24 Νοε 2011

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 0-1 : Ένα για σας και ένα για τη μάνα ΑΕΚ...




Μεγάλο εκτός έδρας διπλό για τον Θρύλο που παρά τις απουσίες επέβαλλε το δικό του ρυθμό στην γηπεδούχο Μαρσέιγ (οι οπαδοί της οποίας έβγαλαν πανό της... ΑΕΚ για να μας τρομάξουν) και πήρε τελικά τη νίκη χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη. Πολύ καλοί οι Μέγκιερι - Μανιάτης, μεγάλη εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ Στιβ Μανταντά που έκανε... θαύματα. Όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν για το θέμα "Ευρώπη" την 6η αγωνιστική...
Ο αγώνας
Εντεκάδα ανάγκης για τον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε που επέλεξε τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, τους Βασίλη Τοροσίδη - Όλοφ Μέλμπεργκ - Αβραάμ Παπαδόπουλο - Ιβάν Μαρκάνο στην τετράδα της άμυνας, τους Φρανσουά Μοδέστο και Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Κέβιν Μιραλάς και Χοσέ Χολέμπας στα άκρα και τον Νταβίδ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ραφίκ Τζεμπούρ. Από πλευράς Μαρσέιγ ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επέλεξε τους Μανταντά στα δοκάρια, τους Καμπορέ - Ντιαβαρά, Ν'Κουλού και Τραορέ στην αμυντική τετράδα με τους Ντιαρά - Σεϊρού και Βαλμπουενά στη μεσαία γραμμή και τον Λοϊκ Ρεμί στην κορυφή της επίθεσης με τους δύο... Αγιού, Αντρέ και Τζόρνταν στα άκρα. Στον πάγκο από πλευράς Θρύλου έμειναν οι Γιάννης Ποτουρίδης, Λιούμπομιρ Φέισα, Φραν Γέστε, Τζαμέλ Αμπντούν, Γιάννης Φετφατζίδης , Μάρκο Πάντελιτς και ο Φράνκο Κοστάντσο, ενώ για την Μαρσέιγ έμειναν οι Αθπιλικουέτα, Μορέλ, Αμαλφιτανό, Μπιά, Γκονζάλες, Ζινιάκ και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μπρασιλιανό.

Δυνατά θέλησαν να μπουν και οι δύο ομάδες στον αγώνα. Η Μαρσέιγ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά ο Μαρκάνο έκανε ένα κακό διώξιμο με το κεφάλι στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής μας, με τον Ντιαρά να πιάνει ένα σουτ αλλά δε βρήκε "γεμάτα" τη μπάλα, με αποτέλεσμα να τη στείλει άουτ μακριά απ'τα δοκάρια του Μέγκιερι. Το δεκάλεπτο που ακολούθησε μέχρι το 12' μας ανήκε ολοκληρωτικά και αν δεν υπήρχε ο... γνωστός αστάθμητος παράγοντας θα παίρναμε και κεφάλι στο σκορ. Ας τα πάρουμε όμως απ'την αρχή : Αρχικά στο 4ο λεπτό όταν ο Κέβιν Μιραλάς πήρε την ωραία πάσα από τον Φρανσουά Μοδέστο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μαρσέιγ από κανονική θέση και προσπάθησε να σκάψει τη μπάλα πάνω απ'τον Μανταντά, αλλά ο βοηθός που ήλεγχε την περιοχή της Μαρσέιγ έδωσε οφσάιντ διακόπτοντας τη φάση. Ένας ωραίος συνδυασμός στο 6' μεταξύ Μιραλάς και Φουστέρ από αριστερά κατέληξε σε σέντρα του Ισπανού με τον Μανταντά να μπλοκάρει τη μπάλα έγκαιρα.  Η μεγαλύτερη φάση μας όμως ήρθε στο 10ο λεπτό : Ο Νταβίδ Φουστέρ εκτέλεσε ένα φάουλ έξω απ'την περιοχή της Μαρσέιγ με γέμισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που πετάχτηκε ο Όλοφ Μέλμπεργκ και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά, με τον βοηθό να δίνει όμως και πάλι οφσάιντ και να ακυρώνει το γκολ του Σουηδού αμυντικού μας.

Η Μαρσέιγ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κράταγε τους κινδύνους μακριά απ'τον Μέγκιερι και ήταν και επικίνδυνος στις επιθέσεις  με τον δραστήριο Μιραλάς.  Η Μαρσέιγ απείλησε στο 11ο λεπτό έπειτα από ένα κόρνερ και κεφαλιά άουτ του Ντιαρά και στη συνέχεια προσπαθούσε με μακρινά σουτ και γιόμες να απειλήσει, αλλά αφ'ενός τα σουτ είτε κατέληγαν άουτ είτε κατέληγαν σε σώματα, αφ'ετέρου τις γιόμες τις καθάριζαν εύκολα οι Παπαδόπουλος - Μέλμπεργκ αλλά και ο Μαρκάνο που λειτουργούσε ως τρίτος στόπερ. Στο 22ο λεπτό ο Ν'Κουλού έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Μιραλάς, με τον Ιταλό διαιτητή Ριτσόλι να κάνει απλά παρατήρηση, ενώ στο 27ο λεπτό σε ένα... χάιδεμα του Τοροσίδη στον Αντρέ Αγιού έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίκτη μας. Και στο 30' χαρίστηκε στον Ντιαβαρά για φάουλ πάλι στον Μιραλάς, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ στο 34' αναγκάστηκε να δώσει την κίτρινη κάρτα στον Λοϊκ Ρεμί που πάτησε τον Γιάννη Μανιάτη. Μ'αυτά και μ'αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε και πέτυχε τον αρχικό του στόχο, να μη δεχτεί γρήγορα το γκολ και είχε καταφέρει εκ νέου να ισορροπήσει το ματς μετά το καλό δεκάλεπτο της Μαρσέιγ.

Στο 37' ο Στιβ Μανταντά αναγκάστηκε να δείξει την κλάση του, με το Θρύλο να χάνει διπλή ευκαιρία για να σκοράρει! Ο Γιάννης Μανιάτης έδωσε μια ωραία πάσα στον Κέβιν Μιραλάς που κέρδισε και την κόντρα από τον Ν'Κουλού, μπήκε στην περιοχή από πλάγια και έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Μανταντά να κλείνει σωστά τη γωνία του και να αποκρούει. Η επαναφορά της μπάλας πήγε προς τον Χοσέ Χολέμπας που δοκίμασε αμέσως το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ντιαβαρά, άλλαξε πορεία και πήγαινε προς τη δεξιά γωνία του Μανταντά που άλλαξε φορά στο σώμα του και έκανε μια σπουδαία απόκρουση, σώζοντας την εστία του. Ο Μανταντά χρειάστηκε να επέμβει και πάλι στο 38', όταν ο Γιάννης Μανιάτης κέρδισε τη μπάλα, έτρεξε ανάμεσα στα θηρία της άμυνας της Μαρσέιγ και έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ, αναγκάζοντας τον Γάλλο τερματοφύλακα να πέσει στην αριστερή του γωνία και να "βγάλει" και αυτό το σουτ. Τα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μας ανήκαν, με τη Μαρσέιγ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο για να μας κρατήσει μακριά απ'τα καρέ του Μανταντά. Σκορ ημιχρόνου 0-0 με τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και να μην προηγείται στο σκορ καθαρά από ατυχία αλλά και τη γνωστή... διαιτητική παρέμβαση.


Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο. Η ισοπαλία δε βόλευε ιδιαίτερα καμμία από τις δύο ομάδες - ειδικά εμάς - αφού το ματς στο Λονδίνο έμεινε στο 0-0 στο ημίχρονο. Η Μαρσέιγ έδειξε από την αρχή οτι θα προσπαθήσει να βγεί ψηλά και να πιέσει, ο Ολυμπιακός οτι θα συνέχιζε στο ίδιο τέμπο με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μιραλάς ή του Χολέμπας. Η Μαρσέιγ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει στο 50', όταν από σέντρα του Αγιού ο Βαλμπουενά πρόλαβε την έξοδο του Μέγκιερι και τσίμπησε τη μπάλα, η οποία βρήκε στον ώμο του Ούγγρου τερματοφύλακα και κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια καθάρισε με ωραία έξοδο ο Μέγκιερι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή γρήγορα γρήγορα, αποσύροντας τον Νταβίδ Φουστέρ για να περάσει στη θέση του τον Φραν Γέστε. Ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή να αλλάζουν θέσεις ο Μιραλάς με τον Τζεμπούρ, σε μια προσπάθεια να πιάσει στον ύπνο την άμυνα της Μαρσέιγ. Οι Γάλλοι είχαν ένα πιεστικό τρίλεπτο στο διάστημα 54' - 57' με συνεχείς σέντρες, σουτ και πάσες, το οποίο πέρασε ευτυχώς ανεκμετάλλευτο και στο 59' χάθηκε από πλευράς μας άλλη μια τεράστια ευκαιρία για γκολ : Ο Φραν Γέστε έβγαλε μια ωραία κάθετη πάσα προς τον Μιραλάς, με τον Βέλγο να εκθέτει ξανά τον Καμπορέ, να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το πλασέ, με τον Στιβ Μανταντά όμως να επεμβαίνει για άλλη μια φορά και να σταματάει με το αριστερό χέρι την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα!

60' και διπλή αλλαγή από πλευράς Μαρσέιγ, με τον Τζόρνταν Αγιού να μπαίνει ο Ζαν Πιέρ Ζινιάκ και στη θέση του Μπενουά Σεϊρού πήρε ο Στεφάν Μπιά. Ο ρυθμός του αγώνα είχε γίνει πολύ γρήγορος με συνεχή "πάνω - κάτω" και το ερώτημα ήταν πόσο θα αντέξουμε σε αυτόν τον ρυθμό, αφού και ο Γιάννης Μανιάτης που τα πήγαινε πολύ καλά στα χαφ είχε δεχτεί μια κλωτσιά και χώλαινε. Η Μαρσέιγ είχε δύο καλές στιγμές σε ένα δίλεπτο, αρχικά στο 66' όταν ο Αντρέ Αγιού βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να περνάει άουτ δίπλα απ'το αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι που είχε κλείσει ωραία την γωνία του. Αμέσως μετά, ο Βαλμπουενά μπήκε στην περιοχή μας από δεξιά και προ του Μαρκάνο πήγε να κάνει από πολύ πλάγια κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πάνω απ'τα δοκάρια του Μέγκιερι, ενώ στο 68ο λεπτό ήταν η σειρά του... άλλου επόπτη να σταματήσει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Κέβιν Μιραλάς που έφευγε μόνος προς την εστία του Μανταντά.

Η Μαρσέιγ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 72ο λεπτό : Ο Ζινιάκ έκανε ένα γέμισμα προς τα δεξιά, με τον Βαλμπουενά να κρατάει τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο πριν βγεί πλάγιο. Ο Λοϊκ Ρεμί την κέρδισε και μπήκε στην περιοχή, έβγαλε μια σέντρα-φαρμάκι στο πίσω δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Αντρέ Αγιού, έπιασε μια κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Μπάλας Μέγκιερι ψύχραιμα σταμάτησε τη μπάλα με το αριστερό χέρι και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Ακολούθησε από μια αλλαγή για τις δύο ομάδες, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να κλείνει τις δικές του περνώντας τον Λούτσο Γκονζάλες στη θέση του Βαλμπουενά στο 73' για να γίνει λίγο αργότερα (75') και η αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να παίρνει τη θέση του Χοσέ Χολέμπας. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση του ψηλά ξανά με όσες δυνάμεις είχαν απομείνει, αναγκάζοντας την άμυνα της Μαρσέιγ σε βεβιασμένα διωξίματα. Στο 80ό λεπτό έγινε και ένα επικίνδυνο σουτ από τον Γέστε από το ύψος της περιοχής, με τον Μανταντά να μπλοκάρει σταθερά για άλλη μια φορά.

Η ανταμοιβή της καλής εμφάνισης του Θρύλου ήρθε λίγο αργότερα : Με το ρολόι να σημαδεύει το 82ο λεπτό, ο Φραν Γέστε έγινε κάτοχος της μπάλας και με το αριστερό έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά προς τα αριστερά, εκεί που ο Ραφίκ Τζεμπούρ άφησε τη μπάλα να περάσει για τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας μέσος χωρίς να το σκεφτεί έπιασε ένα "ξερό" αριστερό σουτ από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιβ Μανταντά, που έπεσε αλλά αυτή τη φορά δε τα κατάφερε να αποκρούσει. 0-1 για τον Θρύλο με ένα δεκάλεπτο αγώνα να υπολείπεται...

Η Μαρσέιγ βγήκε αμέσως στην αντεπίθεση, στην απέλπιδα προσπάθεια να σκοράρει. Χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του ο Μπάλας Μέγκιερι για να αποτραπεί το 1-1, όταν έπειτα από σέντρα του Λούτσο Γκονζάλες ο Λοϊκ Ρεμί έπιασε την κεφαλιά μέσα απ'τη μικρή περιοχή μας, με τον Μπάλας Μέγκιερι να αποκρούει ενστικτωδώς και να αποσοβεί το σχεδόν βέβαιο γκολ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κέβιν Μιραλάς έκανε βλακωδώς ένα χέρι έξω απ'την περιοχή μας, δίνοντας την ευκαιρία στους Γάλλους για μια νέα επίθεση. Ο Ζινιάκ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με το δεξί και συρτά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει, με τον Μέγκιερι ψύχραιμα να πέφτει και να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε δύο φορές γνώμη μέσα σε λίγα λεπτά λόγω της εξέλιξης του αγώνα, αφού αρχικά είχε σηκώσει τον Μάρκο Πάντελιτς, στη συνέχεια έδωσε εντολή στον Τζαμέλ Αμπντούν για να περάσει τελικά στο 87ο λεπτό ο Γιάννης Ποτουρίδης στη θέση του Ραφίκ Τζεμπούρ. Σε τρείς περιπτώσεις που ακολούθησαν με γεμίσματα μέσα στην περιοχή ο αποφασιστικός Μέγκιερι με την ψυχολογία στα ύψη καθάρισε τις φάσεις, ενώ αν στο 90' ο Γιάννης Φετφατζίδης επέλεγε να δώσει τη μπάλα δεξιά του αντί αριστερά στον κλεισμένο Μιραλάς, ίσως είχαμε την ευκαιρία για άλλο ένα σουτ. Μικρό το κακό... Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ριτσόλι δεν άργησε και βρήκε τον Θρύλο νικητή μέσα στο Βελοντρόμ με 0-1, μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη!

Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Παιχνίδια όπως αυτά που έχει παίξει ο Μέγκιερι με Ντόρτμουντ, Παναθηναϊκό, Μαρσέϊγ (με τα δύο Ευρωπαϊκά να είναι και εκτός έδρας)  καταξιώνουν έναν τερματοφύλακα, δείχνουν αν έχει το ειδικό βάρος να κάθεται κάτω απ'τα δοκάρια μιας μεγάλης ομάδας. Ο Ούγγρος σε αυτά τα ματς πήρε καλό βαθμό και σήμερα έδειξε οτι ναι, έχει τα φόντα να σταθεί στον Ολυμπιακό. Θέλει ακόμη δουλειά, αυτό είναι βέβαιο, είναι πολλά που πρέπει να βελτιώσει, αλλά η αποφασιστικότητα του στις εξόδους και το τσαγανό του στο τελευταίο δεκάλεπτο που οι Γάλλοι έριχναν μπαλιές συνέχεια μέσα στην περιοχή δείχνουν οτι δικαίως ξεκινάει βασικός αυτή την εποχή. Έκανε κάποιες εξόδους του Μεσολογγίου - θέμα "τριβής" κυρίως - αλλά οι δύο κεφαλιές των Αγιού και Ρεμί που βγάζει είναι η μισή νίκη.

Βασίλης Τοροσίδης : Περίμενα οτι θα βοηθούσε περισσότερο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πέρασε αρκετά λεπτά του αγώνα σε δεύτερο ρόλο, κάνοντας αρκετές λάθος επιλογές, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο - ειδικά μετά το 60' ήταν πολύ καλός. Σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση από τον αρχηγό της ομάδας.

Αβραάμ Παπαδόπουλος - Όλοφ Μέλμπεργκ : Ο Σουηδός ξεκίνησε με γκολ, το οποίο του το'φαγαν οι κόρακες. Πολλή δουλειά και για τους δύο απέναντι στους Αγιού και Ρεμί και ακόμα περισσότερη στο δεύτερο ημίχρονο με τις συνεχείς σέντρες των Γάλλων και τις μπαλιές μέσα στην περιοχή. Κάλυψαν πολύ καλά τον Μέγκιερι και στις ελάχιστες φορές που δεν μπόρεσαν να επέμβουν, ο συμπαίκτης τους τους το ανταπέδωσε.

Ιβάν Μαρκάνο : Ξεκίνησε με μια κεφαλιά διώξιμο-πούλημα πάνω στον Ντιαρά στο 2ο λεπτό. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και τελικώς έκανε ένα καλό παιχνίδι κρατώντας τη θέση του αλλά και βοηθώντας σαν 3ο στόπερ όποτε χρειάστηκε. Τον παίδεψε σε κάποιες φάσεις ο Βαλμπουενά, αλλά δεν τα πήγε άσχημα - κάθε άλλο.

Φρανσουά Μοδέστο : Το πάλεψε και σήμερα ο Κορσικανός, είναι φανερό όμως πως είναι ντεφορμέ. Ήταν καλύτερος πάντως απ'τις πρόσφατες "ανάλατες" εμφανίσεις του, μπήκε στις μάχες, πέρασε κάποιες μπαλιές, έκοψε κάποιες άλλες, αλλά δεν δείχνει να εμπνέει την ίδια σιγουριά με πέρυσι. Θα βρεί τα πατήματα του σύντομα γιατί θα χρειαστεί για τη συνέχεια.

Γιάννης Μανιάτης : Ο Βαλβέρδε είδε όνειρο από εχθές, ένα απ'τα πολλά που βλέπει ο προπονητής μας κατά καιρούς, αλλά αυτή τη φορά το όνειρο αποδείχθηκε προφητικό και τον δικαίωσε πέρα ως πέρα. Ο Μανιάτης που δεν έχει αγωνιστεί πολύ φέτος, κλήθηκε να αγωνιστεί σε μια θέση που είχε παίξει μεν στον Πανιώνιο, αλλά πριν από μια τριετία-τετραετία. Κι όμως, ο διεθνής αμυντικός μας με απόλυτη σοβαρότητα και προσήλωση στο ρόλο του έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στους Ντιαρά και Σεϊρού, κάλυψε κάθε εκατοστό του χώρου ευθύνης του, έδινε σωστά τη μπάλα και μπορεί να αισθάνεται και άτυχος γιατί ο εξαιρετικός Μανταντά του έβγαλε εκείνο το σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλός.

Κέβιν Μιραλάς : Δεν ξέρω τι να γράψω για τον Μιραλάς. Αυτό το παιδί είναι γεμάτο "ναι μεν, αλλά". Ναι μεν βγαίνει ωραία στην κόντρα, αλλά ώρες ώρες δείχνει οτι δεν ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Ναι μεν εκθέτει όποιον αμυντικό πάει να τον μαρκάρει, αλλά να φτάνει στο τέρμα και να πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα. Ναι μεν γυρίζει να βοηθήσει στην άμυνα, αλλά κάνει την απίστευτη γκάφα μετά την απόκρουση του Μέγκιερι και πάει να κατεβάσει τη μπάλα α-λα μπάσκετ. Αν κρίνει κανείς το σύνολο της εμφάνισης του, σίγουρα θα πεί οτι είναι από τους διακριθέντες. Αυτά τα μικρά - μικρά όμως που είναι επαναλαμβανόμενα σε κάθε ματς, είναι αφόρητα ορισμένες στιγμές.

Χοσέ Χολέμπας : Πολύ τρέξιμο, πολλή πίεση, δουλειά σε άμυνα και επίθεση, αλλαγές θέσεων με τον Μιραλάς και ένα παρ'ολίγον γκολ που του έβγαλε ο Μανταντά. Μια καλή εμφάνιση του Εσκομπάρ που δικαίως αντικαταστάθηκε λόγω κόπωσης. Μπράβο του.

Νταβίδ Φουστέρ : Κακές επιλογές, καθόλου φρεσκάδα, μπλοκαρισμένος και εκτός ρυθμού αγώνα, δικαίως αντικαταστάθηκε νωρίς στο 2ο ημίχρονο. Δεν δείχνει να έχει βρεί τα πατήματα του μετά τον τραυματισμό του.

Ραφίκ Τζεμπούρ : Θα πω κάτι εκτός κλίματος ίσως, αλλά είναι βεβαιότητα μου σχεδόν : Ο Τζεμπούρ με τις εμφανίσεις του αξιώνει μεταγραφή στο εξωτερικό το καλοκαίρι που μας έρχεται. Δείχνει προσηλωμένος, προσπαθεί να προσφέρει είτε δημιουργικά είτε ανασταλτικά, πιέζει, βοηθάει τα χαφ, πράγματα που δεν τα έκανε και κάθε μέρα στην εν Ελλάδι καριέρα του. Ο Ολυμπιακός του ταιριάζει και αυτό θα πρέπει να το έχει στο μυαλό του, ότι κι αν σκέφτεται γενικά. Όσο για τον αγώνα; Καλή εμφάνιση, αν και είχε τον άχαρο ρόλο να τρέχει ανάμεσα στους Ντιαβαρά και Ν'Κουλού για να βρίσκει χώρους ο Μιραλάς. Και το κατάφερε άψογα.

Φραν Γέστε : Τον Βάσκο, αν τον βάλεις δίπλα δίπλα με τους Ορμπαϊθ και Πάντελιτς και τους βάλεις να τρέξουν έναν γύρο για να τους χρονομετρήσεις, θα μείνει από μπαταρία το ρολόι μέχρι να τερματίσουν. Αυτό που κάνει όμως στη φάση του γκολ, την πάσα προς τα αριστερά με το εξωτερικό εννοώ, τον περνάει δικαιωματικά στους διακριθέντες του σημερινού ματς, και ας μην φάνηκε πολύ.

Γιάννης Φετφατζίδης : Μπορεί ένας παίκτης που αγωνίζεται εκτός έδρας σε αγώνα Champions League για ένα "κουτσό" εικοσάλεπτο να φέρει τα πάνω - κάτω; Αν μπορεί λέει... Δεν είναι μόνο η γκολάρα που έβαλε, αλλά και η σοβαρή του εμφάνιση. Κουβάλησε σωστά τη μπάλα, στο τέλος την κρατούσε κερδίζοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα και αν έκανε σωστότερη επιλογή στη φάση του 90' και "έσπαγε" τη μπάλα δεξιά του, θα μιλούσαμε για αψεγάδιαστη εμφάνιση.

Γιάννης Ποτουρίδης : Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ : Πήγε στη Γαλλία χωρίς μεσαία γραμμή. Με τον μαέστρο του, Ιμπαγάσα, εκτός μάχης. Με τον ανεβασμένο Ζαν Μακούν τραυματία. Με τον βασικό αμυντικό του χαφ, Πάμπλο Ορμπαϊθ εκτός μάχης. Με τον Λιούμπομιρ Φέισα στον πάγκο πιο πολύ για να συμπληρωθεί η αποστολή. Με δύο αμυντικούς να βαφτίζονται χαφ, τον ντεφορμαρισμένο Μοδέστο στη μεσαία γραμμή και παρτενέρ του τον Γιάννη Μανιάτη που είχε να παίξει στα χαφ από τότε που στον Πανιώνιο ήταν ο Έβαλντ Λίνεν. Με τον Φουστέρ που είναι αγνώριστος μετά τον τραυματισμό του. Και με αυτή την ομάδα, πάει στη Γαλλία και όχι απλά στέκεται αξιοπρεπώς, αλλά για παραπάνω από μια ώρα αγώνα επιβάλλει το παιχνίδι του και χάνει ευκαιρίες για νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Μικρό ή μεγάλο, ο Ισπανός κόουτς πιστώνεται και αυτός μαζί με την ομάδα του μερίδιο από το σπουδαίο διπλό.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Πριν από το παιχνίδι θέλαμε τη νίκη, ξέραμε ότι μας έκανε μόνο αυτή και την πήραμε κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως είναι η Μαρσέιγ, ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις. Είναι μία σπουδαία νίκη. Με τόσες απουσίες που είχε η ομάδα ξέραμε ότι είναι δύσκολο αυτό που τελικά καταφέραμε εδώ. Η ομάδα στάθηκε στα πόδια της και το μόνο που έχω να πω είναι ένα ευχαριστώ στους παίκτες και τον κόσμο που ήρθε εδώ να μας βοηθήσει. Ειλικρινά πήγαμε με το ίδιο σκεπτικό και στα τρία εκτός έδρας ματς. Το αποψινό ήταν πιο δύσκολο λόγω των απουσιών που είχαμε. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Έπρεπε να πιέσουμε όλο και περισσότερο στο δεύτερο και έτσι βγαίναμε όλο και πιο μπροστά. Όσο για τους Μανιάτη και Μοδέστο είναι δύο παίκτες αμυντικοί, αλλά οι μόνες εναλλακτικές λύσεις μαζί με τον Ποτουρίδη που ήταν στον πάγκο. Είναι καλοί παίκτες και πειθαρχημένοι και ανταποκρίθηκαν πολύ καλα στους ρόλους τους. Η Μαρσέιγ έχει το πλεονέκτημα και εξαρτάται από τον εαυτό της, καθώς προκρίνεται να κερδίσει εκτός έδρας την Ντόρτμουντ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Άρσεναλ, είναι η μόνη πιθανότητα μας για πρόκριση. Είμαστε χαρούμενοι για τις εκτός έδρας εμφανίσεις μας, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ακόμα και απόψε μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Θέλουμε να συνεχίσουμε και θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ο Φετφατζίδης έχει προσόντα και όλα τα φόντα να γίνει καθοριστικός και αποφασιστικός παίκτης σε μία ομάδα. Πρέπει να γίνεις, όμως, δεν φτάνουν μόνο τα προσόντα. Πέρυσι ήταν βασικός σε πολλά ματς γιατί πιστεύουμε σε αυτόν. Τα προσόντα πρέπει να αποδεικνύει ότι τα έχει κι αυτό που έκανε σήμερα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον ποδοσφαιριστή. Ο δε Γέστε είναι μαζί μας και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Μπορεί να βοηθήσει και την υπόλοιπη ομάδα να δημιουργεί παιχνίδι, όχι μόνο να δίνει ασίστ και να σκοράρει".

Ντιντιέ Ντεσάμπ : "Ήταν δύσκολο παιχνίδι και είμαστε δυστυχισμένοι με το αποτέλεσμα. Δεν παίξαμε καλά, ίσως μας έκανε κακό όταν μάθαμε πως η Άρσεναλ προηγήθηκε της Ντόρτμουντ. Το γκολ είναι οφσάιντ νομίζω. Το παιχνίδι ήταν σκληρό. Άλλαξα το σχηματισμό της ομάδας, αλλά δεν μας βγήκε. Η ομάδα δεν έπαιξε καλά και χάσαμε. Κάναμε εύκολα λάθη και χάναμε εύκολα την μπάλα. Ήταν μία κακή εβδομάδα για εμάς και εγώ είμαι πολύ δυστυχισμένος. Έχω πολύ άγχος όταν χάνουμε, τώρα επικεντρωνόμαστε στην Παρί".

Όλοφ Μέλμπεργκ : "Θεωρώ ότι επιτέλους πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε κάνει και άλλα καλά ματς καλά και δεν τα είχαμε καταφέρει. Σταθήκαμε λιγάκι τυχεροί στο τέλος, αλλά επιτέλους πήραμε τρεις βαθμούς. Είναι δύσκολο στο Τσάμπιονς Λιγκ να γνωρίζεις τις ομάδες όπως στην Σούπερ Λίγκα. Ήμασταν πιο διστακτικοί στα παιχνίδια που είχαμε δώσει, σήμερα όμως μπήκαμε πολύ καλά και πήραμε την νίκη. Κερδίσαμε όμως το παιχνίδι και αυτό έχει σημασία. Είχαμε κάνεις καλά μας τόσο στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ, όσο και στη Γερμανία απέναντι στη Ντόρτμουντ, αλλά είχαμε σταθεί άτυχοι τότε. Αξίζαμε κάτι καλό σε εκτός έδρας ματς φέτος και ευτυχώς το πήραμε τώρα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Χρωστάγαμε και κάτι στην Μαρσέιγ από το πρώτο ματς, διότι θεωρώ πως δεν έπρεπε να χάναμε στην έδρα μας".

Κέβιν Μιραλάς : "Ήρθαμε μα παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Παίξαμε με την καρδιά μας και πήραμε αυτό μας άξιζε. Θεωρώ πως αν παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση θα προκριθούμε. Το σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε πλέον και μετά θα δούμε την αγγλική ομάδα. Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε και το πρωτάθλημα που μας απασχολεί. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στην γυναίκα του Φετφατζίδη ότι θα πληρώσει το εστιατόριο". (άσε τη γυναίκα του παιδιού ρε πεινάλα, να βρείς δική σου)

Γιάννης Φετφατζίδης  : "Τώρα μετά από ώρα το συνειδητοποίησα την πέτυχα με το γκολ αυτό. Είχαμε περισσότερη θέληση από την Μαρσέιγ και το αποδείξαμε. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Τέλος καλό όλα καλά. Μάθαμε μέσα από τα λάθη μας και είμαστε νικητές σε ένα σημαντικό ματς. Νομίζω ότι είμαστε η μόνη ομάδα που μπορεί να το κατάφερνε αυτό. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την Άρσεναλ. Το είχα ανάγκη αυτό το γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα, έστω και τώρα".

Ραφίκ Τζεμπούρ : "Είχαμε καλή τακτική στο παιχνίδι μας, ήμασταν καλοί και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από ότι στο Ντόρτμουντ που δεν είχαμε σωστή ανάπτυξη και παίξαμε με μεγάλες μπαλιές. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στην αντίπαλη άμυνα, είχαμε την ευκαιρία και δεν τους αφήσαμε να πάρουν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες έψαξαν την ευκαιρία για το γκολ και όποιος έπαιρνε τον έλεγχο, γνώριζε ότι θα έπαιρνε και τη νίκη. Εμείς το καταφέραμε αυτό από το 15ο λεπτό περίπου και καταφέραμε να  φύγουμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Φρανσουά Μοδέστο : "Είναι σημαντικό για εμένα που επέστρεψα εδώ και πήραμε αυτή τη νίκη. Είμαι χαρούμενος, όπως και όλη η ομάδα. Τώρα πάμε να παίξουμε με την Άρσεναλ και μετά από αυτό το παιχνίδι θα δούμε πού θα βρισκόμαστε. Σημασία δεν έχει με τι θα έρθει να παίξει η Άρσεναλ. Θα είναι δύσκολο για εμάς να την κερδίσουμε. Είναι μία ομάδα της Premier League και όπως και να έρθει δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς".

Γιαννης Μανιάτης : "Μου ζητήθηκε να παίξω στη μεσαία γραμμή και έκανα αυτό που μου ζήτησαν. Η νίκη που πήραμε ήταν πολύ σημαντική για τη συνέχεια. Ήμασταν διαβασμένοι στο παιχνίδι και προσπαθήσαμε πολύ. Ο προπονητής μας ζήτησε στα αποδυτήρια ότι θα παίξουμε μόνο για τη νίκη. Το πιστέψαμε οι ποδοσφαιριστές πολύ και μπήκαμε αποφασισμένοι. Παίξαμε καλά και είχαμε ευκαιρίες. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε τελείωσε το ματς νωρίτερα. Βέβαια, στο τέλος απειληθήκαμε, αλλά ο Μέγκιερι ήταν σε καλή μέρα. Στόχος μας είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Θέλαμε να έχουμε την κατοχή, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Πιέζαμε και κάναμε αυτό που μας έχει ζητήσει ο προπονητής μας. Το ματς με την Άρσεναλ είναι τελικός για εμάς. Στο Καραϊσκάκη θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου όπως και στη Γαλλία. Τους ευχαριστούμε πολύ. Με την Άρσεναλ το ματς θα είναι τελικός και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να παίξουμε με το ίδιο πάθος".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Το'χει η μοίρα μας, βέβαια, να πρέπει να φτάνουμε στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων για να μάθουμε αν θα συνεχίζουμε στο Champions League, στο Europa League ή αν θα μείνουμε εντελώς εκτός Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ έχει 11 βαθμούς, η Μαρσέιγ 7, εμείς 6 και η Ντόρτμουντ 4. Έτσι όπως είναι τα πράγματα λοιπόν, για να συνεχίσουμε στο Champions League θέλουμε νίκη επί της Άρσεναλ και να μην κερδίσει η Μαρσέιγ τη Ντόρτμουντ. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε νίκη για να είμαστε εξασφαλισμένοι έστω για το Europa League. Έχουμε όμως καιρό για να βγάλουμε τα κομπιουτεράκια, ας επικεντρωθούμε τώρα στα της μεγάλης νίκης επί της Μαρσέιγ.

Υ.Γ. 2 : Το είχα αναφέρει και εχθές στην εκπομπή στον Red On Air, οτι η 23η Νοεμβρίου στατιστικά είναι μια καλή Ευρωπαϊκή ημέρα για εμάς. Στις 23/11/2000 είχαμε φέρει εντός έδρας 2-2 με την Λίβερπουλ για το Κύπελλο UEFA, στο κύκνειο άσμα του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της ομάδας μας. Στις 23/11/2004 πετύχαμε τη νίκη με 1-0 εντός έδρας επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ενώ στις 23/11/2005 είχαμε φέρει 1-1 εκτός έδρας με την Ρόζενμποργκ, πάλι για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Και σήμερα, 23/11/ 2011, πετύχαμε το διπλό εκτός έδρας, πάλι για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Πιο συγκεκριμένη η παράδοση, δε θα μπορούσε να γίνει, ε; 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και 23 Nοέμβρη, ο Ολυμπιακός δεν χάνει. Επιτέλους και μια στατιστική / μίνι παράδοση που επιβεβαιώθηκε.

Υ.Γ. 3 : Βγαίνουμε λοιπόν στον αγωνιστικό χώρο και τι βλέπουμε; Ένα μεγάλο πανί που έλεγε "Α.Ε.Κ.". Προσπαθώντας να σκεφτώ συνοικισμούς ή προάστια της Μασσαλίας που να αρχίζουν από "Κ" ώστε να μου δένει το "Αθλητική Ένωση Κ...", κατέληξα στο γεγονός οτι μιλάνε όντως για ΤΟ ΑΕΚ. Τι το καλύτερο να μπαίνεις στο γήπεδο και για να σε πικάρει ο άλλος να σου βγάζει πανί της ΑΕΚ, ε; Δέος. Σαν να βγαίνει στο ρινγκ ο Μάικ Τάισον και να έχουν σηκώσει αυτοί που τον αντιπαθούν φωτογραφίες "ΡΑΚΟΣ ΝΟ 14 ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΠΟΥΝΑΚΙΑΣ" με τον Στάθη Ψάλτη.

Υ.Γ. 4 : Αφού ξεπερνάμε λοιπόν με γέλια την πρώτη έκπληξη που μας επεφύλασσαν οι οπαδοί της Μαρσέγη (κατά τον δάσκαλο Αλέφα) με την king size Dona Mod που έγραφε ΑΕΚ (φαντάζομαι οτι ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ, ο Τζεμπούρ και όσοι ήταν παρόντες στην εξάρα του περασμένου Μαϊου έκαναν τσιρλιπιπί), βλέπουμε την ομάδα... Μανιάτης στα χαφ, αγωνία για την επιλογή του Βαλβέρδε και αγωνία για το πως θα περάσει το πρώτο δύσκολο εικοσάλεπτο. Όχι απλά περνάει, αλλά ο Μέγκιερι ούτε που λερώνει το σορτσάκι του. Τερματοφύλακας-γιατρός, η Ουγγρική βερσιόν του Μπεν Λίπερ (με μεγαλύτερο σαγόνι). Και μέσα στο "επικίνδυνο" εικοσάλεπτο, να μας έχουν κόψει μια φορά με ανύπαρκτο οφσάϊντ και να μας έχουν ακυρώσει γκολ (έστω, οριακά).

Υ.Γ. 5 : Η ομάδα πατάει καλά. Ο Φουστέρ όχι, ο Μοδέστο το παλεύει αλλά ο Μανιάτης - η έκπληξη - είναι πολύ καλός. Ο Μαρκάνο ζορίζεται αλλά κρατάει τον Βαλμπουενά, ο Τοροσίδης καλά τα πάει με τον Αγιού, ο Αβραάμ έχει πάρει το σώβρακο του Ρεμί. Η Μαρσέιγ ισορροπεί, αλλά γρήγορα επαναφέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Οι Γάλλοι κουβαλούν ατέλειωτα μέτρα τη μπάλα, ενώ εμείς με δυό μπαλιές και τελικό αποδέκτη τον Μιραλάς, σπέρνουμε τον πανικό. Ο απίστευτος Μανταντά κάνει μια διπλή απόκρουση για highlights αθλητικής εκπομπής. Το ημίχρονο κλείνει στο 0-0...

Υ.Γ. 6 : Δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ με τη Ντόρτμουντ είναι στο 0-0, η Μαρσέιγ πιέζει για τη νίκη. Στο 50' έχουν καλή στιγμή, ο Μέγκιερι σαστίζει εκεί αλλά τελικά διώχνει έστω άθελα του σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ τους καταπίνει όλους. Ισορροπούμε και πάλι σιγά σιγά. Έξω ο αρνητικός Φουστέρ, μέσα ο Γέστε για να αξιοποιήσουμε την κίνηση του Μιραλάς στο χώρο. Στο 72' ο Μέγκιερι κάνει την απόκρουση που μας κρατάει ζωντανούς στο 0-0 και στο 75' ο Βαλβέρδε κάνει ματ στην σκακιέρα των προπονητών.

Υ.Γ. 7 : Το ματ του Βαλβέρδε στον Ντεσάμπ ήταν η είσοδος του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Βαλβέρδε πίστεψε προφανώς οτι ο κοντός, γρήγορος και με άριστη τεχνική κατάρτιση μέσος θα μπερδέψει τη βραδυκίνητη άμυνα των Γάλλων. Ούτε δεκάλεπτο δεν πέρασε από την ώρα που τον έβαλε : Ο Γέστε έδωσε μια πάσα βγαλμένη απ'τις καλύτερες ημέρες του στο Μπιλμπάο. Ο Τζεμπούρ άφησε τη μπάλα. Και αυτό που κάνει ο Φετφατζίδης ήταν ΑΥΤΟ ακριβώς που έπρεπε να γίνει, όπως έπρεπε να γίνει. 0-1 και οργασμός.

Υ.Γ. 8 : ... και σιγά σιγά, άγχος. Ο Βαλβέρδε, προσπαθούσε κι αυτός να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του. 10 λεπτά ακόμα... Είχε σηκώσει τον Πάντελιτς, τον κάθησε κάτω. Σήκωσε τον Αμπντούν λίγο πριν το 0-0 (εκεί τα είδα όλα, μας λυπήθηκε ο Θεός και δε τον έβαλε), με το γκολ του "Φέτφα" τον κάθησε κάτω. Ετοιμάζει Ποτουρίδη. Και όσο ετοιμάζει Ποτουρίδη, ο Μέγκιερι βάζει τη δική του πινελιά στη μεγάλη νίκη. Τα τελευταία 8 λεπτά είναι δικά του. Ότι πάει στην περιοχή του το καθαρίζει με θάρρος και θράσος. 5, 4, 3, 2, 1... Τέλος. Το πήραμε το αναθεματισμένο το διπλό!

Υ.Γ. 9 : Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Η σημαντικότερη κατάκτηση της σημερινής ημέρας δεν είναι η νίκη και οι τρείς πόντοι. Είναι το "σπάσιμο" αυτής της κατάρας, που ήθελε την ομάδα να κάνει καλές έως εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά να μην καταφέρνει να τις συνδυάσει με το αποτέλεσμα. Άρσεναλ, Ντόρτμουντ, Παναθηναϊκός... Συζητούσαμε μόλις προχθές οτι αυτή η ομάδα δείχνει να έχει πρόβλημα χαρακτήρα. Σήμερα αυτόν τον χαρακτήρα τον έδειξε. Έπαιξε με μισή ομάδα το παιχνίδι της μέσα στην έδρα του αντιπάλου και συνδύασε μια πολύ καλή εμφάνιση με μια μεγάλη νίκη.

Υ.Γ. 10 : Μια μεγάλη νίκη γιατί εκτός από τη δική μας ατυχία με τις απουσίες, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως ο Στιβ Μανταντά. Ο Γάλλος έδειχνε ανίκητος και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό το γκολ του Φετφατζίδη.

Υ.Γ. 11 : Μια φορά να μας παίξει ένας διαιτητής που να μην έχει ψυχολογικά αυτός ή οι βοηθοί του στην Ευρώπη και τι στον κόσμο. Τι ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο με το κακό σενάριο που λέει οτι ο διαιτητής ή οι βοηθοί θα μας στερήσουν γκολ σε κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα, παίχτηκε και σήμερα. Ναι, ο Μέλμπεργκ ήταν οριακά οφσάιντ. Ο Μιραλάς όμως δύο φορές δεν ήταν. Έλεος πια.

Υ.Γ. 12 : Και τώρα ακολουθεί ο αγώνας της Κυριακής στην Τρίπολη. Ο Θανάσης Κωστούλας έδωσε το στίγμα της αναμέτρησης : Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είναι αισιόδοξη, γιατί προερχόμαστε από δύο ματς με full πίεση και ένταση, με Παναθηναϊκό και Μαρσέιγ. Και συν τοις άλλοις πάμε σε ένα γήπεδο που δε φημίζεται και για την ποιότητα του.

Υ.Γ. 13 : Ένα ματς, να πούμε, για το οποίο έχουμε ζητήσει εισιτήρια, ο Αστέρας συμφωνεί και θέλει (γιατί θέλει τις εισπράξεις και δικαίως), έχουμε καταθέσει επίσημο αίτημα στη ΓΓΑ, αλλά ο κος Μπιτσαξής αγρόν ηγόραζε. Θα μας απαντήσει τη Δευτέρα, μετά το ματς, μαζί με τον πρίγκηπα του Τσάκα.

Υ.Γ. 14 : Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, το έλεγα εχθές... "Δεν πάνε οι μαυρόγατες ο Μώραλης με τον Μαρινέρο, μεγάλο διπλό έρχεται". Γιάννη Μώραλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, μην τολμήσετε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας όποτε παίζουμε εκτός έδρας στην Ευρώπη...