1 Οκτ 2007

1985-1986, ΑΕΚ - Ηρακλής : Το "μπαράζ της ντροπής"

Μετά την απόφαση-σκάνδαλο για την αφαίρεση βαθμών (λόγω της απόπειρας δωροδοκίας ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού) απ'το... επόμενο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ με τον Ηρακλή ισοβάθμησαν στην 3η θέση με 36 βαθμούς. Η διοργανώτρια αρχή όρισε αγώνα μπαράζ που θα διεξαγόταν στο Βόλο στις 23/06/1986.

Ο Ηρακλής εξ'αρχής δεν ήθελε να κατέβει να αγωνιστεί, αλλά για να αποφύγει κυρώσεις (αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας) αναγκάστηκε να κατέβει.

Ο Ηρακλής εμφανίστηκε με 9 παίκτες διαθέσιμους, καθώς η διοίκηση του Ηρακλή είπε πως οι παίκτες δεν ήξεραν για μπαράζ και είχαν ξεκινήσει τις διακοπές τους!). Το παιχνίδι ξεκίνησε και μετά απ'τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, εμφανίστηκε ο Ζήφκας, ο οποίος και μπήκε στον αγώνα! Ο Ηρακλής συνέχισε με 10. Απο εκεί και πέρα άρχισε το γλεντοκόπι :

26ο λεπτό : Πιάς (ΑΕΚ) και Ζήφκας αποβάλλονται με απ'ευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ συνεχίζει με 10, ο Ηρακλής με 9.

45ο λεπτό : Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καραΐσκο, αποβολή, ο Ηρακλής με 8 και ο Αλέφαντος χτυπιέται στον πάγκο.

47ο λεπτό : Ο Σαντεξής (στην μοναδική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα) κάνει σκληρό φάουλ στο Τζίμη Πατίκα. Ο Πατίκας δε μπορεί να συνεχίσει (η ΑΕΚ έχει κλείσει τις αλλαγές της) και ο Σαντεξής αποβάλλεται με απ'ευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ μένει με 9, ο Ηρακλής με 7.

53ο λεπτό : Ο Αδάμου θα τραυματιστεί και δε θα μπορέσει να συνεχίσει. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης να πάρει τη θέση του, ο Ηρακλής μένει με 6 και ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα υπέρ της ΑΕΚ, για να κερδίσει έτσι η ΑΕΚ το εισητήριο της εξόδου - έστω "στα χαρτιά" - στο κύπελλο UEFA...


Δεν υπάρχουν σχόλια: