19 Ιουν 2009

Αν ανακοινωθεί ο Όλοφ Μέλμπεργκ...


... τότε αναμφισβήτητα θα μπορούμε μετά βεβαιότητος να μιλήσουμε για την μεγαλύτερη μεταγραφή αμυντικού που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και λέω "αν" γιατί και ο Ντούσερ με το Χριστοδουλόπουλο πέρυσι αλλά και ο Μπομπό με τον Ντραγκουτίνοβιτς σίγουροι ήταν, αλλά τελικά υπογραφή δεν έπεσε.

Ο Σουηδός ψυχάκιας σίγουρα δεν είναι "αντι-Άντζας", από την άποψη πως δεν είναι "λιμπεροειδής" αμυντικός, αλλά ένας εξαιρετικός καθαρόαιμος στόπερ που αντιμετωπίζει στα ίσια οποιονδήποτε επιθετικό. Άνετα μπορεί να γίνει ηγέτης της άμυνας, αυτό έλειπε άλλωστε. Σημασία έχει να υπογράψει, οπότε το αφιέρωμα θα το ανεβάσω μόλις ανακοινωθεί. Προσπερνάμε το θέμα "απομένει η συναίνεση του παίκτη" ελαφρά τη καρδία. Την έπαθα με τον Μπομπό, δε την ξαναπαθαίνω :P

Υ.Γ. 1 : Υπέγραψε και το Αγγλάκι μας. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είναι και επισήμως παίκτης του Ολυμπιακού, κανονικά, με τις υπογραφές του και με όλα του. Ο Άγγλος που αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και επικρίθηκε για τις πρώτες του εμφανίσεις, κέρδισε με το σπαθί του θέση στις καρδιές μας με την μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητα του. Ο Ματ έχει γίνει παραπάνω αποδεκτός στον κόσμο και κέρδισε και πολλούς έξτρα πόντους με τη στάση του στο θέμα της μεταγραφής του απ'τη Μπλάκμπερν : Το παλικάρι έδειξε οτι ΘΕΛΕΙ να έρθει στον Ολυμπιακό και δεν "το έπαιζε". Ματ, καλωσόρισες και επίσημα στο Θρύλο.

Υ.Γ. 2 : Σε περίπτωση που κλείσει ο Μέλμπεργκ, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να απαντήσει με τον... Μπομπό. Είχα έναν ενδοιασμό για το κατά πόσο θα μπορέσουμε να πάρουμε και το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αλλά με τέτοιες κινήσεις που κάνουν οι πολυμετοχικοί το μόνο που με προβληματίζει πλέον είναι με πόση διαφορά θα τους το πάρουμε.

Υ.Γ. 3 : Τραγελαφικό σχόλιο "Πρωταθλητή" : "Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κλείσει κανέναν παίκτη πλην των Πάρντο και Ζαϊρί, που αποκτήθηκαν εδώ κι ένα μήνα, σημαίνει ότι ο Σ. Κόκκαλης δεν ήθελε να κάνει κάτι πριν ενημερώσει επίσημα τον Κετσπάγια και μιλήσει μαζί του για να ακούσει και τη δική του άποψη. Αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει ότι θέλει ισχυρό τον προπονητή και με άποψη κι όχι «του χεριού του», όπως κάποιοι επιμένουν να λένε…". Συμπέρασμα : Ο Κόκκαλης δεν κρατιέται να κάνει μεταγραφές αλλά ο κακός Κετσπάγια δε τον αφήνει. Ήμαρτον.

Υ.Γ. 4 : Τραγελαφικό σχόλιο "ΦΩΤΟΣ" : "Κινείται για Σκόκο ο Ολυμπιακός". Έλεος Κώστα Νικολακόπουλε, σταματάει η λογική εδώ. Καλά που δε μας είπες οτι ψάχνεται και για την απόκτηση του Ταχτσίδη.

Υ.Γ. 5 : Κάτι σημαντικό : Δεν θα πρέπει να συγχέουμε το θέμα της ανανέωσης των διαρκείας με το θέμα της ανανέωσης της κάρτας μέλους. Τα έσοδα από τα μέλη προορίζονται για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ήτοι των τμημάτων πόλο, βόλεϊ κλπ. ΟΚ, ρίχνουμε - δικαίως - το βάρος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχει και χρήμα και μεταγραφές και περισσότερη προβολή, αλλά εδώ βλέπουμε οτι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον Ερασιτέχνη. Το τμήμα βόλεϊ συντηρείται με μεταγραφές... δωρεές (αφοί Αγγελόπουλοι) και το πόλο με... δανεικά των Χατζηθεοδώρου και Πάτερου στους συναδέλφους τους. Είναι κρίμα και άδικο, για να μη πω ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να αφεθούν στην τύχη τους τμήματα που μας έχουν χαρίσει Ευρωπαϊκά τρόπαια. Ντροπή πρωτίστως των ιθυνόντων που άφησαν την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το χάλι, αλλά και ντροπή δική μας που έχουμε κάνει το "όλοι μέλη" να ακούγεται ειρωνικό.