31 Αυγ 2011

Γιάννης Ζαραδούκας (2011-...)


Ο Γιάννης Ζαραδούκας γεννήθηκε στις 12/12/1985. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Αν και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2003, δεν θεωρήθηκε αρκετά καλός για να παραμείνει στην πρώτη ομάδα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιτζάκ Σουμ, αλλά η θετική εισήγηση του υπευθύνου των ακαδημιών του Παναθηναϊκού οδήγησε τη διοίκηση να τον παραχωρήσει ως δανεικό και να μην τον αποδεσμεύσει.

Ο Ζαραδούκας δόθηκε αρχικά δανεικός τη σεζόν 2003-2004 στην ΓΣ Μαρκό (σταθερό προορισμό... δανεικών από τον Παναθηναϊκό), στην οποία παρέμεινε για δύο σεζόν. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να δοθεί εκ νέου δανεικός στον ΑΟ Κορωπίου, στον οποίο έμεινε άλλη μια διετία. Το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε για να... ξαναφύγει, με προορισμό αυτή τη φορά τον Πανσερραϊκό, τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Ο ίδιος πάντως δεν αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία καθώς ο δανεισμός του δεν επεκτάθηκε και έτσι βρέθηκε ξανά στην Παιανία τον Ιούλιο με την έναρξη της προετοιμασίας, για να αναχωρήσει εκ νέου για τον Εθνικό. Η σεζόν 2008-2009 ήταν το τέλος στο μαρτύριο των συνεχών δανεισμών του, καθώς το καλοκαίρι του 2009 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό για να ενταχθεί ως ελεύθερος σε κάποια ομάδα.

Η πρόταση ήρθε από τον Ολυμπιακό Βόλου, ομάδα Β' Εθνικής το 2009. Ο Ζαραδούκας υπέγραψε στην ομάδα του Βόλου που είχε βλέψεις για άνοδο στην Superleague πράγμα που επετεύχθη, με τον αριστερό μπακ να παίζει σε αρκετά παιχνίδια και να κερδίζει επιτέλους την συμμετοχή του στην μεγάλη κατηγορία της χώρας. Το 2010-2011 ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μια εξαιρετική χρονιά στη Superleague, εξασφαλίζοντας μάλιστα και την έξοδο στο Europa League, με τον Ζαραδούκα να είναι από τις καλές παρουσίες της ομάδας του Βόλου σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν. Η καλή χρονιά που έκανε τον οδήγησε μέχρι την εθνική ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε μάλιστα βασικός σε δυο διαδοχικά επίσημα παιχνίδια (με Ισραήλ και Λετονία) και να γίνει έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου που φόρεσε ποτέ την φανέλα της Εθνικής.

H σεζόν 2011-2012 θα τον έβρισκε στον Ολυμπιακό Βόλου με τον οποίο είχε συμβόλαιο, αλλά τα μπλεξίματα της διοίκησης με τη δικαιοσύνη για συμμετοχή σε κύκλωμα "στησίματος" αγώνων για παράνομο στοιχηματισμό σε συνδυασμό με την απόρριψη του φακέλου που υπέβαλλε η ομάδα για την αδειοδότηση της νέας σεζόν, οδήγησαν τον Ολυμπιακό Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα και όλα τα "καλά" ονόματα της ομάδας στην... ανεργία. Υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς Παναθηναϊκού το οποίο απέρριψε ο ίδιος ο παίκτης αν και πρώην "πράσινος", δηλώνοντας χαρακτηριστικά : "Αυτή τη στιγμή δε νομίζω πως θέλω να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ πικραμένος από αυτό που είπαν για εμένα και τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό Βόλου. Δε νομίζω να μπορώ να επιστρέψω μετά από αυτό. Είπαν πως δεν θα ασχοληθούν με ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Βόλου γιατί λένε πως είμαστε ντοπαρισμένοι. Και τώρα λένε οτι με θέλουν; Δεν θέλω εγώ".

Με την οριστικοποίηση της απελευθέρωσης του από την ομάδα του Βόλου, ο Ζαραδούκας ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό που έψαχνε άλλη μια λύση στην αριστερή πτέρυγα, αφού ο Βαλβέρδε υπολόγιζε τον Μαρκάνο περισσότερο για στόπερ, ενώ δεν εμπιστευόταν τον Γιώργο Βαλεριάνο (που υποβίβασε στην ομάδα των νέων) έχοντας ουσιαστικά σαν μόνη λύση τον Χοσέ Χολέμπας. Τα ερωτηματικά είναι ίδια όπως στην περίπτωση του Μόνχε : Κατά πόσο μπορεί να δώσει το "κάτι παραπάνω" που ψάχνει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση, έχοντας ουσιαστικά μια καριέρα σε ομάδες 2ης και 3ης ταχύτητας σε όλη του την καριέρα; Οψόμεθα...