11 Ιαν 2008

Πόσο πολύ το θέλει ο Κόκκαλης το πρωτάθλημα;

by ANASTO

Pete Παπαδάκος : "Αν το θέλει πολύ ο Κόκκαλης θα το πάρει", δήλωσε τις προάλλες στο "ΦΩΣ". Πέρα από τις "αστρολογικές" καταβολές της δήλωσης, αυτή είναι μια παρατήρηση πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Αν όμως αληθεύει το παρακάτω δημοσίευμα :



...αλλά και όσα κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει στη σελίδα του ο "Κύριος Πρόεδρος" για το θέμα Αλμιρόν, τότε αυτόματα εγείρονται πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις του για τη φετινή χρόνια.





Παρ' ότι φέτος πολλοί θεωρούσαμε χαμένη τη χρόνια λόγω ανανέωσης και όχι μόνο, ο Ολυμπιακός είναι μέσα και στους τρεις στόχους του, με πολύ καλές πιθανότητες. Επιπλέον, η πώληση παικτών και η καλή πορεία στην Ευρώπη εκτόξευσαν την κερδοφορία της ομάδας σε πρωτοφανή για τον Ολυμπιακό επίπεδα. Στην ουσία το μόνο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η διοίκηση είναι οι τραυματισμοί βασικών παικτών σε καίριες θέσεις της ενδεκάδας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι δυο βασικοί στόχοι κρίνονται στην αρχή του Γενάρη με τα δυο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό και δεδομένων των απουσιών στην μεσαία γραμμή, η διοίκηση τι έκανε;

Πρώτον, ενώ συζητάει τη μεταγραφή Μπελούτσι από τις αρχές Δεκεμβρίου, αποτυγχάνει / κωλυσιεργεί να κλείσει τη μεταγραφή εγκαίρως. Έτσι ο παίκτης, αντί να αρχίσει τις προπονήσεις από τη 2 Ιανουαρίου κιόλας, με την προοπτική να ενισχύσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έρχεται στην Ελλάδα τρεις ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό.




Δεύτερον, μετά από ενέργειες του Ίβιτς δίνεται η δυνατότητα να πάρει δανεικό τον παικταρά Αλμιρόν, έναν παίκτη που όχι απλώς μπορεί να μπαλώσει τρύπες, αλλά να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αυξήσει τις όποιες πιθανότητες εν όψει των νοκ άουτ με την Τσέλσυ. Η μεταγραφή αυτή εκτός του πλεονεκτήματος της μηδενικής εκταμίευσης ρευστού, θα μπορούσε να αποδειχτεί ακόμα πιο χρήσιμη από αυτή του Μπελούτσι, δεδομένου ότι ο παίκτης προέρχεται από πλήρη αγωνιστική δράση και θα μπορούσε ενδεχομένως να αγωνιστεί στο ντέρμπυ ακόμα κι αν ερχόταν σήμερα.

Επειδή δεν μπορούν να βρεθούν λογικά επιχειρήματα, ειδικά για την απόρριψη δανεισμού του Αλμιρόν, η διοίκηση (βλέπε Κόκκαλης) έβαλε μπροστά το φουκαρά το Λεμονή να δηλώνει ότι "δεν καίγεται για τον Αλμιρόν" και "είναι άδικο για τα παιδιά που τράβηξαν το κουπί μέχρι τώρα". Στη ζωή και ειδικά στον επαγγελματικό χώρο δεν υφίσταται καμία αδικία αυτής της μορφής - επικρατεί πάντα η φιλοσοφία "εχθρός του καλού το καλύτερο". Αν ω μη γένοιτο, στραβώσουν τα δυο επερχόμενα παιχνίδια που η ομάδα θα κατεβεί με Μενδρινό-Κατσικογιάννη αντί των Μπελούσι-Αλμιρόν, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; 'Η μήπως υπάρχει κανείς που θα πει "δεν πειράζει μπορεί να φάγαμε ψωλιά από τον Παναθηναϊκό, αλλά είχαμε κέρδος τον Μενδρινό";

Ο Ολυμπιακός δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ οβελιστήριο να "ψήνει" παίκτες και εκκολαπτήριο να "βγάζει πουλέν", αλλά σύλλογος που διεκδικεί και κατακτά τρόπαια. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δόξα σοι ο θεός, υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια να πάρουν ευκαιρίες οι Κατσικογιάννηδες και οι Σολεΐδηδες κι όχι τα ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό.

by ANASTO


Δεν υπάρχουν σχόλια: