4 Οκτ 2007

Omerta...

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 03/10/2007 κλήθηκε να παίξει ενάντια σε έναν αντίπαλο (Werder Bremen) για τη 2η αγωνιστική του Champions League, που έχει αποδείξει την τελευταία τριετία με την παρουσία του, πως μέσα στην έδρα του δεν καταλαβαίνει ποιός είναι ο αντίπαλος και πως έτσι και βρεί ρυθμό, το γήπεδο γίνεται... κατηφόρα. Αυτό το βίωσε πολύ έντονα το Σάββατο 29/09/2007 η δύσμοιρη Arminia Bielefeld, όπου συνετρίβη με 8-1 (!).

Είχα πεί πως "το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο κος Λεμονής αρχίσει πάλι τις προπονητικές αλχημείες και τα 'όλοι πίσω, να κρατήσουμε το σκορ', το βράδυ της Τετάρτης προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο...".

Κι όμως...

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Ολυμπιακός - αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 - με ένα εκ-πληκ-τι-κό 2ο ημίχρονο όχι μόνο "ξόρκισε την κατάρα" των 31 εκτός έδρας αγώνων χωρίς νίκη, αλλά συνέτριψε με 1-3 τη Werder που η έδρα της συνήθως είναι... κατηφόρα για τις αντίπαλες εστίες.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Τάκης Λεμονής είναι παντελώς ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό και αυτό δε το αλλάζει το διπλό στο Weserstadion. Δε μπορώ όμως να παραβλέψω οτι η ιστορία έγραψε και δε ξεγράφει : Ότι γυρόφερνε εδώ και τρία χρόνια ο Ολυμπιακός σε Μονακό, Γαλικία, Λίβερπουλ, Λυόν, Μαδρίτη, Τροντχάϊμ, Ρώμη, Ντονέτσκ, το πέτυχε με το Λεμονή στον πάγκο και μάλιστα σε μια απ'τις ισχυρότερες έδρες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σαν οπαδός του Ολυμπιακού, του είμαι ευγνώμων για τη μεγάλη νίκη που έφερε (γιατί η νίκη είναι ΚΑΙ δική του). Μπράβο του, γιατί έδειξε οτι καμμιά φορά είναι καλό να ακούς γενικά της απόψεις και να μη δείχνεις στενοκεφαλιά. Μπράβο του.

Προσωπικά, μετά το κατόρθωμα της 03/10/2007, δεν πρόκειται να πω τίποτε ξανά για το Λεμονή και τις επιλογές του για τη φετινή σεζόν, εκτός και αν αρχίσει ξαφνικά τις ταρζανιές του παρελθόντος. Άσχετα αν δε τον θεωρώ κατάλληλο για τον Ολυμπιακό, με το σπαθί του κέρδισε την πίστωση χρόνου που ζητάει.

Ομερτά από εμένα προς το παρόν... Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: