14 Οκτ 2008

Μικρά-μικρά...

* O Air Father, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έστειλε μήνυμα να μην ανυσηχεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Τα αντικειμενικά ΜΜΕ προβάλλουν τους ανοιχτοχέρηδες μετόχους του Παναθηναϊκού λέγοντας πως παρά την οικονομική κρίση, σκορπούν χρήματα πρωτόγνωρα για τα Ελληνικά δεδομένα, ενώ "τα σπρώχνουν" και για την κατασκευή του γηπέδου.

* Σε κατάσταση αλλοφροσύνης οι οπαδοί της Πανάθας, βλέπουν γηπεδάρες, ομαδάρες και λεφτά με τη σέσουλα. Έφαγαν το τυράκι πάλι, αλλά δεν είδαν τη φάκα. Ο Πατέρας είπε επίσης : "Δεν μιλήσαμε για μεταγραφές. Δεν υπάρχει λόγος αφού έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Να μην ανησυχεί ο κόσμος". Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Κώστας "Ούτε Νεκρός στον Παναθηναϊκό" Αντωνίου, είχε πεί σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις πως ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ροστερ στην Ελλάδα. Όσο οι διοικούντες και οι οπαδοί της αλογοτροφής πιστεύουν πραγματικά οτι ΓκουμοΣαριέγκηδες και ΒυντροΤζιόληδες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, πάνε βουρ για τα πλέϊ οφ.

* Μεταξύ μας πάντως, είναι γεγονός πως ΓκουμοΣαριέγκηδες και ΒυντροΤζιόληδες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι είδη προς εξαφάνιση.

* Εν τω μεταξύ, μάγεψε λέει ο "αόρατος τοίχος". Ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, είπε : "Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε ένα τεράστιο παιχνίδι". Παραμιλάει το σύμπαν με τον Βραζιλιάνο παικταρά της Πανάθας, επειδή η Βραζιλία κέρδισε 4-0 την παγκόσμια υπερδύναμη, Βενεζουέλα.

* Ο "αόρατος τοίχος" κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής από τον παγκόσμιο Βιτάλι της Βενεζουέλας. Τι εστί Βιτάλι; Ένας αμυντικός χαφ που δεν έκανε τάκλινγκ, δεν έκανε φάουλ, δεν συμμετείχε καθόλου στην οργάνωση του παιχνιδιού, απλά όταν έπαιρνε τη μπάλα την έδινε δίπλα του. Και ναι, είναι ο ίδιος Βιτάλι που πέρασε κάποιο φεγγάρι απ'το Λεβαδειακό και έκανε τους φίλους της ομάδας της Λιβαδειάς να σκέφτονται πως η... Ελένη Βιτάλη θα μάρκαρε πιο αποτελεσματικά.

* Quiz : Πως έλεγαν τον προπονητή που ανακάλυψε τον Βιτάλι και με δική του εισήγηση τον πήρε στο Λεβαδειακό; Εύκολο είναι, κάποτε σκεφτόταν για στυλοβάτη της άμυνας μεγάλης ομάδας του Πειραιά κάποιον Ουκρανό ονόματι Αλεξάντρ Χολόβκο...

* Όπως πολύ σωστά λέει ο Anasto : "Σκίζει ο Ζιλμπέρτο, θωρακίζει την ομάδα ο Πατέρας, στο τέλος θα τους φταίει πάλι ο Γκαγκάτσης".

* Το ξανασκέφτεται λέει ο Νικοπολίδης που είχε πεί πέρυσι οτι προτίθεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι. Ο 37χρονος τερματοφύλακας εξετάζει το ενδεχόμενο να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, κάτι που φέρεται να επιθυμεί και η διοίκηση της ομάδας. Προσωπικά συμφωνώ με αυτή την κίνηση, ο Νικοπολίδης είναι ακόμα και στα 37 του χρόνια με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Το γεγονός οτι αυτή τη στιγμή τερματοφύλακας της εθνικής είναι ο... Κώστας Χαλβάς με το επόμενο "best thing" στη θέση να θεωρείται ο... Τζόρβας (ήμαρτον λέμε), λέει πολλά για το επίπεδο των Ελλήνων γκολκίπερς... Ανεξάρτητα απ'αυτό πάντως - το θέμα της ανανέωσης δηλαδή - είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην απόκτηση καλού τερματοφύλακα που θα είναι και ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας απ'την επόμενη σεζόν.

* Ο Βολκάν - προσωπική εκτίμηση - είναι "πολύ κακό για το τίποτα". Αν το προφίλ του τερματοφύλακα που ζητάει ο Ολυμπιακός λέει οτι πρωτίστως πρέπει να κάνει τσαμπουκάδες και τα υπόλοιπα προσόντα είναι προαιρετικά, μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες σαν και δαύτον στη Λατινική Αμερική. Υπάρχουν κάτι κανάγιες εκεί προς Ουρουγουάη μεριά...

* Συν τοις άλλοις, τον Βολκάν τον θυμούνται απ'τις αποκρούσεις πέναλτι πέρυσι στο Champions League. Ψάχνοντας καλύτερα θα ανακαλύψει κανείς οτι ο τύπος μπορεί να μην είναι σούργελο όπως ο Μορέτο που έφερε πέρυσι η ΑΕΚ, αλλά φέρνει πολύ σε... Κώστα Χαλκιά. Στην καλή του μέρα δύσκολα του βάζεις γκολ, στη μέτρια του μέρα του βάζεις 1-2 γκολ, στην κακή του μέρα ο Θεός να σε φυλάει. Το πρόβλημα είναι οτι ο Τούρκος δεν είναι και τόσο συχνά στην καλή του μέρα...

* Απ'την άλλη πλευρά, ο Καμενί είναι πολύ καλή περίπτωση. Πολύ καλός τερματοφύλακας που παίζει βασικός επι σειρά ετών στην Primera Division, ήταν απ'τους στυλοβάτες της Εσπανιόλ στην πορεία προς τον τελικό του κυπέλλου UEFA και μάλιστα σε μικρή ηλικία (24 ετών, αν και με τους Αφρικανούς ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος). Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα : Είναι Αφρικανός, πράγμα που σημαίνει άπειρες απουσίες για υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Καμερούν (στην οποία φυσικά είναι βασικός). Μεγάλος τερματοφύλακας ο Καμενί, το θέμα είναι αν μπορεί ο Ολυμπιακός να ποντάρει σ'έναν τερματοφύλακα που θα λείπει κάθε τόσο για υποχρεώσεις με την εθνική της χώρας του.

* Όσο για τον Πάρντο, έχω την εντύπωση πως αφού δεν έγινε κίνηση το καλοκαίρι για την απόκτηση του, πολύ δύσκολα θα γίνει είτε τώρα, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι.

* Συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος με τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας μετά το τέλος της προπόνησης. Ο Σωκράτης Κόκκαλης κοινοποίησε στους Τζόρτζεβιτς, Κοβάτσεβιτς, Νικοπολίδη και Στολτίδη το νέο εσωτερικό κανονισμό της ομάδας και ζήτησε απ'τους αρχηγούς να ενημερώσουν τους συμπαίκτες τους, ενώ εκδήλωσε την ικανοποίηση του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Ελπίζω να μη ξέχασε να ενημερώσει κάποιους απ'τους αρχηγούς που φημίζονται για τη φήμη "νεροχύτη" που έχουν οτι πρέπει να δίνουν το παράδειγμα...

* Από ΑΕΚ δεν έχει κάτι η επικαιρότητα. Αυτοί περιμένουν ακόμα να περάσει το Ραμαζάνι για να πάρει μπροστά η "μηχανή Τζεμπούρ" και να σκοράρει συνεχώς. Μέχρι τότε, καλή αντάμωση με την Πανάθα στα πλέϊ-οφ.

* Άντε να αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα να δούμε λίγο Ολυμπιακό...

Πολύ ωραίο στυλ, βεβαίως, βεβαίως...


1 σχόλιο:

Koan είπε...

http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15226&Itemid=50


θα υπάρξει σχολιασμός και απο το δικό μου blog οπως ήδη έχει υπάρξει στο πιο δημοφιλές μπασκετικό ελληνικό φόρουμ και μάλιστα αποστολή μειλ στον συγγραφέα για απάντηση σε αυτα (που δε νομίζω να κάνει κάποια κίνηση ) αν μπορείς σχολίασε το