1 Οκτ 2007

Sir Takis Lemonis Strikes Back...


Δεκέμβριος 2006. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έδιωξε τον Τρόντ Σόλιντ ως μιζαδόρο που εξ'αιτίας των μεταγραφικών επιλογών του και της ξεροκεφαλιάς του με το 4-3-3 η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα και δε πρόκειται να έβλεπε Θεού πρόσωπο, και ανακοινώνεται η πρόσληψη του "αναμορφωτή", του "σωτήρα", του "βασιλιά της τακτικής", Τάκη Λεμονή.

Η επαναφορά Λεμονή ξένισε πολύ κόσμο. Ο κόσμος ήταν διχασμένος : Όλοι θεωρούσαν καλό παιδί και Ολυμπιακό τον Λεμονή, αλλά οι άλλοι μισοί πίστευαν οτι ήταν παντελώς ακατάλληλος για προπονητής του Ολυμπιακού. Καλός προπονητής ναι, όχι για Ολυμπιακό όμως με λίγα λόγια. Η διοίκηση δικαιολόγησε την επαναπρόσληψη του λέγοντας πως "Ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει προπονητή από τα σπλάχνα του" και πως "Ο κος Λεμονής είναι πλέον έμπειρος και ικανός να οδηγήσει την ομάδα στους στόχους της".

Η προπονητική του συνέχεια, μετά την απόλυση του απ'τον Ολυμπιακό δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε "εντυπωσιακή" : Αναλαμβάνει τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο στην 1η θέση και σε χρόνο ρεκόρ τον "γκρεμίζει" στην 3η θέση. Πάει στην Καλλιθέα όπου γλυτώνει τον υποβιβασμό την τελευταία στιγμή για δύο σερί σεζόν και εν συνεχεία πάει στο Λεβαδειακό όπου... καταφέρνει (γιατί περι κατορθώματος πρόκειται) να τον υποβιβάσει στη Β' Εθνική αντί του μισοπεθαμένου ΟΦΗ. Μετά πάει στην Ξάνθη για... 4 ματς, όταν και κλήθηκε εκ νέου απ'τον Σωκράτη Κόκκαλη να αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού το Δεκέμβρη του 2006.

Ο Λεμονής αναλαμβάνει την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου, παραλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό απ'το Σόλιντ 5 βαθμούς μπροστά απ'το 2ο και 9 βαθμούς απ'τον 3ο και καταφέρνει σε 15 αγώνες να γκελάρει σχεδόν στους μισούς :

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-3
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 0-0
27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΛΑΡΙΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0
29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΙΓΑΛΕΩ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Φυσικά απ'τη μεγαλειώδη πορεία του δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον αποκλεισμό της ομάδας απ'τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου χάρη στις εκπληκτικές προπονητικές επιλογές του ο Ολυμπιακός γνώρισε τον αποκλεισμό από ομάδα κατώτερης κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η επίσημη δικαιολογία; "Έβαλε μέσα όλα τα δεύτερα για να τους εκθέσει και να δεί ο πρόεδρος οτι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση". Έλεος.

Το μαύρο χάλι των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα σχετικά εύκολα και με αρκετούς βαθμούς διαφορά, παρά τις πολλές γκέλες. Η προαναγγελία Κόκκαλη απ'το Φεβρουάριο του 2007 οτι ο Λεμονής θα μείνει και του χρόνου επιβεβαιώνεται και ο Τάκης παίρνει και επισήμως ψήφο εμπιστοσύνης . Και ξανά προς τη δόξα τραβά...

Φτάσαμε στο σημείο όπου είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως το προπονητικό μέγεθος του Τάκης Λεμονή μπορεί να φτάσει - το ανώτερο - μέχρι μια ομάδα που είτε παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία, είτε αποτελεί μόνιμο κάτοικο των μικρότερων κατηγοριών. Η εξαιρετική ηττοπάθεια με την οποία παρατάσσει την ομάδα απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους (για την Ελλάδα μιλάμε πάντοτε), αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για την διαφύλαξη των εν Ελλάδι κεκτημένων.

Η εικόνα ενός Ολυμπιακού να γυρίζει στην άμυνα απ'το... 60', αλλά και να αλλάζει το σύστημα του σε 4-5-1 για να διατηρήσει το 0-1 απέναντι στον Άρη, που σε τέσσερις επίσημους αγώνες έχει βάλει 2 γκολ όλα κι όλα, καταδεικνύουν έναν προπονητή άψυχο, άτολμο και ανίκανο εν τέλει να διαχειριστεί μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Η αναφορά και μόνο της φράσης "το χορτάρι ήταν πολύ ψηλό και δε μπορούσαμε να παίξουμε γρήγορα", μιας δικαιολογίας δηλαδή που ουδέποτε έχει επικαλεστεί προπονητής του Ολυμπιακού, δείχνει οτι απλά... ο άνθρωπος είναι επιεικώς ακατάλληλος.

Το ζητούμενο είναι οτι ο Ολυμπιακός χάρη στις προπονητικές ακροβασίες του Λεμονή, βρίσκεται από την 3η μόλις αγωνιστική να κυνηγάει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έχοντας το αρνητικό ρεκόρ των 3 ισοπαλιών και 1 νίκης σε 4 επίσημα ματς, πράγμα που αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού από το 1993-1994 ! Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Οπως επίσης και ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αν δεχθούμε ότι αυτά τα ρητά εφαρμόζονται πάντα, τότε στον Ολυμπιακό θα πρέπει να ανησυχούν για τη φετινή σεζόν :

2007-08

1η: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0, 2η: Ολυμπιακός-ΟΦΗ 6-2, 3η: Αρης-Ολυμπιακός 1-1
Βαθμοί: 5

2006-07

1η: Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1, 2η: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-3, 3η: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0
Βαθμοί: 9

2005-06

1η: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2, 2η: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0, 3η: Καλλιθέα-Ολυμπιακός 0-3
Βαθμοί: 9

2004-05

1η: Ολυμπιακός-Καλλιθέα 2-1, 2η: Αρης-Ολυμπιακός 0-1, 3η: Ξάνθη-Ολυμπιακός 2-1
Βαθμοί: 6

2003-04

1η: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, 2η: Ολυμπιακός-Ακράτητος 7-0, 3η: Προοδευτική-Ολυμπιακός 1-0
Βαθμοί: 6

2002-03

1η: Ολυμπιακός-Καλλιθέα 1-0, 2η: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1, 3η: Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-2
Βαθμοί: 7

2001-02

1η: Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-0, 2η: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0, 3η: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1
Βαθμοί: 7

2000-01

1η: Ολυμπιακός-Εθνικός Αστ. 6-0, 2η: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2, 3η: Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-3
Βαθμοί: 7

1999-00

1η: Προοδευτική-Ολυμπιακός 0-3, 2η: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0, 3η: Απόλλων Αθ.-Ολυμπιακός 0-1
Βαθμοί: 9

1998-99

1η: Απόλλων Αθ.-Ολυμπιακός 2-5, 2η: Ολυμπιακός-Πανελευσινιακός 1-1, 3η: Βέροια-Ολυμπιακός 0-3
Βαθμοί: 7

1997-98

1η: Ολυμπιακός-Εθνικός 3-1, 2η: Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2, 3η: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1
Βαθμοί: 6

1996-97

1η: Καστοριά-Ολυμπιακός 0-5, 2η: Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0, 3η: Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-1
Βαθμοί: 9

1995-96

1η: Αθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1, 2η: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2, 3η: Ολυμπιακός-Πανηλειακός 3-0
Βαθμοί: 9

1994-95

1η: Δόξα Δρ.-Ολυμπιακός 0-1, 2η: Ολυμπιακός-Απόλλων Αθ. 3-1, 3η: Εδεσσαϊκός-Ολυμπιακός 1-1
Βαθμοί: 7

1993-94

1η: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0, 2η: Αρης-Ολυμπιακός 1-1, 3η: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0
Βαθμοί: 5

1989-90

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-0, Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός 3-0
Βαθμοί: 4


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante re apodw
malaka,twra ti exeis na peis??????
3erw 3erw,ase re
oloi eiste proponites....
eseis den eiste olimpiakoi re..
toso mikropsixous opadous den thelei o thrilos

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεί ρε φίτσουλα; Είμαστε δεύτεροι με δυσκολότερο πρόγραμμα και παραλίγο να γκελάρουμε με τον Άρη του καριόλη του βάτραχου. Μάτια δεν έχεις;

Unknown είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Κατ'αρχάς σ'ευχαριστούμε πολύ που μπήκες νωρίς νωρίς στο διαδίκτυο για να μας... μπινελικώσεις. Κατά δευτερον, έχω να σου πω κάποια πράγματα.

