηγόρους; Δε δέχονται πληρωμή με κρουασάν και σάντουιτς που έχεις ψειρίσει απ'το ΟΑΚΑ και το κυλικείο της Παιανίας...

Υ.Γ. 12 :  ... ο οποίος Τσάκας, σαν νέος Μάικ Λαμάρ, εξαφανίζει πρίγκηπες και εμφανίζει πριγκίπισσες. Μάλιστα, πριγκίπισσες, που ηγούνται μάλιστα επιχειρηματικού Αραβικού fund. Το ερώτημα : Γυναίκα, έστω "πριγκίπισσα", από Αραβική χώρα σε διοικητική θέση, ισάξια μεταξύ ανδρών της ίδιας χώρας, θα έχει ηγετικό ρόλο σε διαπραγματεύσεις; Ναι, ακούγεται πολύ αληθοφανές και λογικό. Σαν να λέμε "Πακιστανός γραμματέας στη Χρυσή Αυγή". Άντε, καλή εβδομάδα να έχουμε...