11 Μαΐ 2009

Μαρτυράνε χωρίς ξύλο...


Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ : "Η επίκληση της διαιτησίας ως παράγοντα επιρροής του αποτελέσματος για λόγους εντυπώσεων μετά από αγωνιστική αποτυχία είναι τόσο κοινότοπη τακτική που δύσκολα πείθει τον οποιονδήποτε, ιδίως όταν πρόκειται για περιπτώσεις των οποίων η διαύγεια δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφισβήτηση.

Κατανοούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που για εσωτερικούς, προφανώς, λόγους προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο με στόχο να χαϊδέψει και να αποπροσανατολίσει τους φιλάθλους της. Εκείνο ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ακολουθεί τη συγκεκριμένη πρακτική μέσω της ανακοίνωσής της, με αφορμή μια περίπτωση κατά την οποία η συμπεριφορά του αθλητή Πάμπλο Γκαρσία είναι τόσο καταφανώς αντιαθλητική ώστε θα περίμενε κανείς η ίδια η ΠΑΕ (που μοναδικός της στόχος είναι, όπως διαφημίζει, να διατηρηθεί το ήθος της και το κεφάλι της ψηλά) να τη στηλιτεύσει δημοσίως.

Σχετικά με τα περί παρασκηνίου, και επειδή οι μνήμες από τη διαιτητική αντιμετώπιση της κάθε ομάδας καθ' όλη την αγωνιστική περίοδο είναι νωπές και οι δημοσιοποιημένες προτάσεις συνεργασίας με γνωστούς παράγοντες πρόσφατες, θυμίζουν έντονα την περίφημη λαϊκή ρήση που αναφέρεται στο σπίτι του κρεμασμένου…

Τέλος, δύσκολα θα φανταζότανε κανείς ότι η οικονομική υγεία θα μπορούσε να αποτελέσει ποτέ αντικείμενο υποτιμητικών σχολίων. Μάλλον τελικά ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι η καταφυγή σε λογιστικά τεχνάσματα προκειμένου να εξασφαλίζεται η άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα".

ΑΥΤΟ το απόσπασμα ήταν ΟΛΑ τα λεφτά : "Η επίκληση της διαιτησίας ως παράγοντα επιρροής του αποτελέσματος για λόγους εντυπώσεων μετά από αγωνιστική αποτυχία είναι τόσο κοινότοπη τακτική που δύσκολα πείθει τον οποιονδήποτε".

Στο εξής λοιπόν σύγγαυροι, όποιος βάζελος ανοίξει το στόμα του να πεί οτιδήποτε, για διαιτησίες, κράτος του Κόκκαλη και λοιπές ανοησίες, μπορείτε να τυπώσετε τη φράση αυτή σε καρτούλες, χαρτιά, καρτ ποστάλ και να τη μοιράζετε, αντί απάντησης. ΒΕΝΤΟΥΖΑ με λίγα λόγια.


Υ.Γ. 1 : Αυτός ο Βαβρζίνιακ, τι φοβήθηκε και κατάπιε ένα γαλόνι ντόπα στον αγώνα με την Ξάνθη; Το θωρηκτό... Αγκάλι ή τον διεμβολιστή... Παπαδημητρίου;

Υ.Γ. 2 : Δόξα και τιμή στον Βλάνταν Ίβιτς για το εκπληκτικό του μαρκάρισμα στη φάση του γκολ του Καραγκούνη. Πάει ο ουρακοτάγκος κατά πάνω του με το κεφάλι κάτω και ο Βλάνταν... κάνει στην άκρη. Όσες φορές και να το δεί κανείς στο βίντεο, η φάση προσφέρει άφθονο γέλιο.

Υ.Γ. 3 : Οι μακεδονομάχοι τώρα λέει είναι δυσαρεστημένοι με την απερισκεψία του Πάμπλο Γκαρσία που "κρέμασε" την ομάδα τους με τα καραγκιοζιλίκια του. Βέβαια, τώρα δεν υπήρχε Ολυμπιακός για να τον κάνουν λαϊκό ήρωα που "έδωσε γροθιά στο κατεστημένο". Μη το(ν) πιείτε τώρα, λουστείτε.