1ον) Όσα έχω γράψει είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και όχι ιστορίες που κατέβασα απ'το μυαλό μου.

2ον) Τι έχω να πω; Οτι Ο Ολυμπιακός παρ'ότι έχει ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ το καλύτερο υλικό απ'όλους τους άλλους μαζί, δυσκολεύεται να κερδίσει τη Βέροια, τον πεθαμένο ΟΦΗ, τον Άρη; ΠΑΛΙ φταίνε οι παίκτες;

Το "δεν είστε Ολυμπιακοί" είναι ο πιο αστείος χαρακτηρισμός που μπορείς να μας απευθύνεις. Και κάτι για να έχεις υπόψιν σου για να προβληματιστείς λίγο : Ανέκαθεν το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν ήταν οι "μικρόψυχοι" οπαδοί, αλλά οι ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΣ οπαδοί. Με το ίδιο σκεπτικό, μήπως εσύ δεν είσαι Ολυμπιακός, αλλά... Λεμονής; Και κάτι άλλο : Ο Ολυμπιακός δείχνει οτι υπάρχει πρόθεση να φέρει παίκτες που θα παραμιλάει η Ελλάδα. Θεωρείς οτι το ταβάνι σου ως οπαδός του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή είναι ο Λεμονής; Αν ναι, τότε είτε ανήκεις στην κατηγορία των προσωπολατρών, είτε είσαι... συγγενής του. Ή και ο ίδιος

Τέλος, αν δε σου αρέσουν οι απόψεις μας και η σκοπιά που βλέπουμε τα πράγματα, μη μας διαβάζεις. Τόσο απλό είναι. Υπάρχουν εκατοντάδες Ολυμπιακά blogs και forums, κάνε μια βόλτα, βρες αυτό που σου ταιριάζει και μην ασχολείσαι με εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Όσα έχεις γράψει μπορεί να είναι και γεγονότα άλλα εσυ είσαι τελείος μαλάκας και άμπαλος. Συγνώμη μεγάλε άλλα με αναγκάζεις να μιλάω έτσι. Δε φτάνει που ήρθε ο Τάκης μας έκανε ομαδάρα και τον διώξαμε, άλλα τον βρίζεις και από πάνω. Αν θες να ρίξεις το φταίξιμο κάπου για αυτά που συμβαίνουν να πας να τα χώσεις σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που διώχνουνε παίχτες σαν το Λούα Λούα και προπονητές σαν το Λεμονή. Εχω πολλά να σου πω κ. Pesetero άλλα δε μπορώ να ασχολούμαι και πολύ μαζί σου, έχουμε και δουλειές. Ούτως η άλλος δεν διαθέτεις και την απαραίτητη νοημοσύνη για να τα καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Μπα τι έγινε έχουμε και λογοκρισία? Ωραια συζήτηση, περνάει από έγκριση. Στο τέλος γράφεις "βρες αυτό που σου ταιριάζει και μην ασχολείσαι με εμάς.". Αφού είναι έτσι λοιπόν να κρατάς κι εσύ τη γνώμη σου για τον εαυτό σου. Από τη στιγμή που κάνεις κριτική κ. Πεσετέρο Ντε λα Μίνκια να μάθεις να τη δέχεσαι κι εσυ όπως κι αν είναι. Για το "μπινελίκωμα" που ανέφερες να ξέρεις ότι πολλές φορές μια φράση που περιλαμβάνει υβριστικούς χαρακτηρισμούς μπορεί να είναι λιγότερο κακοήθεις από μια χωρίς. Το μάθημα τελείωσε. Αν χρειάζεσαι κάποια άλλη διάλεξη θα σε δεχτώ μόνο κατόπιν συνενόησης και χρηματικής ανταμοιβής.

Unknown είπε...

Όσα έχεις γράψει μπορεί να είναι και γεγονότα...
ΜΠΟΡΕΙ; :) Δηλαδή δεν έχουν γίνει, έτσι; No problem, ότι πεις.

Eίσαι τελείος μαλάκας και άμπαλος.
Σ'ευχαριστώ πολύ.

Δε φτάνει που ήρθε ο Τάκης μας έκανε ομαδάρα και τον διώξαμε, άλλα τον βρίζεις και από πάνω.
Ο Τάκης που μας έκανε ομαδάρα, μας είχε τρίτους σε όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου και τα έριχνε στο χορτάρι που δεν ήταν κουρεμένο. Ο Ολυμπιακός πέρυσι στην Ελλάδα έπαιζε με... αντεπιθέσεις μέσα στην έδρα του τον Αστέρα Τρίπολης και με τρία αμυντικά χαφ την Καλαμαριά (και έχανε)... Αυτά συμφέρει να τα παραβλέπεις; Μας έκανε ομαδάρα... Λες και βολοδέρναμε στον πάτο της βαθμολογίας και ήρθε ο αναμορφωτής και μας έδωσε τίτλους.

Αν θες να ρίξεις το φταίξιμο κάπου για αυτά που συμβαίνουν να πας να τα χώσεις σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που διώχνουνε παίχτες σαν το Λούα Λούα και προπονητές σαν το Λεμονή.
Αν διαβάσεις περισσότερα κείμενα στο blog θα βρείς πολλά άρθρα που κάνουν αυτό ακριβώς που λες.

Εχω πολλά να σου πω κ. Pesetero άλλα δε μπορώ να ασχολούμαι και πολύ μαζί σου, έχουμε και δουλειές. Ούτως η άλλος δεν διαθέτεις και την απαραίτητη νοημοσύνη για να τα καταλάβεις.
Πρόβλημα σου λεβεντιά. Δε σου ζήτησα ποτέ να ασχοληθείς μαζί μου, πόσο μάλλον να κρίνεις τη νοημοσύνη μου. Εγώ τουλάχιστον έχω την άποψη μου, τολμάω να την πω και μιας και τα γραπτά μένουν κρίνομαι γι'αυτά. Η διαφορά μας; Χαίρομαι όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός, πονάω όταν χάνει και δε με ενδιαφέρει η στήριξη του "Χ" ή του "Υ" επειδή είναι "καλό παιδί".

Υ.Γ. 1 : Η χειρότερη φετινή ομάδα που πέρασε από το Καραϊσκάκη ήταν ο Πανιώνιος, σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός έκανε πάνω από 20 τελικές προσπάθειες. Μου θυμίζεις ποιόν είχε προπονητή και πόσο τον κράτησε στον πάγκο του;

Υ.Γ. 2 : Αν έχεις τίποτα γνωστούς στην ΠΑΕ ή τίποτα γνωστούς των ανθρώπων που επιμελούνται την υγεία των παικτών του Ολυμπιακού, θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσεις να σου πουν την άποψη τους για τις προπονητικές ικανότητες (από πλευράς εκγύμνασης) του Λεμονή.


Να'σαι καλά και αν θες να συζητήσουμε για το Λεμονή ή για ότι άλλο, pesetero@freemail.gr

Unknown είπε...

Ποιά λογοκρισία; Αν δε μπορεί να με κατηγορήσει κανείς για κάτι, είναι οτι "τρώω" σχόλια. Δυστυχώς φίλτατε δε γίνεται να είμαι όλη την ώρα πάνω απ'το blog για να βλέπω πότε θα σχολιάσεις κάτι για να το κάνω approve. Στο κάτω κάτω, αν είσαι βιαστικός και θες να πείς αμέσως τη γνώμη σου, και shoutbox έχω και message board έχω που δεν έχει... λογοκρισία.

Την κριτική σαφώς και τη δέχομαι. Προφανώς δεν έχεις δεί ούτε άλλα άρθρα ούτε άλλα σχόλια γι'αυτό κρίνεις. Τέλος πάντων, το mail μου στο έδωσα, αν δε θέλεις mail είπαμε : και message board έχει, και shoutbox, απ΄όλα. Αν έχεις κάτι που θέλεις να συζητήσεις, πες το. Αν ήθελες να πείς απλά οτι είμαι μαλάκας και άμπαλος μπράβο σου, σ'ευχαριστώ και καλό τριήμερο.