31 Αυγ 2011

Vicente Monje (Argentina, 2011-2012)


Ο Βισέντε Μόνχε γεννήθηκε στις 21/06/1981 στην πόλη Γιούτο της Αργεντινής. Σε ηλικία 16 χρονών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Ντεφενσόρες ντε Γιούτο, από την οποία μεταπήδησε 3 χρόνια αργότερα στην Χιμνάσια Υ Τίρο. Το 2001 προωθήθηκε στην 1η ομάδα και την επόμενη σεζόν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη Χιμνάσια. Εκεί έμεινε μια διετία και το 2004 έμεινε ελεύθερος, έχοντας σημειώσει 2 γκολ στις μόλις 9 συμμετοχές του.

Επόμενος σταθμός του, η Ατλέτικο Ατλάντα. Έμεινε 1,5 χρόνο εκεί σημειώνοντας 35 συμμετοχές προτού μεταγραφεί στην Φέρο Καρίλ Οέστε, της οποίας τράβηξε την προσοχή με τις εμφανίσεις του. Μετά από μια χρονιά στην Φέρο Καρίλ ακολούθησε κι άλλη μεταγραφή για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, με τον επόμενο σταθμό του να είναι η Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο, στο οποίο έφτασε για λογαριασμό της Γκέρμιναλ Μπέερσοτ τον Ιανουάριο του 2007. 

Ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της Βελγικής ομάδας στις 28/01/2007, στην εντός έδρας με 1-3 από την Άντερλεχτ και μπήκε στον αγώνα στο 68ο λεπτό σαν αλλαγή.  Με το πέρας της σεζόν (2006-2007 η σεζόν που αναφέρουμε εδώ) οι Βέλγοι τον θεώρησαν περιττό για το σχεδιασμό της νέας σεζόν και έτσι ο Αργεντινός μάζεψε τα πράγματα του και γύρισε στη χώρα του, ενώ λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του προσεγγίστηκε εκ νέου από την Φέρο Καρίλ, στην οποία τελικώς επέστρεψε.

Στη 2η του θητεία στην Φέρο Καρίλ έγραψε 30 συμμετοχές στη διετία και μετά από μια διετία έμεινε ελεύθερος. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου που αγωνιζόταν τότε στη Β' Εθνική, αλλά ήθελε να φτιάξει ομάδα που θα ανέβει στη Superleague. Ο Μόνχε πείστηκε να έρθει στην Ευρώπη ξανά και ήταν από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Βόλου που κέρδισε άνετα την άνοδο της στη Superleague τη σεζόν 2009-2010. Την "έκρηξη" του όμως την έκανε την επόμενη σεζόν, τη σεζόν 2010-2011 : 21 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 εκ των οποίων στον Παναθηναϊκό (νίκη με 0-1)  και με την ΑΕΚ (στο μεγάλο "διπλό" του Βόλου με 0-4 στο ΟΑΚΑ), συνοδευόμενα από πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Η σεζόν 2011-2012 θα τον έβρισκε στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο είχε συμβόλαιο, αλλά τα μπλεξίματα της διοίκησης με τη δικαιοσύνη για συμμετοχή σε κύκλωμα "στησίματος" αγώνων για παράνομο στοιχηματισμό σε συνδυασμό με την απόρριψη του φακέλου που υπέβαλλε η ομάδα για την αδειοδότηση της νέας σεζόν, οδήγησαν τον Ολυμπιακό Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα και όλα τα "καλά" ονόματα της ομάδας στην... ανεργία. Με την οριστικοποίηση της απελευθέρωσης του από την ομάδα του Βόλου, ο Μόνχε ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για 2 χρόνια καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε έψαχνε (παρά την προσθήκη των Φραν Γέστε και Τζαμέλ Αμπντούν αλλά και την παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη) έναν "καθαρό" αριστερό χαφ για να καλύψει το κενό που άφησε η φυγή του Αλμπέρ Ριέρα για την Γαλατάσαράι. 

Ο ύψους 1,73 Μόνχε διέθετει καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, αλλά ήταν μεγάλο ερωτηματικό κατά πόσο θα μπορούσε να δώσει το "κάτι παραπάνω" που ψάχνει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση, έχοντας ουσιαστικά μια καριέρα σε ομάδες 2ης και 3ης ταχύτητας σε όλη του την καριέρα. Το ντεμπούτο του στην ομάδα πάντως, ήταν εντυπωσιακό : Αγωνίστηκε στις 05/11/2011 σε ρόλο αριστερού χαφ στον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έχοντας εξαιρετική απόδοση και ένα δοκάρι στο νικηφόρο 2-3 για τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως, δεν είχε συνέχεια. Αγωνίστηκε λίγες φορές, είναι η αλήθεια, αλλά δεν μπόρεσε να δείξει τίποτε και το καλοκαίρι του 2012 αφέθηκε ελεύθερος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.