17 Αυγ 2008

Αλέφας στο "ΦΩΣ" μετά από στραβή, το μεγαλύτερο σιγουράκι του στοιχήματος...

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, μετά από κάποια "στραβή" του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε ο μέγας Αλέφας να κατακεραυνώσει τους μυρωδιάδες προπονητές που κάθονται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΦΩΣ" στον Θέμη Σινάνογλου (που ως είθισται τον αναζητεί πάντα μετά από καμμιά στραβή - ας τον βγάλουν μια φορά και σε καμμιά μεγάλη στιγμή του συλλόγου για αλλαγή ρε παιδί μου...) κατακεραύνωσε τον Βαλβέρδε. Ιδού η συνέντευξη :

"Καταρχάς είδα έναν προπονητή να έχει μπλέξει τα μπούτια της ομάδας! Δεν επιτρέπεται να διασύρεσαι και να κινδυνεύεις να μένεις εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τους Κύπριους που δεν έχουν βάλει σε ομίλους ποτέ ομάδα. Από τον γιο του Κατσαβάκη και τον Σκοπελίτη, με τον οποίο υποβιβάστηκαν Αιγάλεω και Ατρόμητος. Έγιναν μεγάλα λάθη στον Ολυμπιακό, η ομάδα έγινε σαλάτα".

"Δεν επιτρέπεται να κατεβαίνουν
σε αυτό το πρώτο κρίσιμο ματς με κεντρικό δίδυμο τον Ζεβλάκοφ με τον Αβραάμ, οι οποίοι δεν έχουν ξαναπαίξει ούτε σε ένα επίσημο ματς μαζί στη ζωή τους, οι οποίοι ούτε στα φιλικά έπαιζαν μαζί. Και να αφήνεις τον πιο έμπειρο σέντερ μπακ σου έξω, που σε έβγαλε ασπροπρόσωπο πέρσι, τον πιο μυαλωμένο και ψηλό, ειδικά όταν έχεις για αντίπαλο τον υψηλόσωμο φορ Σόσιν. Ο Άντζας είναι κολόνα, από αυτόν έπρεπε να ξεκινήσει η άμυνα σε αυτό το ματς".


"Όσο για τον βασική ενδεκάδα
που παρέταξε ο Βαλβέρδε, είπε: “Έγκλημα έτσι όπως ξεκίνησε, αχρήστευσε δύο θέσεις! Και τη θέση του δεύτερου επιθετικού – αφού ο Γκαλέτι δεν κάνει για εκεί - και τη θέση του έξω δεξιά, βγάζοντας τον Γκαλέτι και βάζοντας τον Όσκαρ, ο οποίος μόνο για δεξί εξτρέμ δεν κάνει. Νέκρωσε και τα δύο άκρα αφού είχε έξω τον Λέτο από τα αριστερά, το πιο ζωντανό στοιχείο του Ολυμπιακού. Τον έβαλε πολύ αργά στο παιχνίδι".


"Το είχα ξαναπεί, δεν μπορεί να παίξει στα δύο άκρα,
διότι δεν έχει ταχύτητα, δεν έχει αντοχή, δεν είναι και μαχητής, δεν πλευροκοπάει. Ούτε κόβει. Ένας τεχνιτάκος Ισπανός είναι που αν τον πληρώσανε 2.8 εκατομμύρια ευρώ –όπως γράφεται- με υπόδειξη του Βαλβέρδε, τι να πω... μην ανοίξω το στόμα μου. Ταυτόχρονα ο Γκαλέτι ποτέ δεν έπαιξε δεύτερο φορ, σε όλη του την καριέρα. Δεν μπορεί να πηδήξει για κεφαλιά, δεν είναι ο τσαμπουκάς μέσα στην περιοχή που θα χτυπηθεί και που θα παίξε με πλάτη, δεν είναι και εύκολος στο γκολ, δεν την ξέρει τη θέση. Θέλει χώρο ο Γκαλέτι στην πτέρυγα, να φύγει με την ταχύτητα του να κάνει τη σέντρα ή να κλείνει προς τα μέσα, για εκεί είναι... μάνα καημένη".


"Τα χαφ του Ολυμπιακού που κατέβασε ο Ισπανός ήταν... γκαζοζέν.
Ξέρουν οι παλιοί τα πρώτα αμάξια γκαζοζέν που ήταν αργοκίνητα. Το έχω πει πολλές φορές τα χαφ είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς ο οποίος έχει χάσει τη σπιρτάδα του που είχε και Όσκαρ είναι αργά χαφ. Σε συνδυασμό με τον Κοβάτσεβιτς, έγινε πολύ αργός ο Ολυμπιακός! Και προβλέψιμος, όλοι να ψάχνουν το κεφάλι του Κοβάτσεβιτς, όλοι με καμινάδες. Μα καλά αυτό είναι το ισπανικό γρήγορο ποδόσφαιρο που έλεγαν ότι θα παίζει ο Ολυμπιακός; Τι κάνει όλο το καλοκαίρι ο Βαλβέρδε; Όχι μόνο ο Κετσπάγια που έχει στήσει καλά την Ανόρθωση, αλλά και ένας πρωτάρης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τον ανορθόδοξο τρόπο που έπαιζε. Και ούτε ένας οργανωτής χαφ...”.


"Καταρχάς ή ξεκινάς τον Λέτο
από την αρχή ή τον βάζεις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Όχι τόσο αργά που τον έβαλε. Και δεν βγάζεις σε εκείνο το σημείο τον Τζόρτζεβιτς, 2-0 χάνεις. Βγάζεις τον Πατσατζόγλου και περνάς τον Τζόρτζεβιτς πιο πίσω, σε θέση οργανωτή. Ή βάζεις τον Μπελούτσι στη θέση του Πατσατζόγλου. Δεν κουνάς τον Γκαλέτι από τα δεξιά και δεν βγάζεις από την άμυνα τον Άντζα".


"Άκου, για να μαθαίνει κι ο κόσμος μπάλα.
Ο Τζόρτζεβιτς έχει προσφέρει πάρα πολλά, έχουμε δει μεγάλο ποδόσφαιρο από αυτόν στο παρελθόν. Πλέον όμως δεν μπορεί να πλευροκοπήσει, τον βλέπεις. Δεν κόβει κιόλας. Σε συνδυασμό με τον Λεονάρντο, που φεύγει μπροστά και κάνεις από τους δύο δεν γυρνάει πίσω να κόψει, όταν τρώει αντεπίθεση ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πρόβλημα αριστερά πίσω. Έβγαινε λοιπόν στα άκρα ο Αβραάμ για να καλύψει το κενό των Τζόρτζεβιτς-Λεονάρντο και δημιουργούταν πρόβλημα και στο κέντρο της άμυνας. Σημείωση: πρέπει ο προπονητής να δουλέψει με τον Αβραάμ, διότι έχει τα φυσικά προσόντα ο παίκτης, είναι γρήγορος και δυνατός, αλλά πρέπει να μάθει τις σωστές τοποθετήσεις. Διότι προχθές αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν".


"Ο Ολυμπιακός αυτός δεν είναι γρήγορος,
ούτε δείχνει να έχει πνευμόνια, δεν ξέρω τι δουλειά έχουν κάνει δύο μήνες. Ούτε συνοχή στο παιχνίδι του έχει, ούτε τακτική, παίζει ανορθόδοξα. Από τα φιλικά είχε φανεί ότι η ομάδα δεν τραβάει. Όσο για τον Λούα Λούα, πέρσι με τον Γκαλέτι έκαναν ένα πολύ γρήγορο δίδυμο που πονοκεφάλιαζε τις αντίπαλες άμυνες στην Ευρώπη. Φεύγοντας ο Λούα Λούα έφυγε το 50% της ταχύτητας του Ολυμπιακού μπροστά. Μια χαρά ήταν ο Λούα Λούα σε σχέση με την τωρινή κατάσταση. Γρήγορος, μπουκαδόρος, ντριμπλέρ, με πνευμόνια, να τρέχει συνέχεια. Τέτοιον επιθετικό θέλει ο Ολυμπιακός, τέτοιο δεύτερο κυνηγό, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Θέλει γρήγορους παίκτες η ομάδα. Στο θέμα το Λούα Λούα ο Σεγκούρα πήρε στον λαιμό του τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι επηρέασε και τον συμπατριώτη του τον Βαλβέρδε με αυτά που του είπε. Ο προβληματισμός μου πάντως για τον Βαλβέρδε έχει ξεκινήσει όταν βλέπαμε πάντως να επιμένει τόσο καιρό στον Αλόνσο και να θέλει να τον πάρει, ενώ ούτε κόφτης ήταν, ούτε οργανωτής, ούτε καλύτερος καν από τον Μενδρινό".


"Όσο για την Ανόρθωση,
τον επαναληπτικό και τις ελπίδες που έχει ο Ολυμπιακός, τόνισε: “Η Ανόρθωση δεν με εντυπωσίασε. Ο Ολυμπιακός της έστρωσε βούτυρο στο ψωμί. Κατέβηκε ανέτοιμος και αδιάβαστος. Παρόλα αυτά το σκορ ήταν πλασματικό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε αντί για 3-0 να έχει χάσει 2-1. Στο Καραϊσκάκη αν βοηθήσει ο κόσμος και γίνει το γήπεδο καμίνι, αν ο Βαλβέρδε προετοιμάσει σωστά την ομάδα, θα δούμε άλλο ματς. Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει. Μπορεί να περάσει και στην παράταση, ακόμα και στα πέναλτι με τσαμπουκά. Είναι ζήτημα τιμής. Ναι ζήτημα τιμής και τιμής. Ζήτημα πρεστίζ και χρημάτων. Δεν νοείται να μείνει έξω από το Τσάμπιονς Λιγκ, να χάσει 11 εκατομμύρια ευρώ και αν βλέπουμε τον χειμώνα τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση. Δεν επιτρέπεται να αποκλειστεί από αυτή την ομάδα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει κόλαση και ο προπονητής να σταματήσει τα πειράματα. Εδώ η Ραπίντ Βιέννης κι έβαλε τρία γκολ στην Ανόρθωση, δεν μπορεί να βάλει ο Ολυμπιακός; Αρκεί να μη φάει γκολ, όπως έφαγε η Ραπίντ".


"Η Ανόρθωση δεν είναι γρήγορη ομάδα.
Όσο και μαχητικοί να κατέβουν οι παίκτες της στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να την πιέσει, την πλευροκοπήσει, να έχει σωστή σύνθεση, να είναι καλά δουλεμένοι οι παίκτες και ψυχωμένοι. Ο προπονητής πρέπει να τον πιστέψει τον Ολυμπιακό, γιατί το ύφος που έχει στον πάγκο δείχνει απογοήτευση κι αδυναμία, δείχνει μια κακομοιριά, δεν σπρώχνει την ομάδα. Ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς θέλει τα καλύτερα δυνατά άκρα να έχει, δύο επιθετικούς στην περιοχή κι έναν χαφ που θα χώνεται μέσα κρυφός- κι αυτός για μένα πρέπει να είναι ο Τοροσίδης. Ας βάλει τον Ζεβλάκοφ δεξί μπακ και να περάσει τον Τοσορίδη στα χαφ ή τον Μπελούτσι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει την Ανόρθωση. Και ο Γκαλέτι κι ο Λέτο μπορούν να κάνουν μεγάλα ρήγματα στα άκρα. Και ο Άντζας με τον Αβραάμ κεντρικό δίδυμο, να έχει και μπόι ο Ολυμπιακός για τα στημένα. Θα γίνουν μεγάλες μάχες στο Καραϊσκάκη αν κατέβει ο Ολυμπιακός όπως πρέπει. Μην το έχετε ξεγραμμένο".


Κλασικός Αλέφας. Όσο δίκιο και αν έχει ορισμένες φορές, όσο ορθές ακούγονται κάποιες φορές οι θέσεις του, δε θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από το σύνδρομο "είμαι ο καλύτερος προπονητής που πάτησε στον πλανήτη". Εν προκειμένω, είναι απόλυτα βέβαιο πως ακόμα και αν ο Βαλβέρδε έκανε ακριβώς αυτά που λέει ο Αλέφαντος και "στράβωνε" το ματς, ο Αλέφας θα τον κατηγορούσε γιατί τα έκανε. Βγάζεις άκρη; Δε βγάζεις...

Υ.Γ. 1 : "Δεν επιτρέπεται να κατεβαίνουν σε αυτό το πρώτο κρίσιμο ματς με κεντρικό δίδυμο τον Ζεβλάκοφ με τον Αβραάμ, οι οποίοι δεν έχουν ξαναπαίξει ούτε σε ένα επίσημο ματς μαζί στη ζωή τους, οι οποίοι ούτε στα φιλικά έπαιζαν μαζί. Και να αφήνεις τον πιο έμπειρο σέντερ μπακ σου έξω, που σε έβγαλε ασπροπρόσωπο πέρσι, τον πιο μυαλωμένο και ψηλό, ειδικά όταν έχεις για αντίπαλο τον υψηλόσωμο φορ Σόσιν. Ο Άντζας είναι κολόνα, από αυτόν έπρεπε να ξεκινήσει η άμυνα σε αυτό το ματς". Δάσκαλε Αλέφα συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά το "έλα μωρέ, ποιός Άντζας τώρα, δε φτούρησε τότε που ήταν 25 χρονών, θα φτουρήσει τώρα που πέρασε τα 30", μου θυμίζεις ποιός το είπε;

Υ.Γ. 3 : Επίσης, δεν είδα πουθενά να εξυμνείς το μεγαλείο του προέδρου. Τι πράγματα είναι αυτά;;;

Υ.Γ. 3 : Αύριο - μεθαύριο, καλά να'μαστε, θα μιλήσουμε λίγο και για τον senor Valverde, πρώτα ο Θεός.

Υ.Γ. 4 : Το "ΦΩΣ" φέρνει τη συντέλεια, ο "Πρωταθλητής" διακρίνει ταλέντο ακόμα και στον Όσκαρ. Κανένας να γράψει τα πράγματα όπως είναι χωρίς να τα ισοπεδώνει όλα ή χωρίς να τα ωραιοποιεί όλα δεν υπάρχει όμως. Κρίμα, γιατί δύο εφημερίδες που υποτίθεται πως στηρίζουν τον Ολυμπιακό απλά συναγωνίζονται ποιά θα πουλήσει τα περισσότερα φύλλα. Αιδώς Αργείοι...



Δεν υπάρχουν σχόλια: