19 Μαΐ 2008

Για να δούμε τι θα δούμε...

Ο λαός μίλησε. Με αυτό το... πολιτικάντικο - κυρίως - κλισέ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τον τελικό του κυπέλλου η ψηφοφορία σχετικά με το τι πιστεύετε ότι έχει στο μυαλό του ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφορικά με τον επόμενο προπονητή του Ολυμπιακού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως... δικαιώνονται όλοι :

* Αφ'ενός, δικαιώνεται η πλειοψηφία (67%) που πιστεύει οτι "Είναι τόσο κόλλημένος, που θα κρατήσει τον Σεγούρα". Πριν ολοκληρωθεί καλά-καλά μία ημέρα από τότε που πρωτοανέβηκε η ψηφοφορία, ο Socrates έκανε πρόταση στον Σεγούρα για διετές συμβόλαιο, άσχετα αν ο Ισπανός αρνήθηκε "για προσωπικούς λόγους" τελικά να παραμείνει.

* Αφ'ετέρου, δικαιώνονται και οι δεύτεροι της κατάταξης (25%), που πιστεύουν ότι το θέμα Σεγούρα ήταν αντιπερισπασμός ώστε ο Κόκκαλης να φέρει προπονητή και να γίνει ήρωας στα μάτια του κόσμου. Το γεγονός οτι ποτέ η ΠΑΕ δεν επιβεβαίωσε την πρόταση Κόκκαλη προς τον Σεγούρα, αλλά και τον Ισπανό να λέει "θα αποχωρήσω" χωρίς να κάνει νύξη για την πρόταση Κόκκαλη, δίνει ένα ατού στον Κόκκαλη να ισχυριστεί οτι η πρόταση ήταν... παπαριές των δημοσιογράφων. "Ας λένε ότι θέλουν, εμείς θα φέρουμε προπονητή".

* Τέλος, δικαιώνονται και αυτοί που πιστεύουν στην επαναπρόσληψη Μπάγεβιτς ή Λεμονή. Όσο δεν κλείνει το θέμα προπονητή και δεδομένο τον πρότερο... βίο του Κόκκαλη, μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτε; Εδώ ο Αλέφας έχει κάνει ήδη τρείς περαντζάδες απ'τον πάγκο του Ολυμπιακού (τις 2 επί Κόκκαλη). Μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα;

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Η εκτίμηση μας είναι πως παρ'όσα ακούγονται για τους μισούς προπονητές από την Ισπανία, ο Κόκκαλης θα επιλέξει τον Έβαλντ Λίνεν με το πρώτο "όχι" που θα εισπράξει από κάποιον προπονητή (αν επι της ουσίας καταθέσει δελεαστική πρόταση, πάντα). Άλλωστε στις... κυβερνητικές εφημερίδες (ΦΩΣ, Πρωταθλητής) το θέμα συντηρείται πάντοτε, άσχετα αν περνάει σε μονοστηλάκια ή σε έμμεσες αναφορές.

Φυσικά η νέα φήμη, περί του μέχρι πρότινος προπονητής της Λιόν, Αλέν Περέν, είναι ΤΟ ανέκδοτο. Το γιατί είναι πολύ απλό. Ο Κόκκαλης ακούει "Γάλλος προπονητής" μετά τις "χυλόπιτες" που "έφαγε" από Βενγκέρ, Φερναντέζ, Ντενουΐ και Λε Γκουέν και... βγάζει σπυριά. Αφ'ετέρου, ο Περέν - αν και πρωταθλητής με τη Λιόν - που είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, φεύγει απ'την ομάδα λόγω "διαφοράς φιλοσοφίας με τον πρόεδρο, Ζαν Μισέλ Ολάς". Τι έλεγε η φιλοσοφία του Ολάς; "Τους παίκτες και το τεχνικό τιμ τους επιλέγουμε εμείς. Ο προπονητής θα μπορεί να επιλέξει το πολύ τον βοηθό του και απλά να προτείνει κάποιους παίκτες". Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Δεσμεύομαι μέσα στην εβδομάδα να "ανεβάσω" το άρθρο της (μεταφρασμένης στα Ελληνικά έκδοσης της) "L'Equipe", όπου και το διάβασα για να διαπιστώσετε οτι αυτό που κάποτε λέγαμε ("Ο Ολυμπιακός πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Λιόν") ο Κόκκαλης άρχισε να το κάνει πράξη... άλλα το'χει πιάσει απ'την ανάποδη.

Όπως και να'χει - για να μη ξεφεύγουμε απ'το θέμα μας - τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε την τελική εικόνα για το τι μέλλει γεννέσθαι αναφορικά με το θέμα του προπονητή. Εδώ θα'μαστε να τα λέμε.

Ο καιρός γαρ εγγύς... που λέει και μια ψυχή :)



Δεν υπάρχουν σχόλια: