15 Ιουλ 2009

Επιτέλους, μίλησαν...

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται από συγκεκριμένα, ευτυχώς λίγα , M.M.E. μια προσπάθεια γενικότερης απαξίωσης του Ολυμπιακού.

Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούνται, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, η επικείμενη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, αλλά και η υπό εξέλιξη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας.


Για τη μεν αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με έκπληξη ακούμε και διαβάζουμε δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου οι οποίοι ως έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές, σχεδόν καθημερινά, τροφοδοτούν τους φιλάθλους μας με δήθεν στοιχεία και πληροφορίες τα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σχεδόν υπό διάλυση.

Στον δε τομέα των μεταγραφών παρουσιάζουν καθημερινά πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι φέρονται να εντάσσονται στον Ολυμπιακό με προφανή σκοπό την απαξίωση των υπαρχόντων αλλά και ενδεχομένως ορισμένων από τα νέα μας αποκτήματα.


Τελευταίο παράδειγμα η «πληροφορία» ότι ο ποδοσφαιριστής Μοριέντες βρίσκεται σε προχωρημένες μάλιστα επαφές με τη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για την αγορά του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.


Επειδή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη και σωστή ενημέρωση των φιλάθλων της, είναι πλέον υποχρεωμένη να καταγγείλει τις συγκεκριμένες ενέργειες αυτών των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε. , καθώς είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες τους δε μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινο λάθος, αλλά αποσκοπούν στο να κάνουν ζημιά στην ομάδα".


Επιτέλους, η ΠΑΕ πήρε ΕΠΙΣΗΜΩΣ θέση τόσο για το θέμα του περιβόητου χρέους (που θα... καταστρέψει την ομάδα) όσο και για τους παίκτες που βρίσκονται... μια ανάσα απ'τον Ολυμπιακό (Όουεν, Μοριέντες και ο Θεός - και οι ΑΡΔ - ξέρουν ποιός άλλος). Η ανακοίνωση δεν λέει τίποτε παραπάνω απ'την ΑΛΗΘΕΙΑ : Ήτοι, ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ. Είναι λογικό να υπάρχει οικονομικό άνοιγμα, στην τελική ο Ολυμπιακός δεν είναι καμμιά Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ για να εισρέουν στα ταμεία... 50 και 60 εκ. ευρώ ΜΟΝΟ από τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μπορεί να κινείται προσεκτικά και να μην δίνει "αέρα πατέρα" τα χρήματα που ζητούν οι ομάδες για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, αλλά όχι και πως καταστρεφόμαστε ρε παιδιά. Ήμαρτον. Στο κάτω κάτω, όποιος έγινε Ολυμπιακός για να βλέπει μόνο Τζιοβάνηδες και Ριβάλντους, ας γίνει Ρεάλ. Ξέρω ανθρώπους που χάρηκαν το ίδιο το γκολ του Παπαχρήστου στο 2-1 με το βάζελο τη δεκαετία του '80 με ένα γκολ του Ριβάλντο ή του Ντιόγο.

Ναι, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τον πήχη τα τελευταία χρόνια. Ναι, μπορεί να τον ανεβάσει ακόμα ψηλότερα. Ναι, η διοίκηση έχει κάνει πολλά καλά, έχει κάνει και πολλά λάθη. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να τα ισοπεδώνουμε όλα και να εμφανίζουμε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού.

Υ.Γ. 1 : Πάντως αν δεν πάρουν τον Γκονζάλες ή κάποια εφάμιλλη λύση από αριστερά, προσωπικά θα μου "κάτσει" άσχημα. Και δεν είναι δικαιολογία αυτό που κυκλοφόρησε χθες - προχθές, οτι ο παίκτης "βγάζει μυϊκούς τραυματισμούς". Με αυτό το σκεπτικό, οι Γκαλέτι - Λεντέσμα - Ραούλ Μπράβο έπρεπε να μας είχαν κουνήσει μαντίλι από... πρόπερσι.

Υ.Γ. 2 : Όχι και Άλτιντορ ρε παιδιά, έλεος :)

Υ.Γ. 3 : Είδαμε και τους Ολυμπιακάρες λεφτάδες, που όλο το περιβάλλον τους διαδίδει οτι θέλουν να εμπλακούν στην ΠΑΕ, αλλά τελικά ο μόνος που έκανε πρόταση - έστω για προσωπική προβολή - ήταν ο Μαρινάκης, που στο διάστημα που ασχολήθηκε με το βόλεϊ μας είχαν πάρει από παίκτες μέχρι παγκάκια... και στο τέλος παράτησε την ομάδα και έφυγε. Κατα τα τελευταία δημοσιεύματα, μπαίνουν κάποιοι επενδυτές στην ΠΑΕ και ο... απένταρος Κόκκαλης καλύπτει το υπόλοιπο της Α.Μ.Κ. Ας περιμένουμε να ανακοινωθεί, και μετά μπορούμε να φωνάξουμε όλοι μαζί "περαστικά" σε όσους ΑΡΔ και μη τσούξει το πωπουδάκι τους...

Υ.Γ. 4 : Με Σίβασπορ σήμερα, 20.00 Sport+ και 22.00 μαγνητοσκόπηση NET. Ευτυχώς που αρχίσαμε πάλι να βλέπουμε λίγο θρύλο γιατί δεν παλευόταν...

Υ.Γ. 5 : Επί του πιεστηρίου - Ανακοίνωση της ΠΑΕ για το θέμα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ. Η σχετική ανακοίνωση : "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι σήμερα 15.07.2009 η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των € 42.000.000, με την έκδοση 21.000.000 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας € 2,00, με τους παρακάτω όρους:

1. Κατάργηση δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων.

2. Συμμετοχή νέων μετόχων με ιδιωτική τοποθέτηση (απόφαση Δ.Σ.)

3. Τιμή διάθεσης μετοχής € 2,00, πλέον 10% ποσοστού Σωματείου, τελική τιμή διάθεσης € 2,23.

4. Ελάχιστο όριο συμμετοχής νέων μετόχων, 25.000 μετοχές, συνολικής αξίας € 55.750 (περιλαμβανομένου του 10% του Σωματείου)

5. Διάρκεια καταβολής 4 μήνες, μέχρι 15.11.2009, που μπορεί να παραταθεί μέχρι 15.12.2009".