11 Ιουν 2008

Καλώς τον κι ας άργησε...

Μετά από αναμονή δύο εβδομάδων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε "πάτησε Ελλάδα", πέρασε πρώτα απ'τα γραφεία της ΠΑΕ, υπέγραψε συμβόλαιο (διετούς διάρκειας τελικά) και στη συνέχεια πήγε μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη για την επίσημη παρουσίαση του.

Πρώτος, μίλησε - ως είθισται - ο Σωκράτης Κόκκαλης : "Eίναι μία ευχάριστη μέρα τον Ολυμπιακό διότι καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Βαλβέρδε που ήταν ο πρώτος μας στόχος. Είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ισπανία στην ηλικία του και το έχει αποδείξει με τον τρόπο που αγωνιίστηκαν οι ομάδες Μπιλμπάο και Εσπανιόλ. Τον είχαμε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό λόγω της αγωνιστικής συμπεριφοράς των ομάδων του. Ο Ολυμπιακός θέλουμε να παίζει σύγχρονο και ωραίο ποδόσφαιρο και είμαστε βέβαιοι ότι θα το πετύχει. Επίσης τον επιλέξαμε ακόμα γιατί ο τρόπος που αγωνίζονται οι Ισπανικές ομδες ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

Είμαι ενθουσιασμένος με την συμφωνία και θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Χρυικόποπουλο και τον Θοδωρή Γιαννίκο γιατί βοήθησαν στη συμφωνία. Θα έρθει ο βοηθός του και θα φέρει και έναν γυμναστή. Ελπίζουμε, ότι η χώρα μας, οι φίλαθλοι μας θα τον υποδεχτούν με αγάπη και θα τον βοηθήσουν να αγαπήσει την χώρα μας και να μείνει κοντά μας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Θα μείνει ακόμα δύο μέρες στην Αθήνα για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν την ομάδα στη νέα σεζόν. Οι στόχοι μας είναι οι ίδιοί. Το πρωτάθλημα του χρόνου δεν θα είναι τόσο εύκολο και θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος μας προπονητής : "Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που μου έδωσε να έρθω στην Ελλάδα. 'Ηρθα στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για εμένα και η πρώτη που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να τα κερδίζει όλα. Η ομάδα προέρχεται από πετυχημένη χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχω την υποχρέωση και την πρόκληση να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Η ομάδα προχώρησε στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι και θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο και φέτος. Ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίζει τα πάντα, έχει κατακτήσει τα 11 πρωταθλήματα τα τελευταία δώδεκα χρόνια και είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω την παράδοση που θέλει την ομάδα να κερδίζει. Σαφώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το παιχνίδι έχει γίνει γρήγορο με ρυθμό και τεχνική και θέλω να δώσω στην ομάδα ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι της.

Πριν δύο χρόνια προτίμησα την Εσπανιόλ γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που είχε δείξει ενδιαφέρον για εμένα. Δεν θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα των ομάδων, αλλά και φέτος είχα προτάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για εμένα και πάντα επιλέγω την πρώτη ομάδα που δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον για εμένα. Επίσης το κίνητρο του Τσάμπινος Λιγκ ήταν σημαντικό για εμένα".

Κάποια είδηση για τα μεταγραφικά δε βγήκε, αφού ο Βαλβέρδε είπε σχετικά : "Την ομάδα την γνωρίζω αλλά πρέπει να γίνει ένα ραντεβού για να μιλήσουμε για τα μεταγραφικά και άλλα θέματα. Σίγουρα χρειάζονται προσθήκες, αλλά δεν ξέρω ποιος θα έρθει και ποιος όχι. Θα δούμε τις επόμενες μέρες. Όλοι κρίνονται, θα δούμε τις επόμενες ημέρες που θα ξεκινήσω τη συνεργασία για τις μεταγραφές. Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει με κανέναν από όσους γράφονται".

Τέλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης ρωτήθηκε για τον Λούα Λούα και το μέλλον του στον Ολυμπιακό : "Έχει συμβόλαιο και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Εμείς του συμπεριφερθήκαμε καλά. Δεν είμαι προπονητής για να αποφασίσω εάν θα μείνει. Εκείνος θα το κάνει. Εμείς θα συζητήσουμε μαζί με τον Λούα Λούα για κάποια πράγματα που έχει κάνει", ενώ και ο Βαλβέρδε συμπλήρωσε : "Στόχος μου είναι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι να είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός, ούτε πριν ούτε μετά. Ο Λούα Λούα είναι μέρος της ομάδας. Θα εκτιμήσουμε κάθε παίκτη ξεχωριστά και μετά θα δούμε με τον Λούα Λούα αλλά και με τους υπόλοιπους παίκτες τι θα γίνει".

Εμείς, σαν οπαδοί, απομένει να... αράξουμε και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Σε πρώτη φάση, από πλευράς στήριξης της διοίκησης προς τον προπονητή. Αν αρχίσει να ζητάει π.χ. τον Εντού και του φέρουν κανένα... Θωμά Κυπαρίσση, ή αν ζητάει Ουρτάδο και του φέρουν Καρντόσο. Η στήριξη στα λόγια εύκολη είναι, άλλωστε και το Σόλιντ προ τριετίας "τον καλύτερο προπονητή που έχει έρθει στον Ολυμπιακό" μας τον είχε συστήσει και στο τέλος την έτρεχε στα δικαστήρια κατηγορώντας τον για μιζαδόρο. Ο Βαλβέρδε πάντως καλά το ξεκίνησε : "Ευχαριστώ τον πρόεδρο" ήταν οι τρείς πρώτες λέξεις του. Αν μη τι άλλο, φαίνεται άνθρωπος που "τα πιάνει" γρήγορα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: