9 Σεπ 2011

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 0-0 : Πρόβα Champions... Greek...


Σε ένα φιλικό που χαρακτηρίστηκε ως η πρόβα τζενεράλε  πριν την πρεμιέρα του Champions League την προσεχή εβδομάδα με αντίπαλο τη Μαρσέϊγ, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου χωρίς να θέλξει με την απόδοση του, έχοντας να αντιμετωπίει μια ομάδα ταμπουρωμένη στο μισό γήπεδο επί 90 λεπτά. Πολλές αλλαγές και πάλι από τον Βαλβέρδε, έπαιξαν και οι νεοαποκτηθέντες Μακούν, Ορμπαϊθ, Αμπντούν. Προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας είχε ο Ολυμπιακός με την κατάσταση να βελτιώνεται στο 2ο ημίχρονο με την είσοδο του Φραν Γέστε. Θα μπορούσαμε πάντως να είχαμε πάρει τη νίκη αν δεν βρισκόταν και σε καλή βραδιά ο βετεράνος γκολκίπερ του ΟΦΗ, Ρόι Κάρολ. Δοκάρι ο Φουστέρ στο 7', ακυρωθέν γκολ για τον ΟΦΗ στο 67'.
Ο αγώνας
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε το καθιερωμένο 4-4-1-1 και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Φράνκο Κοστάντσο στα δοκάρια, τους Βασίλη Τοροσίδη και Ιβάν Μαρκάνο δεξιά και αριστερά στην άμυνα με τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της, τους Φρανσουά Μοδέστο και Λιούμπομιρ Φέισα σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Τζαμέλ Αμπντούν και Χοσέ Χολέμπας στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Νταβίδ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ'τον μοναδικό προωθημένο, Κέβιν Μιραλάς. Από πλευράς ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε το 4-5-1 και παρέταξε στο γήπεδο τους Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλο, Ταυλαρίδη, Βάντο, Καλαϊτζιτς, Καμπάνταη, Μποντό, Γεωργίου, Σουμπίνιο και Λόπες. Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό έμειναν οι Γιάννης Μανιάτης, Τάσος Παπάζογλου, Φρανθίσκο Χαβίτο, Γιάννης Φετφατζίδης, Πετρ Γκρμπιτς, Πάμπλο Ορμπαϊθ, Φραν Γέστε, Ζαν Μακούν, Γιώργος Βαλεριάνος και ο Μπάλας Μέγκιερι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον γνωστό του προσανατολισμό, ήτοι με προσπάθεια για πίεση ψηλά και κάποιο γρήγορο γκολ ει δυνατόν. Η πίεση παρα λίγο να αποφέρει καρπούς νωρίς νωρίς : Στο 6ο λεπτό ο Τοροσίδης έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε χωρίς να προλάβει κανείς να την εκμεταλλευτεί. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κέβιν Μιραλάς ανέβηκε από αριστερά, έβγαλε μια καλοζυγισμένη σέντρα με το δεξί συστημένη στο κεφάλι του Νταβίδ Φουστέρ που έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ρόι Κάρολ και να φεύγει άουτ. Ο έμπειρος γκολκίπερ του ΟΦΗ καθάρισε λίγο αργότερα και μια καλή σέντρα από δεξιά του Τζαμέλ Αμπντούν. Το κρεσέντο του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα συνεχίστηκε και στο 12' χάθηκε μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Μοδέστο άνοιξε τη μπάλα για τον Αμπντούν, ο Αλγερινός κοντρόλαρε τη μπάλα και έβγαλε μία ωραία μπαλιά προς τον Τοροσίδη, αλλά ο "Τόρο"από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να γυρίσει όπως έπρεπε και να σκοράρει.

Μετά το 15λεπτο ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Να ισορροπήσει τρόπος του λέγειν δηλαδή, καθώς ο προσανατολισμός της ομάδας ήταν ξεκάθαρος : Φουλ άμυνα και ότι βγεί σε καμμιά αντεπίθεση από καμμιά κόντρα μπαλιά του Σουμπίνιο. Ο Ολυμπιακός έχοντας να αντιμετωπίσει την πολυκοσμία στο κέντρο, προσπαθούσε να ανοίξει το παιχνίδι από τα άκρα με τους Αμπντούν και Χολέμπας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πάντως καθώς οι προσπάθειες τόσο του Αλγερινού όσο και του Γερμανού, έμεναν ημιτελείς. Στο 17' είχαμε ένα σουτ ακόμη όταν έπειτα από μπαλιά του Φουστέρ ο Μιραλάς μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κάρολ καθάρισε εύκολα. Λίγο αργότερα ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή να αλλάξουν θέση ο Αμπντούν με τον Χολέμπας.

26ο λεπτό και ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση χωρίς επιτυχία, με τον Μαρκάνο να κόβει εύκολα και να δίνει τη μπάλα στη συνέχεια στον Φέισα. Ο Σέρβος άλλαξε γρήγορα με τον Φουστέρ και ο Ισπανός με μια μακρινή κάθετη μπαλιά βρήκε σε θέση μέσα αριστερά τον Μιραλάς, που προσπάθησε να κάνει μια "ραμπόνα" χωρίς επιτυχία, διατήρησε όμως την κατοχή της μπάλας και την γύρισε με πάσα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς να μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί την πάσα του. Λίγα λεπτά αργότερα ο Βέλγος πήρε τη μπάλα, δοκίμασε ένα σουτ που κοντραρίστηκε και κατέληξε κόρνερ, από το οποίο (εκτέλεσε ο Φουστέρ) ο Όλοφ Μέλμπεργκ έπιασε μια κεφαλιά για να καθαρίσει τη φάση ψύχραιμα ο Κάρολ.

Ο ΟΦΗ έπαιζε... κατενάτσιο από τις εποχές του Χερέρα και του Τραπατόνι. Καταντούσε εκνευριστικό να βλέπεις έναν έμπειρο τερματοφύλακα με παρουσία στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ να κάνει... καθυστέρηση από το μισάωρο σε έναν φιλικό αγώνα, κάτι που έκανε τον κόσμο να αποδοκιμάζει στις εξέδρες. Στο 36ο λεπτό είχαμε μια καλή στιγμή με τη σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά και την κεφαλιά το Χολέμπας που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάρολ, ενώ στο 40' έπειτα από σέντρα του Μαρκάνο και προσωρινό διώξιμο του Κάλαϊτζιτς, ο Μιραλάς δοκίμασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Κάρολ. Στο 42' μια σέντρα σουτ του Τοροσίδη πέρασε λίγο πάνω απ'το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ, ο οποίος αμέσως μετά είδε την κίτρινη κάρτα για... καθυστέρηση.  Ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο του σουτ στον αγώνα στο 43ο λεπτό με τον Λόπες (το οποίο μετά βίας έφτασε μέχρι τα δοκάρια για να καταλήξει άουτ) και το ημίχρονο έκλεισε με μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Θρύλο, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ με πάσα από τον Κέβιν Μιραλάς, ο Νταβίδ Φουστέρ πήρε τη μπάλα, απέφυγε το μαρκάρισμα του Βερόν και έκανε ένα ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία του Κάρολ, όμως ο γκολκίπερ του ΟΦΗ με ωραία επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα και έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας δεν συγχρονίστηκαν καλά με τον αρχηγό να πιάνει την κεφαλιά που κατέληξε πάνω απ'τα δοκάρια του Κάρολ.

Παροξυσμός αλλαγών στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου από πλευράς Βαλβέρδε : Γιάννης Μανιάτης αντί Βασίλη Τοροσίδη, Πάμπλο Ορμπαϊθ αντί Φρανσουά Μοδέστο, Ζαν Μακούν αντί Φέισα, Πετρ Γκρμπιτς αντί Μιραλάς, Μπάλας Μέγκιερι αντί Φράνκο Κοστάντσο, Γιάννης Φετφατζίδης αντί Αβραάμ Παπαδόπουλου και Τάσος Παπάζογλου αντί Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο ΟΦΗ έδειχνε να έχει ισορροπήσει το ματς στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να περιμένει πρωτοβουλίες από τους νεοεισελθόντες. Όντως, στο 55ο λεπτό ο Γιάννης Φετφατζίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, δοκίμασε μία ατομική ενέργεια περνώντας ανάμεσα από δύο παίκτες του ΟΦΗ και δοκίμασε ένα σουτ αλλά η μπάλα δεν πήρε δύναμη με αποτέλεσμα να εξουδετερώσει εύκολα ο Κάρολ στη δεξιά του γωνία. Δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας μέσος έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Τζαμέλ Αμπντούν βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε ωραία στα δεξιά του την κατάλληλη στιγμή όντας στον άξονα, έβγαλε μία ωραία πάσα δεξιά κάθετη μπαλιά προς τον Φετφατζίδη που έτρεχε από τα δεξιά, ο Έλληνας μέσος μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κάρολ.

66ο λεπτό και νέες αλλαγές για τον Ολυμπιακό με τους Φραν Γέστε, Γιώργο Βαλεριάνο και Φρανθίσκο Χαβίτο να περνάνε στη θέση των Χοσέ Χολέμπας, Νταβίδ Φουστέρ και Τζαμέλ Αμπντούν. Λίγο αργότερα ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε, με τον διαιτητή να έχει σταματήσει τη φάση στο ξεκίνημα της έχοντας υποδείξει σε θέση οφσάϊντ τον Ζορμπά και τον Ολυμπιακό να ανεβάζει σταδιακά την πίεση, μεταφέροντας το παιχνίδι στα πόδια του Φραν Γέστε. Στο 71' ο Γιάννης Φετφατζίδης έχασε μια καλή ευκαιρία κάνοντας ένα χλιαρό σουτ που εξουδετέρωσε εύκολα ο Ρόι Κάρολ, ενώ αμέσως μετά ο ΒορειοΙρλανδός τερματοφύλακας χρειάστηκε να παίξει... λίμπερο για να κόψει την ύστατη στιγμή με προβολή την Πετρ Γκρμπιτς πριν ο Μαυροβούνιος τον περάσει και μπεί στην περιοχή. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ συνέχισε να κρατάει κατεβασμένα τα... ρολά, με μια καταπληκτική απόκρουση σε προβολή του Ζαν Μακούν από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Φραν Γέστε.

Ο ΟΦΗ από το 75' και μετά ισορρόπησε και πάλι, το κατενάτσιο του Αναστόπουλου δεν έδινε χώρους στον Ολυμπιακό και δειλά δειλά οι Κρητικοί με τον δραστήριο Κατάι που είχε μπεί στο ματς προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια επικίνδυνη αντεπίθεση - σε μια από αυτές ο Σέρβος παίκτης του Ολυμπιακού που έχει δοθεί δανεικός στον ΟΦΗ, έπιασε ένα σουτ το οποίο πέρασε όμως ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως με μπαλιές του Γέστε και από δεξιά με τον Χαβίτο που όμως... κουτουλούσε με τους αμυντικούς του ΟΦΗ, ενώ στη μόνη φάση που κατάφερε να ξεμαρκαριστεί στο 88' έχασε τεράστια ευκαιρία : Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα σε θέση μέσα δεξιά, έπαιξε το 1-2 με τον συμπατριώτη του, Φραν Γέστε που του γύρισε άψογα τη μπάλα, με τον Χαβίτο να βρίσκεται προ του Κάρολ και με τον Πετρ Γκρμπιτς σε θέση για γκολ αριστερά του. Ο Ισπανός επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ δίπλα από τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Κάρολ. Τελικό αποτέλεσμα Ολυμπιακός - ΟΦΗ 0-0, και τώρα Μαρσέϊγ...


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Το παιχνίδι ήταν αρκετά κακό, κυρίως γιατί έλειπε ο ρυθμός, κάτι το οποίο φαινόταν από το πρώτο ημίχρονο. Χρειαζόμασταν ένα παιχνίδι στα πόδια μας και φυσικά αυτός ο αγώνας μας έκανε καλό. Ήταν μία ευκαιρία ώστε να εντοπίσουμε τα λάθη και τα προβλήματα που έχουμε. Δεν παίξαμε καλά. Για τον Τζεμπούρ δεν ξέρουμε ακόμη το αν θα προλάβει την Μαρσέιγ. Περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι μέχρι τότε. Μας απασχολεί πολύ το γεγονός πως δεν έχουμε δώσει παιχνίδια, καθώς η Μαρσέιγ έχει δώσει ήδη πέντε ματς. Σίγουρα η αποχώρηση του Ριέρα από την ομάδα μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ. Το κενό που μας άφησε είναι σημαντικό και μακάρι να καταφέρουμε να το καλύψουμε, διότι επρόκειτο για ένα βασικό στέλεχος της ομάδας ο οποίος είχε κολλήσει στην χημεία του συνόλου. Είναι απουσία και μακάρι να μπορέσουμε να καλύψουμε την αποχώρηση του. Μας λείπει".

Φραν Γέστε : "Συνεχίζω να ακολουθώ θεραπεία για να είμαι απόλυτα έτοιμος με τη Μαρσέιγ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα στο Καραϊσκάκη. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να βοηθήσω πολύ την ομάδα μου. Σίγουρα παίζουμε με έναν αντίπαλο πολύ πιο έτοιμο από εμάς. Θα πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά σε σχέση με σήμερα. Με αποφασιστικότητα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί και να κάνουμε ζημιά στον αντίπαλο".

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε γι'αυτό το ματς. Θα γράψω μερικές σκέψεις χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αποτελούν μομφή ή επιβράβευση, απλά τις παραθέτω.

Υ.Γ. 2 : Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μαρσέϊγ, μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει 4-5-1 / 4-3-3 και τρέχει πολύ. Δεν ξέρω τι εξυπηρετούσε ένα παιχνίδι με μια ομάδα μπαστακωμένη στο 1/3 του γηπέδου, με αποκλειστικό σκοπό να μη φάει γκολ και χωρίς καμμιά διάθεση να τρέξει ή να πιέσει. Αν πάντως το μήνυμα είναι οτι στη μοναδική φάση που φάγαμε στην πλάτη , φάγαμε γκολ - έστω ακυρωμένο, δεν είναι και ότι θετικότερο.

Υ.Γ. 3 : Αν δεχτούμε οτι η λογική ήταν να πάρει ένα-δυό παιχνίδια στα πόδια της η ομάδα ακόμη πριν τη Μαρσέϊγ, ασχέτως στυλ και δυναμικότητας αντιπάλου, δεν ξέρω γιατί δεν έγινε προσπάθεια να παίξει η ομάδα ακόμη 1-2 ματς με ομάδες έστω της Β' Εθνικής, που δεν είναι δα και... δυσεύρετες.

Υ.Γ. 4 : Δεν ξέρω, τέλος, για να μη μακρυγορώ, αφού ο στόχος ήταν να πάρουν λεπτά στα πόδια τους οι παίκτες πριν τη Μαρσέϊγ, τι λογική είχε να παίξουν... όλοι από ένα 45λεπτο - ακόμα και οι Μέγκιερι, Γκρμπιτς, Χαβίτο που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (οι δύο ούτως ή άλλως είναι εκτός λίστας). Αν η λογική ήταν "να μην έχουμε τραυματισμούς"... ε τότε τι το κλείνεις το ρημάδι το φιλικό και δεν παίζεις με την ομάδα νέων, αφού φοβάσαι;

Υ.Γ. 5 : Στα του αγώνα τώρα. Η ομάδα είναι φανερό οτι δεν έχει παιχνίδια και οτι ακόμα "ψάχνεται". Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα, δεν συμμετείχαν καν στην προετοιμασία της ομάδας (Μακούν, Ορμπαϊθ, Αμπντούν, Γέστε - αυτός πρόλαβε κάτι ψιλά). Επίσης, μόλις πριν λίγες ημέρες αποχώρησε ο παίκτης που προοριζόταν για βασικός αριστερός χαφ, ο Αλμπέρ Ριέρα.

Υ.Γ. 6 : Σαν παρουσίες, μου άρεσαν ο Αμπντούν έστω κι αν δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πολλές προσπάθειες του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο δραστήριος Μιραλάς και ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισα τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Φραν Γέστε. Με προβλημάτισε το δίδυμο Χολέμπας - Μαρκάνο : Ο Γερμανός επιθετικά δεν ήταν κακός αλλά δεν έδινε βοήθειες πίσω, ενώ ο Ισπανός έκανε μόνος του τη ζωή του δύσκολη τρώγωντας άπειρες μπαλιές στην πλάτη, έστω κι αν δεν υπήρχε κανείς εκεί να τις κυνηγήσει. Έχω σχηματίσει καλή εικόνα για τις αμυντικές - μόνο, το τονίζω - επιδόσεις του Μαρκάνο και θέλω να πιστεύω οτι ήταν απλά μια κακή βραδιά.

Υ.Γ. 7 : Αυτό που εξακολουθεί να προβληματίζει είναι το γεγονός οτι όπως ακριβώς συνέβαινε στην περυσινή σεζόν, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός ζορίζεται να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας απόντος του Αριέλ Ιμπαγάσα στα παιχνίδια που πρέπει να κάνει παιχνίδι. Οι Μακούν - Μοδέστο - Φέισα - Ορμπαϊθ είναι αρκετοί και κάνουν μια χαρά πιστεύω τη δουλειά να κόψουν και να δώσουν μια καλή πρώτη πάσα (κάτι που για τους αγώνες του Champions League ενδεχομένως να είναι υπεραρκετό), αλλά στα παιχνίδια με τους... ταμπουρωμένους του Champions Greek θα πρέπει να βρουν περισσότερες λύσεις απ'το να αναμένουν ένα μαγικό του Μιραλάς, ένα καλό στημένο του Γέστε ή κανένα "τούβλο" του Φέισα ή του Μακούν.

Υ.Γ. 8 : Δεν ενθουσίασε ο Ολυμπιακός, είναι η αλήθεια. Όπως επίσης αλήθεια είναι οτι ήταν ένα φιλικό πριν από αγώνα Champions League, με το μυαλό όλων να ταξιδεύει, Παρασκευή βράδυ, με λίγο κόσμο. Και είναι γεγονός οτι αν έμπαιναν ένα-δυό απ'αυτά που έβγαλε ο μπαρμπα-Κάρολ, αύριο οι εφημερίδες θα έγραφαν για την Μαρσέϊγ που έρχεται να προσκυνήσει.

Υ.Γ. 9 : Κρατάω και τη δήλωση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ριέρα, οτι δηλαδή δεν καλύπτεται το κενό του και οτι προβληματίζεται πολύ γιατί μας λείπει ο Ριέρα. Ερνέστο, μια ερώτηση... Στις 15/07/2011, κάποια ψυχή είχε κάνει μια δήλωση, όταν τον ρώτησαν γιατί τόση επιμονή για την απόκτηση του Γέστε : "Ο Γέστε είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και τον γνωρίζω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είναι παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και θα βοηθήσει ειδικά στον τομέα των στημένων φάσεων, εκεί όπου δεν έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και αριστερά αλλά και στη θέση του Ιμπαγάσα". Θυμάσαι μήπως ποιός το είχε πεί; Άσε τις δικαιολογίες - όλο το καλοκαίρι ακούγαμε και διαβάζαμε τα απίστευτα με τους "πολυτεχνίτες και πολυθεσίτες που παίζουν δεξιά, αριστερά, στον άξονα, στο τέρμα και καλύπτουν άνετα και τη θέση του Κούλη του Δουρέκα αν χρειαστεί" και τώρα δεν ξέρεις αν μπορείς να καλύψεις τη θέση του Ριέρα; Και σε μια τελική, ο ίδιος ο Ριέρα είπε "αφήστε με να φύγω". Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή; Και για να'χουμε καλό ρώτημα, αν δεν καλύπτεται το κενό του Ριέρα, αν δεν είχες τον Μιραλάς ή τον Ιμπαγάσα αντίστοιχα τι θα γινόταν; Δε θα δηλώναμε συμμετοχή;

Υ.Γ. 10 : Για το Ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε άλλη μια εβδομάδα μπροστά μας πριν ασχοληθούμε. Τώρα... Μαρσέϊγ. Τραυματίες, ξε-τραυματίες, προβληματισμένοι απ'τη δύναμη του Καραϊσκάκη ή όχι, ένα παιχνίδι Champions League είναι διαφορετικό από τα άλλα. Πίστη από όλους και προς όλους, συγκέντρωση, σοβαρότητα για να έρθει η νίκη και να γίνει το ποδαρικό με το δεξί. Και ας έρθει και με αυτογκόλ των Γάλλων. Θρύλε, γερά...